tidia 05.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 czesc Mam pytanie jaki kupic przewod zasilajacy do kuchni piekarnik i plyta grzejna. moc nie wiem .. tradycyjna bo jeszcze nie kupilem ale instalacje juz robie?? Jak ktos by byl tak dobry to niech da znac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.10.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Witam Minimum 5x2,5mm2. A spoko będzie jak dasz 5x4mm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 06.10.2006 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 ok dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 07.10.2006 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 ok a powiedzcie mi czy do kouchni musi byc przewod silowy czy moze byc 220V bo sa i takie kuchenki??? i jeszcze mam problem z podgrzewaczem wody (maly) max 6kv zasilanie na 2 lub 3 fazy Jaki musze miec przewod??? Pomozcie.Dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.10.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 5x2,5 spokojnie wystarczy - jednocześnie to minimum to fakt. Piekarniki są 1fazowe Płyty grzejne już przeważnie 2f (3f) Tak czy siak ciągnij 5x2,5mm2 Do przepływówki 6kW też wystarczy 5x2,5mm2. Oczywiście przewody będą w tynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 07.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Piekarniki są 10fazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.10.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Wycięłem to zapodziane "0" coby nikt głupot nie czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam. ok a powiedzcie mi czy do kouchni musi byc przewod silowy czy moze byc 220V bo sa i takie kuchenki??? i jeszcze mam problem z podgrzewaczem wody (maly) max 6kv zasilanie na 2 lub 3 fazy Jaki musze miec przewod??? Pomozcie.Dzieki!!! Nie słuchaj głupot, dziewczyno. 1. Aby zachować gwarancję na kuchenkę, powinna zlecić jej podłšczenie uprawnionemu elektrykowi, który podpisze ten fakt w karcie gwarancyjnej. Więc elektryk ci i tak jest potrzebny. Zawołaj go więc wczeniej, wytłumacz o jakš kuchenkę chodzi i niech on dobierze przekrój przewodu. 2. Do podgrzewacza przepływowego 3 x 2,5 też może nie wystarczyć. Obcišżalnoć przewodów zależy znacznie od sposobu ich ułożenia. Ale to nie wszystko. Ważna jest impedancja pętli zwarcia i rodzaj użytych zabezpieczeń. Bo chyba nie chcesz, aby pršd "popiecił" ciebie, albo twoich bliskich. Więc to nie takie proste. I nie da się udzielić właciwych rad na odległoć. Skontaktuj się więc z elektrykiem (tylko nie z partaczem, który udaje elektryka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts