metrys 05.10.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Witam Czy stopsuje ktoś z Was środek do konserwacji drewnianych elemetów o nazwie Lazura wysokiego stopnia ochrony firmy V33. Jakie są Wasze opinie na temat tego środka? Może znacie lepsze impregnaty? Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 06.10.2006 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 I co nikt nie zna tego środka??????? Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 11.10.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 WSZYSCY TAK OCZYTANI WSZYSTKO WIEDZĄCY A NIKT NIE SŁYSZAŁ O IMPREGNACIE DO DREWNA. TZW. ZNAWCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 11.10.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 nikt tego nie używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 11.10.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 witaj a jednak- ja tego używam. Został mi polecony w castoramie bodajże. Mam nim pomalowane mebelki ogrodowe (wielki stół i 4 ławy). Malowane było gdzieś w czerwcu- lipcu, nie pamiętam dokladnie. Przeszły upały i trochę deszczy meble stoja na dworze dzień i noc i maja się swietnie. Mam nadzieję ze pozostanie tak jeszcze pare lat. Moje meble są dębowe dlatego zgodnie z instukcją rozcienczylam 5 litrow barwionej jednym litrem bezbarwnej lazury. Jest bardzo wydajna. Nam wystarczyły 2 warstwy. jestem tak zadowolona z efektu ze mam zamiar tym samym pomalować pozostale elementy drewniane, m in sztachety w nowym ogrodzeniu. Polecam mocca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 11.10.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Mam tą lazurą pomalowane sosnowe drzwi i ościeżnice wewnętrzne. Jestem bardzo zadowolony z efektu przy czym częśc malowałem sam pędzlem a część stolarz malował mi z pistoletu - to dopiero jest efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 11.10.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ja też tego użyłem. Mam pomalone fragmenty krokwi i boazerię. Malowałem w lipcu i póki co jestem zadowolony. Niestety prawdziwą wartość lazury poznam dopiero po 2-3 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 30.09.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Też znalazłem V33 Lazura Ochronna (ta standardowa 4 lata) w Castoramie i się zainteresowałem bo ładnie wygląda na wzorniku. Ja chcę pomalować tym płot olchowy. Czy ktoś ma już jakieś dłuższe doświadczenia z tym V33? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 01.10.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ja mam pomalowane całe drewno (a jest tego trochę - wiata i taras) ale tą lazurą z ośmioletnią gwarancją. Malowane było latem tamtego roku, więc już zimę ma za sobą i jest super,nie zmienia koloru, nie odpryskuje, nie straciła połysku, generalnie nic się z nią nie dzieje, a drewno b. ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 01.10.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ja malowałem tym wszystkie elementy drewniane na zewnątrz domu - podbitkę, słupy, końcówki krokwi, okiennice. Sztachety też tym pomaluję jak zrobię płot. Podobno bardzo dobre środki ale przekonam się o tym naprawdę za parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 01.10.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 no cóż... u mnie też jeden sezon. drzwi wewn. wyglądają świetnie ale pomalowałem je dodatkowo bezbarwnym półmatem. wtedy dopiero powstał ładny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 01.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A ktoś może malował tą wersją 4 letnią? Wersja 8 letnia tej lazury jest w Castoramie droższa od Sadolinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 02.10.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 U nas (Olsztyn) ta wersja 4-o letnia pokazała się na rynku dopiero w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 02.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 my mamy tez wersją 4-letnią malowaną podbitkę. Na razie świeżutka, bo malowana w ostatnich tygodniach ale wygląda pięknie:) ma lekki satynowy połysk. Byla malowana 3 razy i delikatnie szlifowana pomiędzy malowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 słyszałam od kogoś, że jest dobra, drewno ma ładny połysk (w zasadzie to ten ktoś powiedział, że świeci się jak psu... )...więc to chyba na jedno wychodzi największy minus to cena... byłam ostatnio w castoramie i cena 2* większa niż drewnochron pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 02.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 tak, cenowo drożej niż drewnochron (chyba nie aż 2 razy), ale to przecież całkiem inny produkt, nie można tego porównywać. Inny w sensie właściwości i w sensie wyglądu całkowice inny. Nie jestem już teraz pewna bo różne firmy oglądaliśmy ale wydaje mi się ze jest w wersji również półmat. My w każdym razie właśnie nie chcieliśmy żeby śię świeciło jak psu .... i wcale tak się ine świeci. To jednak nie lakier. U nas podbitka malowana debem jasnym (3 krotnie malowane a więc kolor o wiele ciemniejszy niż na próbniku) wygląda tak: http://www.oranje.com.pl/murator/podbitka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Czy malując V33 4-letnim używaliście dodatkowego impregnatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 02.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 nie, z tego co wiem to produkt jakby dwa w jednym. Malowaliśmy tylko tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Jeszcze jedno pytanie. Czy po pomalowaniu v33 powierzchnia jest bardziej podobna do lakierowanej (tzn. tworzy się powłoka) czy raczej tak jak po bejcy (tzn. zabarwione drewno)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 02.10.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 tzn. według mnie w sensie wyglądu to raczej podobna do lakieru choć mniej świecąca. w dotyku jednak jeśli się nie przeszlifuje to bardziej ma strukturę bejcy która jakby wchodzi w drewno niż na nim "osiada" jak lakier. Zresztą chyb anajlepiej obejrzeć i ew. dotknąć (ja nie dotykałam bo za wysoko wisałym a poza tym podbitki też dotykać nie mam zamiaru) w sklepie. Połysk i strktura są myślę w rzyczywistości takie same jak na próbniku. Inna rzecz to kolor w sztucznym świetle sklepu wygląda inaczej niż w pełnym słońcu a jeszcze inaczej wygląda przy zachmurzonym niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts