damien 04.10.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 WitamTpsa przysłała mi pismo, że chcą przeciągnąć przez moje pole na długości 190m światłowód, żeby połaczyć jakąś dalej położoną wieś z internetem.Szczerze mówiąc ten kabel mi nie przeszkadza, ale na pewno mogę żądać od nich jakichś pieniędzy za to. Interesuje mnie czy ktoś nie miał podobnej sprawy i ile w takim wypadku można od nich wołać, tak żeby ich nie odstraszyć (tzn. żeby nie poszli bokiem) i żeby zarobić najwięcej.A co do ziemi, jest to grunt rolny.Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 08.10.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Dzisiaj jest to grunt rolny, a później.... Pozwól im prowadzić kabel możliwie blisko granic działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 09.10.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Spokojnie możesz od nich rządać jakiejś kwoty, np tpsa skróciła sobie droge przez nasze osiedle, do jakiegoś innego osiedla które stało dalej, wspólnota dostała za to 20tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 09.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 dowiedz się ile kosztuje wykopanie rowów dookoła twojej działki, bo to stanowi chyba głoówny koszt. Światłowód jest tani jak barszcz w porównaniu do koniecznej do wykonania pracy.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 czesc powiem ci co moze sie stac jak im nie pozwolisz pewien rolnik uparl sie zeby gmina ominela jego pole z rura gazowa bo byla wielka gazywikacja wsi no i wykopali dodatkowe 300 metrow rowu nie bylo problemu rolnik po roku stwierdzil ze on by chcial miec tez gaz z tej rury sasiad ktury wydal na podlaczenie 2000 zloty zadowolony a teraz niespodzianka ow rolnikowi zaspiewali 10 000 za podlaczenie i wiesz dlaczego bo 8 000 wydali na obejscie jego dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts