Gagata 06.10.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czy możecie podać ceny takich schodów - ja mam stolarza, który na zamówienie zrobi nam takie schody (u nas będa prowadzić na antresolę). Stolarz mieszka po sąsiedzku i już wczesniej współpracowaliśmy. Schody mają być najprostsze, bez zdobień, stopnie mocowane na bocznych deskach na podpórkach. Oddaje schody w stanie surowym (sama je wykończę - bejca itp). Ile za to mozna zapłacić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 10.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ja czekam na schody ale nic nie będę przy nich robił. Cena z montażem będzie mnie kosztować 8 tys. Schody będą ażurowe na policzkach, 17 stopni, balustrada tylko od środka, tralka z metalem wszytko w buku. Taniej nie znalazłem we Wrocku. Widziałem schody tego producenta - warte uwagi. Mam nadzieję, że moimi tez będę mógł sie pochwalić jak mi już zamontują. Co do Twoich schodów to nie spodziewaj się rewelacyjnej ceny. Najważniejsze w schodach to produkcja całośći :stopnie, policzki balustrada, tralki, króle, odpowiednie wyciecia, potem spasowanie i montaż tego wszystkiego aby się trzymało i jeszcze dobrze wyglądało a na końcu malowanie, też wymagające dobrych lakierów. Najlepiej zamówić całość. Później masz spokój z ewentualną reklamacją. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.10.2006 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Dziękuję Scur! Jak cos ustalę - napiszę jak się skończyło a po wykonaniu może i uda się wkleić fotkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.10.2006 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Juz wiem - mój stolarz zrobi mi schody za 2.000,00 PLN. Z poręczą z jednej strony. Napewno sa to schody prościutkie, ale takie chciałam - mam dom na wsi, proste materiały i proste wykoczenia. Odda surowe bo ja chcę sama je wykończyć (nomen omen??). Taka jestem-muszę SAMA, niektórych w rodzinie mojej to wkurza;-). Ale jaka ta satysfakcja kiedy coś wykonam samodzielnie (zaprojektuję też) i potem podoba się to i mnie i jeszcze może komuś Zamieszczę zdjęcia niebawem. A może pora na dziennik budowy..........?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.10.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 materiał na moje schody kosztował ok 2500 (buk), a Twoje schody z wykonastwem 2 tys, ciekawe. Jestem ciekaw z jakiego drewna bedziesz robić, a robocizna chyba 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A może pora na dziennik budowy..........?? juz dawno na niego czekam zeby Ci kibicowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.10.2006 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Scur - materiał to sosna, na pewno tańszy niż Twój buk. A mój stolarz to ma jakieś swoje źródło drewna... No i pamietaj że to starszy gość który już praktycznie robi tylko czasem np.. dla sąsiadów (czyli dla nas ). Wcale nie od razu chciał dla nas pracować ale się chyba polubilismy i juz nam zrobił i parapety i ganek drewniany i balustrady na antresolach a teraz kładzie podłogi, więc jak widzisz to juz jest też HURT Mohag - mów tak, mów Może mnie to zmobilizuje! Chciałabym go zaczać pisać bo wiele rzeczy usystematyzuje mi się w ten sposób i nie umknie w niepamięć a poza tym wydaje mi się, że będę się mogła jakoś bardziej cieszyć tym wszystkim co juz zrobiliśmy! Taki dziennik pozwoli "zatrzymać się" na chwilę. Bo tak to już człowiek tylko pędzi od jednego etapu do drugiego, patrzy tylko w przód, w panice (czas!) a w głowie ma już tylko CO JESZCZE trzeba zrobić i ile pieniędzy zostało zamiast pękać po prostu z dumy że już tyle robione, załatwione i tyle się przeciez udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Gagata, pisz, pisz... ja wlasnie po to zalozylam Rubika. Jak sie pisze, to lepiej czlowiek mysli i troche z boku mozna sie na to popatrzec A co do schodow, to wymiana moich bukowych na nowe bukowe malowane na bialo, to gdzies okolo 3000 zl... tylko ja mam pelne drewniane i konstrukcja zostalaby poprzednia. Czyli 17 stopni, spocznik i barierki... Za renowacje stolarz powiedzial 1800 zl za calosc, ale wyjdzie taniej, bo liczone bylo z poreczami a u mnie byloby bez poreczy i barierek, chce ze stali szlachetnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek g 26.12.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ja czekam na schody ale nic nie będę przy nich robił. Cena z montażem będzie mnie kosztować 8 tys. Schody będą ażurowe na policzkach, 17 stopni, balustrada tylko od środka, tralka z metalem wszytko w buku. Taniej nie znalazłem we Wrocku. Widziałem schody tego producenta - warte uwagi. Mam nadzieję, że moimi tez będę mógł sie pochwalić jak mi już zamontują. Co do Twoich schodów to nie spodziewaj się rewelacyjnej ceny. Najważniejsze w schodach to produkcja całośći :stopnie, policzki balustrada, tralki, króle, odpowiednie wyciecia, potem spasowanie i montaż tego wszystkiego aby się trzymało i jeszcze dobrze wyglądało a na końcu malowanie, też wymagające dobrych lakierów. Najlepiej zamówić całość. Później masz spokój z ewentualną reklamacją. pozdrawiam Scur, proszę podaj namiary na wykonawcę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 27.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ale mnie zaintrygowaliście tymi cenami schodów Ja też chcę tanie!!! A wiadomo, że przeważnie wychodzi jak zwykle Bardzo ładnie proszę o namiary na fachowców od Waszych schodów Ciebie scur też bardzo proszę, bo skoro mówisz że zrobiłeś rozeznanie we Wrocławskich rejonach to bardzo mi to odpowiada Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 29.12.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 schody z mojej stronki ( w Galerii Forumoeiczów) kosztoały 10 000 - drogo ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 30.12.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Czy możecie podać ceny takich schodów - ja mam stolarza, który na zamówienie zrobi nam takie schody (u nas będa prowadzić na antresolę). Stolarz mieszka po sąsiedzku i już wczesniej współpracowaliśmy. Schody mają być najprostsze, bez zdobień, stopnie mocowane na bocznych deskach na podpórkach. Oddaje schody w stanie surowym (sama je wykończę - bejca itp). Ile za to mozna zapłacić?? Na moj gust bejcowanie schodow nie jest najlepszym pomyslem gdyz z czasem po zejsciu bejcy a jest to nieuchronne schody beda wygladac zle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Zroilam tak-1 raz lakierobejca+2 razy lakier podlogowy. Bardzo to ladnie wyszlo i mam nadzieję że i trwale:-) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts