farida 04.10.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam. W mojej klatce wlasnie zamontowano nowe.Fajnie.Tylko ze otwieraja sie do wewnatrz .Bardzo to nie wygodne.Czy ktos "siedzi"w przepisach i wie co one mowia o otwieraniu sie drzwi w budynku wielorodzinnym?Wydaje mi sie,ze tak nie powinno byc,ale przed telefonem do administracji musze raczej miec pewnosc. Pozdrawiam i waruje przy kompie czekajac na jakies wiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 05.10.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 U mnie w bloku otwierają się do wewnątrz. Przepisów nie znam, ale dla mnie jest to raczej wygodne, bo np. jak w zimie zawieje śniegiem to drzwi można otworzyć i nikt nie musi nas odkopywać . I jak wracam z zakupów z ciężkimi siatami to nie muszę dodatkowo ciągnąć drzwi do siebie, wystarczy popchnąć. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebekka 05.10.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Nie wiem jak to jest dokładnie ale gdy poprosiłam swojego developera o drzwi otwierane na zewnątrz to się nie zgodził. Wymagają tego chyba jakieś przepisy przeciwpożarowe, czy jakoś tak "Nie może być zasłonięte światło ewakuacji..." i podono są problemy z odbiorem "technicznym" takiego mieszkania. Ale oczywiście po odbiorze mieszkania już możesz przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.10.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 zrozumiałam, że chodzi o drzwi zewnetrzne z ulicy na klatkę schodowawe wszystkich znanych mi budynkach wielorodzinnych otwierają się na zewnątrzdo wewnątrz, to drzwi z klatki schodowej do mieszkań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 22.10.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Powinny być otwierane na zewnątrz, w razie pożaru, katastrofy łatwiej uciekać, zwłaszcza, gdy spanikowani luzie tłoczą się i walą do wyjścia. Z tego, co wiem, to takie są przepisy, ale i na logikę chyba jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts