RYSZARD 06.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mam oferte wolf tgu 24kW za 3200 zlotych. Oraz Vaillant plus 200-5 za 2900 - na ktory sie zdecydowac. Dom 150 m/2 - a moze jeszcze inny w podobnej cenie i koniecznie z otwarta komora spalania. Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 06.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 zdecydowanie wolf ale ja bym dal 18kW...mam 24kW na 290mkw i daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 06.10.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dziekuje za pomoc. A co trace jezeli zdecyduje sie na ten wiekszy, czy oznacza to ze bedzie mniej oszczedny, bo na oszczednosci mi najbardzeej zalezy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 06.10.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Właściwie dlaczego ma być koniecznie otwarta komora spalania? Uważam, że warto wydać parę groszy więcej i jedak mieć kocioł z zamkniętą komorą.Jeżeli chodzi o sam kocioł, to moim zdaniem zecydowanie zatarły się różnice konstrukcyjno jakościowe między poszczególnymi producentami. Dochodzi nawet do tego, że ten sam produkt jest "wkładany" w różne obudowy, z różnymi znakami firmowymi i oczywiście różnymi cenami sprzedaży. W związku z tym, kto wie, czy zasadniczym kryterium nie powinna być cena zakupu.Z wrodzonej delikatności i żeby nikogo nie urazić świadomie nie podaję konkretnych przykładów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 09.10.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 wiekszy nie bedzie pracowal ze swoja sprawnoscia tylko zawsze przy ogrzewaniu na pol gwizdka..(w skrócie)....piec jak garnitur ...powinien byc na miare....tyle na forum....wiecej doradzi sprzedawca pieca....on w tym siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.10.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 wiekszy nie bedzie pracowal ze swoja sprawnoscia tylko zawsze przy ogrzewaniu na pol gwizdka..(w skrócie)....piec jak garnitur ...powinien byc na miare. o żeby ta paskudna pogoda tego słuchała i żeby od początku do końca sezonu grzewczego była idealnie taka sama temperatura np zero stopni Celsjusza... to może kocioł by pracował tak samo cały czas, a nie czasem na pół a czasem na cały "gwizdek" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts