Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hermes by nigger

nigger

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nigger

Chyba poszerzałeś wyjście na taras (w projekcie ma one szerokość 90 cm), jeśli tak to do jakiej szerokości?

I mam prośbę, jeśli masz już postawione ścianki działowe wklej nam zdjęcia góry, jak bedziesz miał możliwość.

Tak, powiekszylismy podcień na tarasie (ok 1.90m).Teraz okno a w zasadzie witryna ma 1470mm szerokości i nie jest otwierana. Jedynym wyjściem sa podwójne drzwi tarasowe, zresztą dokładnie takie jakie wszyscy mamy w projekcie. Ścianki działowe na poddaszu mam, może przez weekend cyknę kilka fotek i wrzucę na forum.

Zastanawiam się nad powiekszeniem tarasu z zadaszeniem ale nie bardzo wiem jak by to miało wyglądać. Pamiętam Sail chyba planował coś podobnego - czy ktoś ma jakiś senswony pomysł jak to zrobić??

nigg

nigger

My też planujemy powiększyć taras na całą szerokość domu od elewacji ogrodowej, będzie na trzy metry szeroki, ale bez zadaszenia trochę cienia da balkon, no i od strony garażu planujemt zrobić pergolę po której będą się piąć rośliny, więc da to dużo cienia (w lecie będzie całkiem zasłaniać jedno okno w salonie, więc dodatkowy plus). Można też pomyśleć też o markizach, teraz można bardzo ładne kupić.

• 1 month później...

Serdecznie witam sympatyków domu HERMES firmy Domena. Jestem również zainteresowany budową tego domu, ale z 1-nym garażem. Czy moze ktoś z Państwa ma tabelę z ilością i z materiałami jakie sa potrzebne do jego wybudowania. Byłbym bardzo wdzięczny jak Ktoś by mi ją przesłał na moja skrzynkę. Chciałbym mniej więcej wyliczyć jego budowę w stanie surowym, czy deweloperskim.

Jeśli Ktoś ma taki zestaw potrzebnych materiałów do jego budowy to proszę o przesłanie. Mój adres:

[email protected]

Tak apropo również czekam na zdięcia "nigger" no i cieszę się również z jego sukcesów budowlanych.

Gorąco POZDRAWIAM. pap72[/url]

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam wszystkich tez budujemy HERMESA, tylko nam jeszcze przyszedl pomysl podpiwniczenia czesci głównej, a garaże przerobilismy na czesci mieszkalna, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale domek jest super. Brawo Niggier za fotki, bynajmniej wiem co mnie czeka, i jak wyglada kolejny etap.

napisz co najtrudnieszego wysokoczylo podczas realizacji,

Pozdrawaim. Wkrótce moze ja dołącze jakies fotki.

Witam wszystkich forumowiczów,

mam pytanie czy ktoś ma już może wykończony salon? zaraz wpada do nas elektryk i hydraulik, a ja mam problem z salonem i kolorystyką. Jeszcze nie do końca jestem pewna czy zostawic pokój na dole czy też powiększyc jadalnie. Bedę wdzięczna za ewentualne sugestie i zdjęcia

pozdrawiam serdecznie

Witam wszystkich forumowiczów,

mam pytanie czy ktoś ma już może wykończony salon? zaraz wpada do nas elektryk i hydraulik, a ja mam problem z salonem i kolorystyką. Jeszcze nie do końca jestem pewna czy zostawic pokój na dole czy też powiększyc jadalnie. Bedę wdzięczna za ewentualne sugestie i zdjęcia

pozdrawiam serdecznie

cześć

Nie mam aktualnych zdjęć (jesteśmy na etapie instalacji i niebawem tynków wewn.) ale mam kilka poglądowych renderów, wklejam poniżej:

http://images20.fotosik.pl/329/e33d4a26daea0895.jpg

http://images21.fotosik.pl/274/234f518f7cde2c0b.jpg

http://images21.fotosik.pl/274/c0d0e45bc42d3106.jpg

http://images20.fotosik.pl/329/3dd6add605031e31.jpg

Wybraliśmy wersję bez pokoju na dole, chociaż ten pokój mógłby czasem się przydać.

pozdrawiam

nigger

ps. też macie już dość podejmowania decyzji ? ;)

napisz co najtrudnieszego wysokoczylo podczas realizacji,

myślę, że najtrudniejsze dopiero przed nami ;)

nigg

Nigger w kolo domu widziałem w narożach masz odpływy zrobione, co to jest do wody opadowej? czy zrobiłes drenaż ?

cześć

Nie mam aktualnych zdjęć (jesteśmy na etapie instalacji i niebawem tynków wewn.) ale mam kilka poglądowych renderów, wklejam poniżej:

pozdrawiam

nigger

ps. też macie już dość podejmowania decyzji ? ;)

Jejku, Nigger - wymiękłem, świetnie to wygląda, mam nadzieję, że zdjęcia z rzeczywistości też kiedyś zamieścisz :wink:

My w przyszłym tygodniu powinniśmy zalać fundamenty, więc też przyjdzie pora zacząć fotorelację :wink:

PS.

Dowiedzieliście sie juz czegoś więcej o tej zielonej elewacji?

nigger

aś mnie zadziwił, to jest moja kuchnia, planuję taki sam układ, tylko, że po drugiej stonie barku od strony kuchni chce, żeby był trochę blat na równi z ciągiem szafek i krzesełko, żebym mogła sobie coś tam robić na siedząco, czy na szybką przekąskę. Proponuję też przemyśleć te wąskie otwarte pólki "na butelki" to zbieracze kurzu które ciężko się czyści. A te roślinki koło schodów są super, ja myślałam o jakimś niskim murku dla roślin ale to jest dużo fajniejsze, no i super pomysł na "poręcz"

A czy te projekty to sam robiłeś czy projektant, bo są super. Jak możesz to pokaż jak wygląda lodówka, ja planuję taką dwudrzwiową i się boję że może psuć efekt, ale ten murek fajnie to załatwia.

witam!!!

fajne fotki :) co fakt kuchnię planuję w innej kolorystyce ale okap nad kuchenką bomba!! a salon i rozwiązania z zielenią w okolicach schodów super. Nigger, skąd te zdjęcia??? czy to wasz pomysł na wykończenie??? nie wiem jak u was ale my mamy salon od północy wiec bede musiała utrzymac jasna kolorystyke (a miałam marzenie o czerwonej scianie) by zachowac wiecej swiatła.

W waszym przypadku wyeliminowanie pokoju jest ok, bo powiększyliście podcien u mnie nie ma większych zmian, oprócz pokoju nad garazem, nie ma łazienki (drugiej) i jakiegoś zakamarka, który widniał w projekcie.

Jezeli jest jakas strona gdzie moge troche poszalec jezeli chodzi o wykończenie to prosze o podpowiedz.

pozdrawiay gorąco

Asia i Marcin :lol: