Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy ten frank podskoczy....

Kiełek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zawsze frank rośnie w grudniu (od 4 lat). Są to wahania sezonowe. Możesz poczekać z transzą do grudnia. Pod koniec miesiąca też wzrastają tak po 20tym. Jak nie wierzysz to sobie zrób wykres, albo sprawdź na http://www.money.pl.

Jabym mógł, to bym poczekał... Ale ja kupuję - kupiłem działkę na kredyt i muszę zapłacić... i czuję, że mocno dostanę po pupie :( I zauwazyłem, że w BRE chyba mają teraz dużo kredytów w CHF do wypłaty, bo jak PLN sie umacnia, to podążają za NBP 1:1, a jak osłabia, to u nich cena CHF skacze o 0.25 tego, co w NBP.

Zawsze frank rośnie w grudniu (od 4 lat). Są to wahania sezonowe. Możesz poczekać z transzą do grudnia. Pod koniec miesiąca też wzrastają tak po 20tym. Jak nie wierzysz to sobie zrób wykres, albo sprawdź na http://www.money.pl.

Jabym mógł, to bym poczekał... Ale ja kupuję - kupiłem działkę na kredyt i muszę zapłacić... i czuję, że mocno dostanę po pupie :( I zauwazyłem, że w BRE chyba mają teraz dużo kredytów w CHF do wypłaty, bo jak PLN sie umacnia, to podążają za NBP 1:1, a jak osłabia, to u nich cena CHF skacze o 0.25 tego, co w NBP.

No właśnie, więc doradzanie, że sobie możesz poczekać, albo wybrać sobie czas transzy to czcze gadanie. Ja wzięłam kredyt w 4 transzach, jedna była super korzystna, inne niekoniecznie. Ja w momencie brania transzy bardziej potrzebowałam tych pieniędzy, niż bałam się ryzyka. Coś za coś. A banki też się spóźniają. ty myślisz, że dadzą Ci na początku miesiąca, a dadzą Ci na koniec.

Bierz kredyt we frankach i się nie przejmuj. Wahania 10 groszy w górę i w dół to nie tragedia. :D :D :D

Czy on musi tak spadać jak akurat mam miec wypłacany kredyt... :(

Wypłać i zapomnij.

IMHO będzie spadać.

CHF ma silna korelację z EUR. Potwierdzam słowa bullisha "bedzie spadać" jak i EURO

to może warto spłacić ten kredyt :roll:

a może wykorzystac kasę na co innego, przecież nie ma banku, ktory by dał tak nisko oprocentowany kredyt na co innego :roll:

Czy on musi tak spadać jak akurat mam miec wypłacany kredyt... :(

Wypłać i zapomnij.

IMHO będzie spadać.

CHF ma silna korelację z EUR. Potwierdzam słowa bullisha "bedzie spadać" jak i EURO

Teraz to niech leci na łep i szyję, akurat wziałem w tej małej środowej górce - mała grka, małe pocieszenie, kurs jedne z najniższych w przeciągu dwóch lat, ale cóż... Nie teraz płakac nad rozlanym mlekiem.

No więc jestem pełnym właścicielem działki... dopóki nie uprawomocnie się wpis w KW :)

• 3 weeks później...