michalp 13.02.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Witam, mam kilka pytań związanych z oknami. 1. Czy przed montażem okien potrzebne są wylewki - słyszałem różne opinie? 2. Czy jeśli kupię okna w dilera, ale ktoś inny je zamontuje, to co dzieje się z gwarancją? 3. Ile płaciliście za montaż okien (tzn. ile za 1 mb)? Pozdrawiam, michalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.02.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Nie mam jeszcze doświadczeń związanych z montażem okien, bo nie ma ich póki co gdzie zamontować, ale robiłem rozpoznanie na rynku pod kątem PVC czy drewniane.Po konsultacji z montażystą (z profesjonalnej firmy produkującej okna drewniane) dowiedziałem się, że montować je można po wykonaniu tynków i wylewek. Chodzi o wilgość i suszenie tynków. Trudno przecież wentylować dom po wykonaniu tynków z zamkniętymi oknami, bo pozostawiając otwarte narażasz się na konieczność ponownego ich kupna. To samo dotyczy PVC, tyle, że nie trzeba się obawiać wilgoci.Też mam tem dylemat, bo mieszkam w dużym mieście i problem ochrony budowy spędza mi sen z oczu.Słyszałem, że montaż to mniej niż 20 zł za metr bieżący montażu liczony po obwodzie okna, ale to nie są informacje sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 13.02.2002 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Ad. 1 Ja wstawiam przed, dlatego że nie chcę żeby mi wykradli instalacje (ale to nie koniecznie jest dobre rozwiązanie)Ad. 2 O to zapytaj producenta (dealera)Ad. 3 Ja 11 zł brutto (po znajomości)- normalnie 15 do 18 (Białystok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 13.02.2002 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 No właśnie. Pytałem o ceny, bo diler, u którego prawdopodobnie kupię okna, chce ode mnie prawie 22 złote za mb montażu. Wydaje mi się, że to drogo. Problem tylko w tym, że jak nie on mi zamontuje okna, a coś się później z nimi stanie, to do kogo mam iść z reklamacją? michalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych B. 17.02.2002 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2002 Zamówiłem okna i montować będę sam, przy negocjacji z handlowcem poprosiłem o imienną gwarancję wystawioną wg faktur zakupu i na okres jaki reklamują. Powiedział O'K. Montaż z tego co słyszałem od 12do 20zł/mb. Ale zdecydowałem się sam zamontować, bo jakoś udało mi się zamontować dwa niewielkie okienka do tej pory i zrobiłem to dokładnie z instukcjami Muratora, nic mnie nie goniło i przstrzegając wytycznych nie jest to wielka filozofia a około 1000zł w kieszeni (montaż wszystkich okien). Pozd-wiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts