Marek Sza. 06.10.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam Coś mnie już trafia bo moi dekarze robią prosty, dwuspadowy dach o powierzchni ok. 180 m już od poniedziałku i końca nie widać. Powiedzcie ile to zajęło u Was, bo może będę robił awanturę bez uzasadnienia. Szczegóły- krycie blachodachówką, dwa okna dachowe + wyłaz przeszklony Fakro , dwa kominy jeden dosyć duży drugi przeciętny.Robią we czterech - płacone mają mieć od roboty, Proszę o informację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 06.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 dach 265 m.kw , czterospadowy ( koperta z gankiem ) , dachówka cementowa więźba , dachówka , 7 okien połaciowych , rynny , wszystko w 6 dni , 5-ciu ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 06.10.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 U mnie około 150m.kw. dachu robili w dwóch rzutach po jakieś trzy,cztery dni. Najpierw odeskowali, opapowali i ołacili - to był pierwszy etap.A po jakichś trzech tygodniach, jak przyjechała dachówka ułożyli ją w trzy lub cztery dni (z rynnami, dwoma kominami, dwoma oknami połaciowymi i wyłazem dachowym ich produkcji). Ale sądzę, że dałoby sie szybciej - pierwszy etap był robiony przy szczytowych upałach. I kolesie musieli często odpoczywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 06.10.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 U mojego sąsiada dach dwuspadowy cieśle zrobili wieżbe w 4dni a dekarze przykryli całość balchodachówką i orynnowali w 6 dni. Dodam że ciesli było dwóch i dekarzy też dwóch. Pomagał im właściciel i czasami jego syn. Dach około 200m2 z dwoma lukarnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 260 m.kw. dość skomplikowanego dachu (kopertowy, 3 lukarny, garaż, łącznik) robili ok. 10 dni ale kryty dachówką. Dach był odeskowany i pokryty folią czyli zaczeli od łat i kontrłat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.10.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dach ok. 180 m2 dwuspadowy, kryty dachówką:- więźba, ściany szczytowe, kominy - 10 dni- folia, dachówka, obróbki, rynny, okna dachowe, stopnie kominiarskie - 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.10.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 szybko nie oznacza dobrze wolno nie znaczy tyle samo co źle mam dach w konstrukcji stalow- drewnianej moj dach ślusarz ciesla i dekarz robili ............... 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 szybko nie oznacza dobrze wolno nie znaczy tyle samo co źle mam dach w konstrukcji stalow- drewnianej moj dach ślusarz ciesla i dekarz robili ............... 2 miesiące Dokładnie... U mnie (dachówka ceramiczna) trwało to jakieś 6 tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 U mnie jakieś 2 m-ce bo się trochę opierniczali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Uważam że nie szybkość świadczy o jakości wykonania Nie denerwuj się bo przecież mają płacone nie za dniówkę a za wykonaną robotę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 07.10.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Uważam że nie szybkość świadczy o jakości wykonania Nie denerwuj się bo przecież mają płacone nie za dniówkę a za wykonaną robotę. Pozdrawiam Ja też tak myślałem i dach skończyli mi 30.01.2006 kiedy na ziemi leżało 0,5 m śniegu (na dachu też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 07.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 u mojego znajomego dach wielospadowy 400mkw2 dużewole oka+duzo polaciowych+duze kominy w koszachkarpiówka w sumie 8miesięcy! bez podbitki i rynien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 07.10.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Uważam że nie szybkość świadczy o jakości wykonania Nie denerwuj się bo przecież mają płacone nie za dniówkę a za wykonaną robotę. Pozdrawiam Ja też tak myślałem i dach skończyli mi 30.01.2006 kiedy na ziemi leżało 0,5 m śniegu (na dachu też) No cóz muszę zrewidować swoje poglądy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 02.01.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Moi się opier...jak cholera. Przyjeżdża 5 ciu, jeden stoi na dachu i jara pety a 4 chodzi i plotkuje przez większość dnia. Rozpalają w beczce ogień na podwórku, spalają resztki łat które moze i by sie przydały i nic. Potem jedzą, palą i znowu gadają. I tak od ponad miesiąca. Dach 300 m2, czterospadowy, dachówka, 6 okien dachowych. Póki co jest 60% zrobione w tym 5 okien. deszcz sie leje dziurą przygotowaną pod ostatnie okno od miesiąca, na watę do ocieplenia, kaloryfer, instalację. Bałagan naokoło. mega syf...ostatnio jak byłem to przez 2 godziny mojego pobytu 2 pracowało 30 minut a potem razem z resztą siedzieli, jedli i palili. Jak oni chcą zarobić????? przeciez jest taie parcie na dekarzy ze by w tym czasie zrobili 3 dachy. f..u..c..k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 03.01.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 hehe chyba będę rekordzistą - dach 300m2 z dużym wolim okiem: cieśle w trzech pracowali sumiennie przez 16 dni dekarze kryli folią i dachówką betonową przez....8 miesięcy robili we dwoch cos, potem znikali na troche, po telefonicznej awanturze wracali na dzien dwa i tak w kółko - dobrze ze nic im nie zaplacilem z góry ale z efektu jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 03.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 U mnie pokrycie 2 spadowego dachu dachówką ceram. trwało 5 dni. 215 mkw. Jeden cały czas latał z dachówkami i zaginał blachę, jeden przycinał dachówki, trzech układało, majster prawie cały czas na dole ich koordynował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 03.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 U mnie 200m blachodachówki, 6 okien połaciowych + wyłaz + obróbki 2 kominów + daszek nad wejściem - 5 dni (4 osoby włącznie z dokończeniem więźby)Wszystko ładnie składnie i fachowo (nawet posprzątali po sobie)Dodam,że robili w listopadzie gdzie jest ciemno o 16 (robili tylko za dnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 03.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dach prosty, dwuspadowy 140m2 Papowanie, deskowanie montaż podłatników - 11 popołudniówek (1 osoba)Łaty - 3 całe dni / 1 dzień 2 os., reszta 1 osoba.Dachówka cementowa, wyłaz dachowy, obróbki kominów, montaż haków rynnowych, komunikacja dachowa - 5 całych dni - 1 osoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Mój dekarz miał wejść 02 listopada, wszedł pod koniec listopada, postawił krokwie i tyle go widziałem. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 03.01.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 kurde, co za ludzie. u mnie tez nie mam pewności że nie znikną. raz są raz ich nie ma. przychodzą na 10 wychodzą o 16 tej a na innych budowach widziałem że i przy lampach potrafią robić. wszystkie ekipy miałem do tej pory spoko to trafił mi sie wrzód na.....d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts