Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oswiadczenia kierownika budowy

Arsen

Recommended Posts

nie wiem, czy się to Wam przyda, ale widzę, ze wiele osób ma kierowników-figurantów, którzy tylko dają pieczątkę...

Oświadczenie o podjęciu obowiązków kierownika budowy

Ja niżej podpisany ..., zawiadamiam niniejszym o podjęciu przeze mnie obowiązków kierownika budowy (rozbiórki) obiektu ... na nieruchomości stanowiącej własność ... położonej w ...

Oświadczam, że znane są mi przepisy obowiązujące przy wykonywaniu robót budowlanych i rozbiórkowych oraz rygory odpowiedzialności karnej i zawodowej.

Podpis

I drugie; warto, zeby kierownik podł nr uprawnień i nr ewidencyjny z Izby Budowlanej...

OŚWIADCZENIE

o zakończeniu budowy

Ja niżej podpisany ..., oświadczam, że budowa budynku mieszkalnego jednorodzinnego z garażem zlokalizowanego w ..., którego inwestorem jest ..., została zakończona. Budynek został wykonany zgodnie z Projektem Budowlanym, Polskimi Normami i zasadami sztuki budowlanej i nadaje się do zamieszkania.

Teren budowy został uporządkowany.

Podpis

Oczywiście zgadzam się z Tobą, ale są różne przypadki życiowe. Znam przypadek, że Kierownik uciekł z budowy :smile: i na gwałt Inwestor musiał pisac pismo o podjęciu obowiązków przez nowego Kierownika... znam też przypadek Kierownika, który miał taki wstręt do papierkowej roboty :smile: (niechęć do papierkowej roboty nie wpływała na fachowość owego Pana, wręcz przeciwnie :smile: )

• 5 months później...
niechęć do papierkowej roboty nie wpływała na fachowość owego Pana, wręcz przeciwnie :smile: )

Najczesciej kierownicy budow to ludzie ktorzy posiadaja conajmniej srednie wyksztalcenie oraz przyslowiowa mature wiec nie powinni nie umiec czy tez nie chciec cokolwiek napisac . A bycie kierownikiem jak sama nazwa wskazuje do czegos upowaznia i zobowiazuje. Kierownik budowy to nie Ciec w bloku z filmu Alternatywy 4.