Ivonesca 04.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Kochani, czy macie huśtawki dziecięce czy inne w ogrodzie? Na czym stoją? Czy bezpośrednio na trawie czy na jakiejś macie/ innym materiale? Tak sobie myślę, że jak będę miała kosić wokół 6 nóg i pod drabinką to chyba mnie coś trafi więc wysnułam teorię że może coś tam dać na ziemię...tylko co? może macie jakieś pomysły sprawdzone?? podpowiedzcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.10.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Gdy byłam dzieckiem, w domu rodziców był czysty plac betonowy, który pozostawił blizny na kolanach i nie raz był przyczyną żałosnego ryku. Zwłaszcza gdy robiliśmy zawody w skanianiu w dal z bujającej huśtawki. W domu Buni( babci) huśtawka była zawieszona na 100-letnim orzechu, większym i bardziej rozłożystym niż cały dom rodziców, więc lądowanie było mieciuchne, na wybujałą gęsta trawiastą łąkę. I nikt się zaroslami nie martwił, bo ogrodnik kosił tylko 2 razy do roku Wydaje mi się, że problem tkwi w pytaniu : jaą funkcję ma spełniac placyk pod huśtawką? Bo jeśli to ma być lądowisko dla dziecka, to proponowałabym drewno ( mata czarna + bruk, belli, podkłady, etc) a na to 2-3 materace gąbkowe do skakania - na allegro - 17zł/ szt., które ściągniesz na zimię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 04.10.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A może coś takiego: Kliknij Tylko nie wiem jakie koszta, ale zwróciłem na takie nawierzchnie uwagę w jakimś McDonaldzie.... Fajnie uginają się pod ciężarem człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 dzięki za szybki odzew hanka - jeśli hustawka była podwieszona na drzewie to rzeczywiście nie było problemu z koszeniem drewno - chyba byłoby OK...tylko jest twarde .... to co polecił Sail wygląda ciekawie - spróbuję znaleźć cenę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.10.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ten FLEXI-STEP jest kapitalny !!!!!!!!!!!!!!! http://www.bezpieczne-place-zabaw.pl/galeria/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 04.10.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jedną z możliwości a na dodatek tanią jest wysypanie placu pod huśtawkami grubą warstwą trocin bądz piasku.Miękka rzecz i naturalna.Warto oczywiście odgraniczyć ten placyk wysypany miękkim materiałem od trawnika np palisadą z drewnianych kołków czy tym podobnym materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.10.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ivonesca znalazlas cene? tez mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.10.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Moze byc jeszcze nawierzchnia kauczukowahttp://www.bik-ltd.pl/index1.html cennik jest tuhttp://www.bik-ltd.pl/nawierzchnie_sportowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jedną z możliwości a na dodatek tanią jest wysypanie placu pod huśtawkami grubą warstwą trocin bądz piasku. Miękka rzecz i naturalna. Warto oczywiście odgraniczyć ten placyk wysypany miękkim materiałem od trawnika np palisadą z drewnianych kołków czy tym podobnym materiałem rzeczywiście proste te trociny i tanie, sle na spód musiałabym chyba dać jakąś agrowłókninę, gdyz inaczej perz będzie mi pewnie wyłaził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ivonesca znalazlas cene? tez mnie interesuje w ofercie na www nie ma niestety cen trzeba szukac dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 04.10.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jedną z możliwości a na dodatek tanią jest wysypanie placu pod huśtawkami grubą warstwą trocin bądz piasku. Miękka rzecz i naturalna. Warto oczywiście odgraniczyć ten placyk wysypany miękkim materiałem od trawnika np palisadą z drewnianych kołków czy tym podobnym materiałem rzeczywiście proste te trociny i tanie, sle na spód musiałabym chyba dać jakąś agrowłókninę, gdyz inaczej perz będzie mi pewnie wyłaził Tak oczywiście ,przydała by sie włóknina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 04.10.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 U mnie huśtawkę z trzech stron otacza rabata jałowcowo-bylinowa. Nogi huśtawki w ocynkowanych osłonach wbite w rabatkę, pod huśtawką trawa, koszenie ok.Wczesniej rabata była tylko z tyłu i huśtawka w całości stała na trawie. Koszenie było bardzo uciążliwe, więc zmieniłam trochę wystrój i jest całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.10.2006 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jedną z możliwości a na dodatek tanią jest wysypanie placu pod huśtawkami grubą warstwą trocin bądz piasku. Miękka rzecz i naturalna. Warto oczywiście odgraniczyć ten placyk wysypany miękkim materiałem od trawnika np palisadą z drewnianych kołków czy tym podobnym materiałem rzeczywiście proste te trociny i tanie, sle na spód musiałabym chyba dać jakąś agrowłókninę, gdyz inaczej perz będzie mi pewnie wyłaził Tak oczywiście ,przydała by sie włóknina. tak tylko przemyślałam sobie że z tych trocin to trudno się trzepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.10.2006 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 U mnie huśtawkę z trzech stron otacza rabata jałowcowo-bylinowa. Nogi huśtawki w ocynkowanych osłonach wbite w rabatkę, pod huśtawką trawa, koszenie ok. Wczesniej rabata była tylko z tyłu i huśtawka w całości stała na trawie. Koszenie było bardzo uciążliwe, więc zmieniłam trochę wystrój i jest całkiem ok. Właśnie tego koszenia wokół nóg sie obawiałam pomysł może dobry z umieszczeniem nóg na rabacie, ale u mnie chyba nierealny - to jest huśtawka, a z boku ma jeszcze dodatkowo drabinkę więc wskazane jest aby dookoła można było przejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.10.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 hustawka mojej córki w zasadzie całe urzadzenie gimnastyczno -hustajace jest wkopane w ziemię w obrysie tego urzadzenia w kształcie koła jest ułozony pasek kostki a srodek tego okregu wysypany jest korą........nie męczę sie koszeniem , trawa sie nie wydeptuje a korę łatwo zagrabiać , gdy jakims cudem kory ubywa dosypuje nowej........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 hustawka mojej córki w zasadzie całe urzadzenie gimnastyczno -hustajace jest wkopane w ziemię w obrysie tego urzadzenia w kształcie koła jest ułozony pasek kostki a srodek tego okregu wysypany jest korą........nie męczę sie koszeniem , trawa sie nie wydeptuje a korę łatwo zagrabiać , gdy jakims cudem kory ubywa dosypuje nowej........... Paty pokazesz mi zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.10.2006 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 wysłałam zapytanie cenowe o te płytki flexi-step...pewnie będą drogie, ale zawsze o cenę można spytać Paty - pomysł chyba dobry kora wysypana bezpośrednio na ziemię czy jest tam jesczze coś? wygląda mi na to że najprościej (i pewnie najtaniej) będzie ułozyć obramowanie np. z kostki a do środka dać włókninę i wysypać piasek/ trociny/ korę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.10.2006 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ale szybka ta firma ledwo wysłałam zapytanie a już odpowiedź: "Bezpieczne płytki 500x500x30mm kosztują 135 PLN/m2 + VAT Zakupione płytki wysyłamy na miejsce instalacji firmą kurierską (np. RABEN) lub są odbierane osobiście przez klienta z magazynu w Szczecinie." czyli tak jak myślałam - tanie to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 wysłałam zapytanie cenowe o te płytki flexi-step...pewnie będą drogie, ale zawsze o cenę można spytać Paty - pomysł chyba dobry kora wysypana bezpośrednio na ziemię czy jest tam jesczze coś? wygląda mi na to że najprościej (i pewnie najtaniej) będzie ułozyć obramowanie np. z kostki a do środka dać włókninę i wysypać piasek/ trociny/ korę Ale te gumowe puzle tez fajne - i bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ale szybka ta firma ledwo wysłałam zapytanie a już odpowiedź: "Bezpieczne płytki 500x500x30mm kosztują 135 PLN/m2 + VAT Zakupione płytki wysyłamy na miejsce instalacji firmą kurierską (np. RABEN) lub są odbierane osobiście przez klienta z magazynu w Szczecinie." czyli tak jak myślałam - tanie to nie jest o kurcze , no tanie nie jest. A patrzalas te podloze kauczukowe? tansze jest - chyba jakies 65zl/ mkw . Tylko pewnie samemu sie tego nie ulozy i trzeba bedzie doplacic za wylanie . Hmm musze to zbadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts