Gagata 05.10.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Dom jest murowany ale ma drewniany ganek i będą drewniane okiennice. Dach też drewniany (wiór sikowy). Z czego zrobic parapety? Wewnętrzne zrobilismy z drewna-piekne, szerokie, takie do siedzenia (bo nisko). Stolarz sugeruje na zewnatrz też drewno ale dąb. Wyglądałoby ładnie! Ale-Jak to się sprawdzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.10.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 zewnętrzne oczywiście że drewniane. A dąb wytrzyma lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Gagata, pewnie ze drewniane Jakbys miala dach z dachowka, to polecila bym klinkierowe, ale tak to nie masz wyboru hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.10.2006 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 No własnie Mohag, coś w tym jest... Ja CHCĘ te dębowe. Tylko trochę obawiałam się o to jak przetrwają upływ czasu,śniegi, deszcze itp przyjemności.... Ale dobre zakonserwowanie powinno zrobić swoje, chmm...? A nawiasem mówiąc - chłopaki zrobili juz sufit u mnie. A raczej właśnie kończą. Ostatecznie poszły płyty gk (trudno.. ) które musiały zasłonić krokwie całkiem (ocieplenie!) ale za to widać wszystkie jętki, widać płatwie i słupki pionowe pod płatwiami - więc trochę tego drewna konstrukcyjnego u góry jest.. A jeśli po wykończeniu całości uznam, że za mało - z rozbiórki stajni będę miała za chwilę stare krokwie - nabiję je na te, które zostały teraz przykryte i już. I po problemie. Uff! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.10.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Wytrzymaja, wytrzymaja u mnie byly porecze bukowe lakierowane na zewnatrz i jak na dwadziescia lat, to wygladaly nie najgorzej. uhu, faktycznie jak bedzie Ci za malo to masz juz material na poprawe wizualna Mysle ze nabicie dodatkowych krokwi przyjdzie z czasem, jak zobaczysz czy w chalupce nie jest za ciemno. Jak jest w miare jasno w srodku, to nabijesz Jak juz skoncza to zrob jakies photo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.10.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 No pewnie że pokażę zdjęcia - to zawsze może się komuś przydać. Nie ma to jak korzystanie z cudzych doświadczeń...Tylko przejdę z tym tematem w odpowiedni wątek (tam gdzie zaczynałyśmy..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 06.10.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A co mi doradzicie w temacie zewnetrzych parapetow? Dom - avatar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 jarkotowa, a masz oryginalne drewniane okna malowane na bialo ? bo jak tak, to oczywiscie ze drewno malowane na bialo. I tak co jakis czas bedziesz malowala framugi to przelecisz parapety tez. Moja pra-babcia miala taka chalupke podobna do Twojej i miala malowane okna drewniane i drewniane parapety tez malowane, ale na zielono... pieknie to wygladalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 08.10.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Okna narazie sa drewniane ale beda wymienione na plastikowe - zaraz mnie pewnie zjedza zwolennicy drewnianych okien w takich chatach. Ale ksztalt okien bedzie taki sam.Mysle, jak poprzednicy, o parapetach drewnianych. Ale np nie wiem czy zrobic je w kolorze domu czy biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 e tam zaraz Cie zjedza to jest Twoja chalupa i Twoja kasa... mozna oczywiscie powiedziec, ze moze jednak pomyslala bys o drewnianych, bo to klimat, bo ladniej itp ale nikt nie ma prawa nikogo zjadac, bo to nie jego broszka Jak bedziesz wstawiac plastiki, to mozesz pomyslec tez o robionych z nierdzewki, piaskowanej w kolorze dachu lub domu. Mysle ze przy plastikach drewniane parapety straca urok tz jak beda malowane, to i tak nikt nie pomysli ze to drewno. A piekne drewniane mozesz zrobic sobie wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts