Arsen 11.04.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 nie wiem, czy się to Wam przyda, ale widzę, ze wiele osób ma kierowników-figurantów, którzy tylko dają pieczątkę... Oświadczenie o podjęciu obowiązków kierownika budowy Ja niżej podpisany ..., zawiadamiam niniejszym o podjęciu przeze mnie obowiązków kierownika budowy (rozbiórki) obiektu ... na nieruchomości stanowiącej własność ... położonej w ... Oświadczam, że znane są mi przepisy obowiązujące przy wykonywaniu robót budowlanych i rozbiórkowych oraz rygory odpowiedzialności karnej i zawodowej.Podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 11.04.2003 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 I drugie; warto, zeby kierownik podł nr uprawnień i nr ewidencyjny z Izby Budowlanej... OŚWIADCZENIEo zakończeniu budowyJa niżej podpisany ..., oświadczam, że budowa budynku mieszkalnego jednorodzinnego z garażem zlokalizowanego w ..., którego inwestorem jest ..., została zakończona. Budynek został wykonany zgodnie z Projektem Budowlanym, Polskimi Normami i zasadami sztuki budowlanej i nadaje się do zamieszkania.Teren budowy został uporządkowany.Podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 11.04.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Inwestorzy sami podejmuja niewlasciwe decyzje poniewaz bardzo czesto chca aby ich budowa najmniej kosztowala i ograniczaja sie tylko i wylacznie do zatrudniania kierownikow budow jako figurantow. Ale to odbija sie na stanie technicznym ich przyszlych budynkow w ktorych sami mieszkaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 14.04.2003 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Oczywiście zgadzam się z Tobą, ale są różne przypadki życiowe. Znam przypadek, że Kierownik uciekł z budowy i na gwałt Inwestor musiał pisac pismo o podjęciu obowiązków przez nowego Kierownika... znam też przypadek Kierownika, który miał taki wstręt do papierkowej roboty (niechęć do papierkowej roboty nie wpływała na fachowość owego Pana, wręcz przeciwnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 21.09.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 niechęć do papierkowej roboty nie wpływała na fachowość owego Pana, wręcz przeciwnie ) Najczesciej kierownicy budow to ludzie ktorzy posiadaja conajmniej srednie wyksztalcenie oraz przyslowiowa mature wiec nie powinni nie umiec czy tez nie chciec cokolwiek napisac . A bycie kierownikiem jak sama nazwa wskazuje do czegos upowaznia i zobowiazuje. Kierownik budowy to nie Ciec w bloku z filmu Alternatywy 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts