Gość 11.04.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Mam mozliwosc kupienia dzialki, niestety w tej chwili figuruje ona jako rolna, jest zgoda na jej przeksztalcenie, ale nic w tym kierunku nie zostalo jeszcze zrobione. Moj problem jest taki, ze dysponuje tylko czescia gotowki, a reszte chcialam wziac z kredytu na zakup dzialki. Tylko, czy istnieje taki bank, ktory moglby go udzielic ( bo daja tylko na dzialki budowlane)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Przepraszam, ze wyslalo sie dwa razy, ale niezbyt dobrze sie tu orientuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 11.04.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Mam nadzieję, że niedługo będe miał ten sam problem. Rozmawiałem niezobowiązująco w BPH PBK S.A. - dazą, na pewno konsumcyjny, może hipoteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja tez rozmawialam niezobowiazujaco z BPH ale powiedzieli mi ze na rolna nie dadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 11.04.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Anonimowy - ile hektarów i jaka kwota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Niestety, ponizej hektara. Brakujaca kwota ok.60.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 11.04.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 60 tys za mniej niż hektar? - gdzie, ja mam na oku 1,5 ha budowlanej (podzielona na działki) za 60 tys - ok 35 km od centrum Krakowa, a rolna w tych samych stronach to po ok. 10 tys za ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 11.04.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 On 2003-04-11 13:41, Anonymous wrote: Mam mozliwosc kupienia dzialki, niestety w tej chwili figuruje ona jako rolna, jest zgoda na jej przeksztalcenie, ale nic w tym kierunku nie zostalo jeszcze zrobione. Moj problem jest taki, ze dysponuje tylko czescia gotowki, a reszte chcialam wziac z kredytu na zakup dzialki. Tylko, czy istnieje taki bank, ktory moglby go udzielic ( bo daja tylko na dzialki budowlane)? Ha, też się pytałam. Z bankami jest taki problem, że jak mówisz że chcesz się budować na działce rolnej, to oni myślą, że nikt nie da pozwolenia na budowę, a ty budujesz jakiś dom letniskowy albo coś innego. Ja biegałam kilka razy i np. w PKO BP na 6 osób 3 były na TAK , 3 na NIE(w tym jedna i na tak i na nie, ale inna osoba pytała:smile:) Więc olałam temat. Wstępnie rozmawiałam w Kredyt Banku - jeżeli będą pozwolenia - nie widzą problemów. Wcześniej na forum był ten temat poruszany. Ktoś składał wniosek nie mówiąc, ze to działka rolna (nie pytali) i też dostał. Więc ja jak dostanę pozwolenie, to zacznę składać wnioski i tyle. magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 On 2003-04-11 14:14, fromel wrote: 60 tys za mniej niż hektar? - gdzie, ja mam na oku 1,5 ha budowlanej (podzielona na działki) za 60 tys - ok 35 km od centrum Krakowa, a rolna w tych samych stronach to po ok. 10 tys za ha. Okolice Warszawy, niestety takie sa tu ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts