demex 05.10.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Mam problem. Rozbudowuje dom jednorodzinny. Dostałem wycenę robocizny od jednej firmy. I mam problem, bo nie znalazłem innej, która by się tego podjęła (dom na skarpie i materiał trzeba donosić ok. 30 metrów). Napiszcie jak sądzicie czy te ceny są „normalne”? Czy gość nie robi ze mnie „jelenia”. Poniżej poszczególne elementy i obok cena robocizny: - fundamenty – ławy + ściany piwnicy – 30 mb – 2500pln - stop nad piwnicą + schody wejściowe – strop żelbetowy grubość 12 cm, pow. 40 m2– 2300pln - ściany parteru i piętra (silikat na zaprawę) – ok 28 mb nośnej i 4mb działowej – 4000 pln - stropy nad parterem i piętrem – po 2000 pln za sztukę Goście zapewniają wszystkie sprzęty, rusztowania, wyciągi itp. Ja mam tyko przywieść materiał. A i najważniejsze – bez rachunku I tu się zastanawiam bo jak się wtedy spisuje umowę? Firmę mam z polecenia od sprzedawcy, u którego mam zamówić dachówkę. No i jest to jedyna która ma wolne terminy przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.10.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ceny raczej nie wygórowane, jeśli robią przyzwoicie - to bierz, bo z ekpami to teraz cieniutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 09.10.2006 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Dzięki. We wtorek ma się gość zjawić i podpisujemy umowę. Byłem na 3 jego budowach i wyglądają dość logicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 16.10.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 szczęściarz........pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts