Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hermes by nigger

nigger

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sail

Ale mi chodzi o tą dziurę między długim akrótkim biegiem schodów, od strony salonu . Ja tak samo jak nigger robię schody otwarte na salon i się zastanawiamy jak tą dziurę (widoczną na zdjęciach) ładnie zrobić, może być np. ścianka np z płyty gipsowej, mogą być szczebelki, ale ten witrażyk też mi się spodobał. Mój 5letni syn chciał żebyśmy mieli takie "kościelne okna", może taki substytut mu wystarczy- tylko jak mi chlopaki by go zbili pilką to było by gorzej, no i znów mam dylemat. Czy Wy także macie ciągle różne koncepcje wykończenia. Ja do wczoraj byłam przeciwniczką otwartych kuchni już myślałam jak bardziej zasłonić kuchnię niż w projekcie, ale jak zobaczyłam zdjęcia niggera to już chcę mieć spizarnię i powiększoną kuchnię i otwartą :

Ja po nocach śnię o wykończeniu, a jeszcze nie mam nawet wykopu pod fundament :lol:

[/b]

Witaj nigger,

ja zakupiłam projekt Rozeta, ale środek jest tam prawie identyczny.Super zdjęcia można sobie już coś powyobrażać i pokombinować.

Mam pytanie, czy zmieniałeś szerokość drzwi tarasowych i okien na parterze? Jak myślisz, czy mozna by zamiast dwóch okien od ogrodu dać jedną szeroką witrynę taką kończącą się ok.40-50cm nad podłogą? Wiesz mam obsesję na punkcie doświetlania salonu- czy nie jest tam za ciemno, jak ze słoneczkiem, wpada jakoś rozsądnie do wnętrza?

Trochę martwi mnie szerokość schodów , jakoś wyobrażałam sobie, że będą szersze - czy ja tam wykręcę z jakąś komodą?

Proszę, rozwiej wątpliwości:)

Witaj nigger,

ja zakupiłam projekt Rozeta, ale środek jest tam prawie identyczny.Super zdjęcia można sobie już coś powyobrażać i pokombinować.

Mam pytanie, czy zmieniałeś szerokość drzwi tarasowych i okien na parterze?

cześć

Powiększyliśmy podcien na tarasie i tym samym szerokość drugich drzwi tarasowych (dodaliśmy drugie skrzydło). Z głownego wyjścia na taras chyba w ogole zrezygnujemy wstawiając właśnie coś na kształt witryny wiekości całego otworu okiennego.

Jak myślisz, czy mozna by zamiast dwóch okien od ogrodu dać jedną szeroką witrynę taką kończącą się ok.40-50cm nad podłogą? Wiesz mam obsesję na punkcie doświetlania salonu- czy nie jest tam za ciemno, jak ze słoneczkiem, wpada jakoś rozsądnie do wnętrza?

ja tam akurat lubię kiedy jest ciemno ;-)Doświetlenie jest w sam raz choć pokoj nie należy do najjaśniejszych.

Mówiąc o tej witrynie masz na myśli kolejne trzecie duże okno?

nigg

Kamila 79

bardzo dokładnie przeczytałam Twoje wcześniejsze uwagi, informacji nigdy za dużo.

Dziękuję i pozdrawiam.

Nigger

Dziękuję za odzew, u mnie byłoby to drugie duże okno, mam chyba mniejszy taras, a przez to węższe boczne wejście.

Pozdrawiam, niech domek rośnie bez kłopotów![/b]

A co z obudową kominka? Nie wyjdzie własnie gdzieś na tym otworze?

Ja na szczęście(?) mam jeszcze trochę czasu do przemyślenia szczegółów...

Sail, czy Tobie chodz o otwór pod schodami. U nas dzięki wydłużeniu garażu, kominek będzie na środku ściany, oddalony od schodów.

Pozdrawiam Kamila

Sail, czy Tobie chodz o otwór pod schodami. U nas dzięki wydłużeniu garażu, kominek będzie na środku ściany, oddalony od schodów.

Pozdrawiam Kamila

Chodzi mi o ten otwór:

http://img19.imageshack.us/img19/1761/schody2at1.jpg

Z tego co widać w projekcie bez zmian wejście do komina jest blisko - na razie kombinuję zabudować kominek tak, aby pod tym obniżeniem zrobić miejsce na drewno i może jakąś półeczkę - ja będę maił ścianę oddzielającą główny bieg schodów od pokoju. W takim rozwiązaniu myślę, że będzie dobrze wyglądał wkład z szybą załamaną pod kątem prostym - nie wiem jak to fachowo nazwać ale pewnie wiecie o co chodzi... :wink:

nigger

Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji o wykożystanie Twojego zdjęcia :wink:

• 1 month później...

Co tam słychać z budową?

witam

- kończymy dach mimo problemów z dostawą dachówki - do chwili obecnej nie mamy wszystkich elementów (dach. krawędziowa prawa, gąsiory, dach. went. kominki)

- pojawiły się zewnętrzne schody wejściowe

- prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą okna

zdjęcia niebawem ;)

chętnie też pooglądam Wasze realizacje ...

pozdrawiam

nigg

witam

- kończymy dach mimo problemów z dostawą dachówki - do chwili obecnej nie mamy wszystkich elementów (dach. krawędziowa prawa, gąsiory, dach. went. kominki)

- pojawiły się zewnętrzne schody wejściowe

- prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą okna

zdjęcia niebawem ;)

chętnie też pooglądam Wasze realizacje ...

pozdrawiam

nigg

No to czekamy z niecierpliwością :wink:

Jesli to aktualne to nadal chciałbym sie wprosić na wizje lokalną :lol:

Moja realizacja to dopiero w przyszłym roku :cry: , na razie załatwiamy pozwolenie, i dajemy projekt do wyceny.

Oczywiście wstrzymuje nas biurokracja - aktualizacja mapek w starostwie - do 2-ch miesięcy :evil: , dopiero potem odrolnienie i dopiero pozwolenie :evil:

Mam nadzieję mieć pozwolenie i ruszać na wiosnę.... :roll: :wink:

Witam Serdecznie!

Cała moja rodzina rozpoczyna operację dom. Czekamy własnie na warunki zabudowy i planujemy kupić projekt Hermes z Domeny. Widziałem wiele zdjęć z wstepnej fazy budowy jestem bardzo ciekawy jak Hermes prezentuje sie w dalszej fazie rozwoju. Czy jest szansa na jakieś zdjęcia oprócz tych które sa na forum?

• 2 weeks później...

hej

Widzę że wątek nieco się zakurzył więc dorzucam kilka starszych zdjęć.

ścianki działowe na poddaszu

http://images4.fotosik.pl/270/c62b4b59d0de88a9.jpg

http://images11.fotosik.pl/3/1e50393c5d5b3bb9.jpg

niższy z kominów

http://images3.fotosik.pl/314/a812393f42c9de05.jpg

schody - tutaj naprawdę nie było łatwo

http://images11.fotosik.pl/3/7bd8e3c878442fe6.jpg

dach w całej okazałości

(no prawie, nadal brakuje kilku elementów ...)

http://images4.fotosik.pl/270/1278e37e35532fd3.jpg

http://images11.fotosik.pl/3/d19047c642edf7d3.jpg

to tyle na razie, nowe fotki w nowym roku ;)

pozdrawiam

nigg

nigger,

jaka to jest dachówka wygląda super (i czy brązowa, bo mój monitor oszukuje).

A ja właśnie postanowiłam się narazić sąsiadom i będziemy kłaść jako jedyni dachówkę brązową, bo stwierdziliśmy, że latem fajnie wyglądało nasze ośiedle, ale teraz jest poprostu smutne jak wkoło same antracytowe dachy. A i czy zmieniałeś wysokość ścianki kolankowej czy jest tak jak w projekcie?

Kupilem dzilke i plamuje budowe Hermesa z pojedynczym garazem, zastanawiam sie czy nie budowac jedynie wg. lustrzanego odbicia.

Mam juz ekipe i estepnie przeliczylem koszty, wyglada to na razie wszystko obiecujaco.

Budowe chce zaczac na wiosne i mysle ze dam rade do tego czasu zalatwic pozwolenie na budowe.

Bartek!!!