jurand79 17.10.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 no wiem ale...to tak w chwili refleksji. Mam sentyment do domków w stylu góralskim. A dach oczywiście ładny. Właśnie czytałam negatywną wypowiedź na temat koramica... co tam. ...a co tam złego pisali o Koramicu? Nasz był trochę poobcierany podczas transportu, ale nie widać tego z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 18.10.2006 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jeden z nowszych postów opisuje dachówki negatywnie. Parę osób wypowiedziało się, że dachówki nie dolegają do siebie idealnie, są krzywe i nawet po ponownym położeniu widać nierówności. Trochę mnie to zmartwiło, bo miałam tę dachówkę na oku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 18.10.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Kasinka 83 - piękna wisienka u Bogena i cena normalna.Pozdrawiam P.S narazie się "wymądrzam" bo jeszcze nie mam gotowego projektu - ciągle czekam aż projektant go skończy, mimo to cały czas uważnie oglądam,rozmawiam, zbieram materiały . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 21.10.2006 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 oj, ja jeszcze sama nie wiem czy dach będzie brązowy czy czerwony... i nie wiem jakiej firmy dachówę wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 mnie się podoba winna angoba : http://www.creaton.de/jcat-images/Produktbilder/Dachflaeche/FU_DFL_weinrot_eng.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 21.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 trzeba na żywca oglądać dachy,ostatnio widziałem grafit nie grafit,raz grafit, za chwilę sreberko z brokacikiem - odlot ,podobno jest też taki brąz specjalny ale jeszcze nie widziałem.Jak pooglądam to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 28.10.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 ostatnio spodobała mi się dachówka Euronit kolor tradycyjny czerwony czy jakoś tak. Bardzo wyrazisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 21.02.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 oczywiście że naturalny lub miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 21.02.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 oczywiście że naturalny lub miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 21.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 oczywiście że naturalny lub miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 21.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 A ja będę miała antracyt Jak już będzie domek skończony to na pewno wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ale stary wątek odgrzany W takim razie i ja się wypowiem - brązowa angoba - taki dach jest przepiękny - wiem - bo taki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 21.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Każdy kolor jest dobry, jeśli współgra z otoczeniem i charakterem domu. Jakoś najmniej pasują mi czarne polyskujące dachy, ale w paru domach mi się podobały. Do mojego małego domku z dwuspadowym dachem najbardziej pasują tradycyjne klimaty - ceglasty lub trochę ciemniejszy kasztan - taką mam właśnie dachówkę - Trost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 21.02.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 u mnie grafit euronit...dach dwuspadowy z lukarnami,dość duży,wygląda nieżle.myślę że jak już zielsko porośnie mi sciany,a okolica sie się zapełni drzewami będzie odlot . elewacje planuje białą(dopóki nie zarośnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Co rok jezdze do Chorwacji na wakacje i bardzo podobaja mi sie ich dachy.Jak sadzicie dlaczego nie maja dachow w ciemnych kolorach lub pokrytych blacha? Nie mają innych dachówek i nie mają u siebie blachy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Co rok jezdze do Chorwacji na wakacje i bardzo podobaja mi sie ich dachy.Jak sadzicie dlaczego nie maja dachow w ciemnych kolorach lub pokrytych blacha? http://images33.fotosik.pl/152/d26205d38bcbf78dm.jpg http://images28.fotosik.pl/163/7443672a47aed75dm.jpg http://images34.fotosik.pl/151/6a5e0d6c54327762m.jpg Czy te dachy nie wygladaja slicznie, przepalone sloncem? To chyba logiczne,inny klimat mają a ciemna dachówka mocno się nagrzewa no i wiadomo że nie dałoby się w lecie spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 21.02.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Miedziany bo taki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 21.02.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 a ja chcę mieć miedź angobowaną Robena albo RuppCeramiki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Domy sa tak budowane, ze na parterze jest chlodno i nawet klima jest zbyteczna. Na pewno w takim upale czarny dach, to katastrofa , ale czy u nas nie jest latem goraco?. A moze Chorwaci maja lepsze wyczucie piekna i nie wyobrazaja sobie jak paskudnie moga wygladac ich nowo wybudowane domy, na tle slicznych starowek.A czy wyobraza sobie ktos rozno kolorowy widok dachow z wiezy Eiffel?.Ja jakos niebardzo widze tam zielony, czy czarny dach. Kolego - co rok na wakacje jeżdżę do Calabrii na samo południe Italii - tam jest jeszcze cieplejszy klimat i jeszcze wyższe temperatury panują. I wiesz jakie dachy tam przeważają , jakie typu domostw i budowli ?? Jak kryją dachy włosi którzy na samym południu zbyt majętni nie są - bardzo podobnie - prawie wszędzie betonowe miedziane dachówki - i nie jest to absolutnie związane z ich lepszym gustem czy wyczuciem piękna lecz tylko i wyłącznie z pragmatyzmem . Temperatury są tam wysokie - takie dachy doskonale izolują termicznie wnętrza domów - o ciemnym pokryciu nikt tam nie myśli - bo w środku pomieszczeń byłoby nie do wytrzymania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.02.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 ostatnie lato raczej gorące nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts