cash 05.10.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 WitamMam projekt domu Arjuna II. Kąt nachylenia dachu 35 stopni, powierzchnia 372 m2. Co najlepiej położyć na dach dachówke czy blachodachówkę - proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 05.10.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Nie pytaj się co masz położyć na dach bo to tylko i wyłącznie Twoja decyzja co Ci się podoba. Przy tym spadku dachu możesz kłaść i blachę i dachówkę - zamiary mierz na zawartość portfela i gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cash 05.10.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Prosze mi powiedzieć gdzie można znaleźć kosztorys przynajmniej szacunkowy na położenie dachu z dachówki i z blachodachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cash 05.10.2006 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jestem nowicjuszem. Nie wiem co będzie taniej i jakie są to różnice między dachówka a blachodachówką. Mi osobiście podoba się dachówka, ale słyszałem, że jest dużo droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.10.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 najprościej jak obejdziesz kilka ekip dekarskich i poprosisz o wycenę. U nas częśc ekip podnosiła cenę drastycznie jak zobaczyli, że mamy dach kopertowy, ale robocizna to nie wszystko, przejdź się po skłądach budowlanych i poproś o wycenę materiałów. To da Ci pełny obraz cenowy. Doradzanie na odległość jest trochę nienajlepsze, bo może się okazać, że jakaś lokalna ekipa wykona pracę taniej niż ekipy z innej części kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cash 05.10.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Dziękuję za informację napewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 05.10.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ja mam parterówkę, dach 380m2 i kąt nachylenia 35 st.Porobilismy w kilku firmach wyceny pod blachodachówke i dachówkę.I tak: cena blachy na całości wyszła tańsza o jedyne 200 zł od dachówki. Różnica jest tylko w robociznie: ułożenie dachówki jest w naszym przypadku o 3 tys. droższe od blachy. Dlatego nawet sie nie zastanawialiśmy i kładziemy dachówkę. A jak dobrze się postarsz to jeszcze nawet kilka tys. utargujesz jak my. PowodzeniaAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 05.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ułożenie dachówki jest droższe, należy również zastosować większe przekroje więźby, grubsze łaty i gęściej krokwie. Nie mam za dużo kasy dlatego dałem blachodachówkę i nie żałuję. Kolega uparł się na dachówkę i teraz bardzo tego żałuje, wpakował w nią dużo pieniędzy, które przydałyby się gdzie indziej.Zauważyłem, że jak ktoś ma kasę, duży kredyt, to daje dachówkę, jak fundusze ograniczone to blachodachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 05.10.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Witam Mam projekt domu Arjuna II. Kąt nachylenia dachu 35 stopni, powierzchnia 372 m2. Co najlepiej położyć na dach dachówke czy blachodachówkę - proszę o pomoc co to zalezy od portfela i od tego co możesz położyć, nie kładź bez zmiany nic cięższego niż zaprojektowane. co do kosztów to nie ma reguły , najtaniej będzie blachodachówka, potem dachówka cementowa, potem ceramiczna , przy dachu górnej granicy niemal nie ma.....tak czy inaczej to kilkadziesiąt tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cash 05.10.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jaki konkretnie koszt wam wyszedł tego dachu. Proszę o cennik. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 05.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Na początku zdecydowaliśmy, że więźbę robimy zgodnie z projektem pod dachówkę, nie wiedząc wtedy jeszcze czy będziemy kładli blachę czy dachówkę.Tak więc dachówka Euronit wyszła ok. 21 tys., robocizna 9,5 tys. (dużo utargowalismy tu). PzdrAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 05.10.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jaki konkretnie koszt wam wyszedł tego dachu. Proszę o cennik. Dzięki nie ma cennika, mój dach równo rok temu kosztował razem z więźbą , dachówką , rynnami , 7 okien dachowych : 42 tyś , 265 m kw dachu, czterospadowy , dachówka cementowa . Robiła firma, całość w 6 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 05.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Aha, pisząc dachówka (21 tys) miałam na myśli cały materiał na dach, czyli: dachówka, folia, 2 wyłazy, orynnowanie itp. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 05.10.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Aha, pisząc dachówka (21 tys) miałam na myśli cały materiał na dach, czyli: dachówka, folia, 2 wyłazy, orynnowanie itp. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 05.10.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 i zwracać uwagę nie na cenę dachówki podstawowej ale na cenę i ilość dodatków , dachówka jest tania , a wszystko pozostałe gąsiory, dachówki specjalne, szczytowe to dopiero kosztuje , i każdy kosz, daszek czy lukarna to powoduje cene dachu.Dla przykładu za 2 stopnie kominiarskie , 1 ławę , 3 kominki wentylacyjne do mojej dachówki zapłaciłem ponad 1000 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.10.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 i zwracać uwagę nie na cenę dachówki podstawowej ale na cenę i ilość dodatków , dachówka jest tania , a wszystko pozostałe gąsiory, dachówki specjalne, szczytowe to dopiero kosztuje , i każdy kosz, daszek czy lukarna to powoduje cene dachu. Dla przykładu za 2 stopnie kominiarskie , 1 ławę , 3 kominki wentylacyjne do mojej dachówki zapłaciłem ponad 1000 zł.... A jak byś miał blachę to stopnie i ława niepotrzebne nie wspominając już o kominkach? Przy dachówce zamiast dachówek szczytowych można z powodzeniem zastosować obróbki blacharskie. Co do koszy - czy przy blachodachówce nie wykonuje się koszy? Naprawdę dobra blach też swoje kosztuje. Jeśli byłaby naprawdę bardzo tania to wyparła by dachówkę. To tyle uwag na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 05.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Prosze mi powiedzieć gdzie można znaleźć kosztorys przynajmniej szacunkowy na położenie dachu z dachówki i z blachodachówki Po prostu daj dach do wyceny w najbliższej hurtowni z zaznaczeniem że mają Ci wycenić pokrycie zarówno z blachy jak i z dachówki Mozna do niektórych składów materiałów dachowych przesłać rysunek dachu meilem. Porównasz wyceny i odpowiedż będziesz znac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.10.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Prosze mi powiedzieć gdzie można znaleźć kosztorys przynajmniej szacunkowy na położenie dachu z dachówki i z blachodachówki Po prostu daj dach do wyceny w najbliższej hurtowni z zaznaczeniem że mają Ci wycenić pokrycie zarówno z blachy jak i z dachówki Mozna do niektórych składów materiałów dachowych przesłać rysunek dachu meilem. Porównasz wyceny i odpowiedż będziesz znac Pozdrawiam Zgadzam się w 100%!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Prosze mi powiedzieć gdzie można znaleźć kosztorys przynajmniej szacunkowy na położenie dachu z dachówki i z blachodachówki Po prostu daj dach do wyceny w najbliższej hurtowni z zaznaczeniem że mają Ci wycenić pokrycie zarówno z blachy jak i z dachówki Mozna do niektórych składów materiałów dachowych przesłać rysunek dachu meilem. Porównasz wyceny i odpowiedż będziesz znac Pozdrawiam Zgadzam się w 100%!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guga 11.10.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 http://www.tegola.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts