Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt na dzialke rolna.

Gość

Recommended Posts

Mam mozliwosc kupienia dzialki, niestety w tej chwili figuruje ona jako rolna, jest zgoda na jej przeksztalcenie, ale nic w tym kierunku nie zostalo jeszcze zrobione. Moj problem jest taki, ze dysponuje tylko czescia gotowki, a reszte chcialam wziac z kredytu na zakup dzialki. Tylko, czy istnieje taki bank, ktory moglby go udzielic ( bo daja tylko na dzialki budowlane)?

On 2003-04-11 13:41, Anonymous wrote:

Mam mozliwosc kupienia dzialki, niestety w tej chwili figuruje ona jako rolna, jest zgoda na jej przeksztalcenie, ale nic w tym kierunku nie zostalo jeszcze zrobione. Moj problem jest taki, ze dysponuje tylko czescia gotowki, a reszte chcialam wziac z kredytu na zakup dzialki. Tylko, czy istnieje taki bank, ktory moglby go udzielic ( bo daja tylko na dzialki budowlane)?

Ha, też się pytałam. Z bankami jest taki problem, że jak mówisz że chcesz się budować na działce rolnej, to oni myślą, że nikt nie da pozwolenia na budowę, a ty budujesz jakiś dom letniskowy albo coś innego. Ja biegałam kilka razy i np. w PKO BP na 6 osób 3 były na TAK , 3 na NIE(w tym jedna i na tak i na nie, ale inna osoba pytała:smile:) Więc olałam temat. Wstępnie rozmawiałam w Kredyt Banku - jeżeli będą pozwolenia - nie widzą problemów.

Wcześniej na forum był ten temat poruszany. Ktoś składał wniosek nie mówiąc, ze to działka rolna (nie pytali) i też dostał.

Więc ja jak dostanę pozwolenie, to zacznę składać wnioski i tyle.

magero

On 2003-04-11 14:14, fromel wrote:

60 tys za mniej niż hektar? - gdzie, ja mam na oku 1,5 ha budowlanej (podzielona na działki) za 60 tys - ok 35 km od centrum Krakowa, a rolna w tych samych stronach to po ok. 10 tys za ha.

Okolice Warszawy, niestety takie sa tu ceny :sad: