fidel 05.10.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Właśnie zakończyłem budowę czekam na decyzję no ale co mam zrobić aby w księgach wieczystych znalazło się moje dzieło. Na razie jest tam tylko grunt. Przypuszczam że nie obejdzie się bez wizyty w biurze podawczym sądu ale tak naprawdę to nie wiem co mam przygotować. Myślę że ktoś już to przeszedł i podzieli się w tej kwestii doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 05.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Odpoczywaj. A jak będziesz się nudził to z geodezji weź wypis i wyrys z rejestru gruntów z naniesionym budynkiem (120 zł). Potrzebne Ci będzie potwierdzenie przyjęcia obiektu budowlanego do użytkowania (z nadzoru budowlanego) napisz krótkie pismo do wydziału ksiąg wieczystych z wnioskiem o ujawnienie budynku w twojej księdze wieczystej, dołącz ww. dokumenty i zostaw to w sekretariacie sądu. Każą Ci zapłacić 40 zł w znaczkach opłaty sądowej. Póżniej tylko czekasz na przesłanie zawiadomienia z ksiąg. Jeżeli po otrzymaniu zawiadomienia nie odwołasz się to po 14 dniach wpis będzie prawomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel 06.10.2006 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dzięki za informację. Również i ja wyrobiłem się w ciągu jednego roku. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts