Agduś 04.10.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Właśnie taki materiał na schody (obok bardziej znanych) zaproponował nam wykonawca. Nigdy nie widziałam takich i nie słyszałam o brzozowych schodach. Dlaczego? Czy to złe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 04.10.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/c2f6ab019857bca4ccc5ab3fd4d37e4b,10,19,0.jpg U nas właśnie są z brzozy. Niektórzy mówili, że to za miękkie drewno, ale ja nie wybrzydzałam, bo drewno dostałam w prezencie. A darowanemu koniowi... Ale okazalo sie, że brzoza jest piekna i wcale nie taka miękka. Widziałam u znajomego schody brzozowe 30-letnie i były super. Jak podoba ci sie jasne drewno (to tez zalezy od lakieru!) to bardzo polecam! (Meble na zdjeciu jeszcze z demobilu, więc nijak nie pasują! Teraz juz są nowe!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.10.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ... Nigdy nie widziałam takich i nie słyszałam o brzozowych schodach. Dlaczego? ... no własnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 05.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ... Nigdy nie widziałam takich i nie słyszałam o brzozowych schodach. Dlaczego? ... Myślę, że dlatego, ponieważ nastała moda na wszystko, co jest egzotyczne, dziwacznie się nazywa i jest drogie... Jak dla mnie, brzoza jest przepięknym gatunkiem drewna i świetnie nadaje się do upiększania wnętrz. Czy jest miękka?! Jest, ale co z tego, sosna lub świerk też są miękkie, a robi się z nich podłogi, schody, itp. Mnie osobiście marzy się podłoga w sypialni z brzozy syberyjskiej, to taka patynowana jakby odmiana brzozy - cudo!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.10.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Dziękuję za odpowiedzi i zdjęcie. Sama nie wiem, dlaczego o brzozowych schodach nie słyszałam. Wszędzie pokazywano nam schody z dębu, buka, jesionu i osiki (te ostatnie rzadziej). Najbardziej "widziały się" nam jesionowe, ale wczoraj zaczęliśmy się zastanawiać nad brzozowymi. Ni eukrywam, że też z powodów finansowych, bo mają kosztować 300 zł za stopień, podczas gdy jesionowe 400 zł. W sumie duża różnica wychodzi! Zdjęcie przekonało mnie, że chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 05.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 No i bardzo trafna decyzja chociaż cena w porównaniu z jesionem i tak trochę za wysoka, no ale to robocizna głównie tworzy cenę.Zaciekawił mnie materiał na schody-osika,to może i z topoli by się dało?A te schody to samonośne czy obłożenie betonu?chodzi o cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.10.2006 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Samonośne, ażurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts