Sail 23.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 nigger Aaaale pięknie, robi wrażenie, oj robi Co do dziury pod schodami - ja zamierzam mieć ściankę od strony pokoju (tak jest chyba w projekcie), za to od strony pomieszczenia gospodarczego pod schodami na piętro - pobiegną drugie - do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 23.10.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 niggerA może taki witrażyk w tej dziurze w schodach http://www.artdesign.pl/realizacje/7/16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 23.10.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A może taki witrażyk w tej dziurze w schodach Hmmm, a ten witrażyk uwzględnia fakt, że za nim jest łazienka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 23.10.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Sail Ale mi chodzi o tą dziurę między długim akrótkim biegiem schodów, od strony salonu . Ja tak samo jak nigger robię schody otwarte na salon i się zastanawiamy jak tą dziurę (widoczną na zdjęciach) ładnie zrobić, może być np. ścianka np z płyty gipsowej, mogą być szczebelki, ale ten witrażyk też mi się spodobał. Mój 5letni syn chciał żebyśmy mieli takie "kościelne okna", może taki substytut mu wystarczy- tylko jak mi chlopaki by go zbili pilką to było by gorzej, no i znów mam dylemat. Czy Wy także macie ciągle różne koncepcje wykończenia. Ja do wczoraj byłam przeciwniczką otwartych kuchni już myślałam jak bardziej zasłonić kuchnię niż w projekcie, ale jak zobaczyłam zdjęcia niggera to już chcę mieć spizarnię i powiększoną kuchnię i otwartą : Ja po nocach śnię o wykończeniu, a jeszcze nie mam nawet wykopu pod fundament [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 23.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witaj nigger,ja zakupiłam projekt Rozeta, ale środek jest tam prawie identyczny.Super zdjęcia można sobie już coś powyobrażać i pokombinować.Mam pytanie, czy zmieniałeś szerokość drzwi tarasowych i okien na parterze? Jak myślisz, czy mozna by zamiast dwóch okien od ogrodu dać jedną szeroką witrynę taką kończącą się ok.40-50cm nad podłogą? Wiesz mam obsesję na punkcie doświetlania salonu- czy nie jest tam za ciemno, jak ze słoneczkiem, wpada jakoś rozsądnie do wnętrza?Trochę martwi mnie szerokość schodów , jakoś wyobrażałam sobie, że będą szersze - czy ja tam wykręcę z jakąś komodą? Proszę, rozwiej wątpliwości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 23.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 rozemaryJa mam w projekcie przerobione jedno okno w salonie na duże, moja architektka mówi że będzie to roboiło super wrażenie jak będzie się wchodzić do domu, bo będzie od razu widok na ogród-mamy tam sobie na wprost jakieś fajne drzewo posadzićPozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 23.10.2006 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 nigger A może taki witrażyk w tej dziurze w schodach http://www.artdesign.pl/realizacje/7/16.jpg dobry pomysł nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 23.10.2006 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witaj nigger, ja zakupiłam projekt Rozeta, ale środek jest tam prawie identyczny.Super zdjęcia można sobie już coś powyobrażać i pokombinować. Mam pytanie, czy zmieniałeś szerokość drzwi tarasowych i okien na parterze? cześć Powiększyliśmy podcien na tarasie i tym samym szerokość drugich drzwi tarasowych (dodaliśmy drugie skrzydło). Z głownego wyjścia na taras chyba w ogole zrezygnujemy wstawiając właśnie coś na kształt witryny wiekości całego otworu okiennego. Jak myślisz, czy mozna by zamiast dwóch okien od ogrodu dać jedną szeroką witrynę taką kończącą się ok.40-50cm nad podłogą? Wiesz mam obsesję na punkcie doświetlania salonu- czy nie jest tam za ciemno, jak ze słoneczkiem, wpada jakoś rozsądnie do wnętrza? ja tam akurat lubię kiedy jest ciemno ;-)Doświetlenie jest w sam raz choć pokoj nie należy do najjaśniejszych. Mówiąc o tej witrynie masz na myśli kolejne trzecie duże okno? nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 24.10.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kamila79 A to ok, trochę mnie zasugerował układ tych schodów A co z obudową kominka? Nie wyjdzie własnie gdzieś na tym otworze? Ja na szczęście(?) mam jeszcze trochę czasu do przemyślenia szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 24.10.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kamila 79bardzo dokładnie przeczytałam Twoje wcześniejsze uwagi, informacji nigdy za dużo.Dziękuję i pozdrawiam. NiggerDziękuję za odzew, u mnie byłoby to drugie duże okno, mam chyba mniejszy taras, a przez to węższe boczne wejście.Pozdrawiam, niech domek rośnie bez kłopotów![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 24.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A co z obudową kominka? Nie wyjdzie własnie gdzieś na tym otworze? Ja na szczęście(?) mam jeszcze trochę czasu do przemyślenia szczegółów... Sail, czy Tobie chodz o otwór pod schodami. U nas dzięki wydłużeniu garażu, kominek będzie na środku ściany, oddalony od schodów. Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 25.10.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sail, czy Tobie chodz o otwór pod schodami. U nas dzięki wydłużeniu garażu, kominek będzie na środku ściany, oddalony od schodów. Pozdrawiam Kamila Chodzi mi o ten otwór: http://img19.imageshack.us/img19/1761/schody2at1.jpg Z tego co widać w projekcie bez zmian wejście do komina jest blisko - na razie kombinuję zabudować kominek tak, aby pod tym obniżeniem zrobić miejsce na drewno i może jakąś półeczkę - ja będę maił ścianę oddzielającą główny bieg schodów od pokoju. W takim rozwiązaniu myślę, że będzie dobrze wyglądał wkład z szybą załamaną pod kątem prostym - nie wiem jak to fachowo nazwać ale pewnie wiecie o co chodzi... nigger Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji o wykożystanie Twojego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 07.12.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Kolego nigger ! Co tam słychać z budową? Pogoda sprzyja, my tu wyczekujemy kolejnych zdjęć, a tymczasem cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 10.12.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Co tam słychać z budową? witam - kończymy dach mimo problemów z dostawą dachówki - do chwili obecnej nie mamy wszystkich elementów (dach. krawędziowa prawa, gąsiory, dach. went. kominki) - pojawiły się zewnętrzne schody wejściowe - prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą okna zdjęcia niebawem chętnie też pooglądam Wasze realizacje ... pozdrawiam nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.12.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 witam - kończymy dach mimo problemów z dostawą dachówki - do chwili obecnej nie mamy wszystkich elementów (dach. krawędziowa prawa, gąsiory, dach. went. kominki) - pojawiły się zewnętrzne schody wejściowe - prawdopodobnie pod koniec tygodnia przyjadą okna zdjęcia niebawem chętnie też pooglądam Wasze realizacje ... pozdrawiam nigg No to czekamy z niecierpliwością Jesli to aktualne to nadal chciałbym sie wprosić na wizje lokalną Moja realizacja to dopiero w przyszłym roku , na razie załatwiamy pozwolenie, i dajemy projekt do wyceny. Oczywiście wstrzymuje nas biurokracja - aktualizacja mapek w starostwie - do 2-ch miesięcy , dopiero potem odrolnienie i dopiero pozwolenie Mam nadzieję mieć pozwolenie i ruszać na wiosnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 18.12.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jesli to aktualne to nadal chciałbym sie wprosić na wizje lokalną : Sail: pisz na priva i spotykamy sie u mnie nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fxman 19.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Serdecznie! Cała moja rodzina rozpoczyna operację dom. Czekamy własnie na warunki zabudowy i planujemy kupić projekt Hermes z Domeny. Widziałem wiele zdjęć z wstepnej fazy budowy jestem bardzo ciekawy jak Hermes prezentuje sie w dalszej fazie rozwoju. Czy jest szansa na jakieś zdjęcia oprócz tych które sa na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 30.12.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 hej Widzę że wątek nieco się zakurzył więc dorzucam kilka starszych zdjęć. ścianki działowe na poddaszu http://images4.fotosik.pl/270/c62b4b59d0de88a9.jpg http://images11.fotosik.pl/3/1e50393c5d5b3bb9.jpg niższy z kominów http://images3.fotosik.pl/314/a812393f42c9de05.jpg schody - tutaj naprawdę nie było łatwo http://images11.fotosik.pl/3/7bd8e3c878442fe6.jpg dach w całej okazałości (no prawie, nadal brakuje kilku elementów ...) http://images4.fotosik.pl/270/1278e37e35532fd3.jpg http://images11.fotosik.pl/3/d19047c642edf7d3.jpg to tyle na razie, nowe fotki w nowym roku pozdrawiam nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 30.12.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 nigger,jaka to jest dachówka wygląda super (i czy brązowa, bo mój monitor oszukuje).A ja właśnie postanowiłam się narazić sąsiadom i będziemy kłaść jako jedyni dachówkę brązową, bo stwierdziliśmy, że latem fajnie wyglądało nasze ośiedle, ale teraz jest poprostu smutne jak wkoło same antracytowe dachy. A i czy zmieniałeś wysokość ścianki kolankowej czy jest tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkk 30.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Kupilem dzilke i plamuje budowe Hermesa z pojedynczym garazem, zastanawiam sie czy nie budowac jedynie wg. lustrzanego odbicia.Mam juz ekipe i estepnie przeliczylem koszty, wyglada to na razie wszystko obiecujaco.Budowe chce zaczac na wiosne i mysle ze dam rade do tego czasu zalatwic pozwolenie na budowe. Bartek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts