fromel 11.04.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Witam i pytam ! Spodobał mi się kawałek ziemi należący do AWRSP. Czy ktoś spotkał się z zagadnieniem zakupu od strony praktycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.04.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja kupiłam ok. 5ha od agencji, ale prawie 10 lat temu .Wtedy mógł kupować każdy ile chciał. Teraz jest inaczej. Są ziemie ,które może kupić tylko rolnik z wykształceniem lub praktyką a często jeszcze jest warunek, że tylko z tej samej lub sąsiedniej gminy. Ale są też ziemie dostępne dla każdego. Trzeba czytać ogłoszenia, bo co tydzień sprzedają coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 12.04.2003 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Dzięki Pyrka! Jak na razie to znalazłem biuro terenowe, ale tam "miły" damski głos poinformował mnie, że nie publikują w internecie nawet wykazu działek, które już zostały wycenione i idą na przetarg - mam się dowiadywać w gminie. Na stronach gminnych - cisza. miłem więc nadzieję że przed wizytą u wójta zapoznam się z doświadczeniami innych. fromel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.04.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Wszystkie ogłoszenia są drukowane co tydzień w prasie lokalnej. W Wielkopolsce jest to wtorkowa Gazeta Poznańska. Na conajmniej kilka tygodni przed ogłoszeniem o przetargu są drukowane wykazy gruntów przeznaczonych do sprzedaży. Wiem ,że w innych regionach też są drukowane systematycznie ogłoszenia prasowe , niestety nie znam tytułów i dni. Trzeba zapytać bezpośrednio w dyrekcji danego regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 12.04.2003 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Jeszcze raz dzięki. Pozdrowienia dla wielko od mało Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts