Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łóżko z IKEA ??

elonio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śmierdzi tu reklamą beds'a na kilometr.

Wszyscy niepochlebni mają, wow... po trzy posty na tym forum :o

Ja miałem alergię na Ikea... dopóki nie zapragnąłem wygodnego łóżka.

Po obejrzeniu wielu salonów sypialnianych niestety stwierdziłem że stać mnie tylko na ... Ikea. Przeprosiny były krótkie i szybkie i stałem ( ~liśmy :wink: ) się posiadaczem takiego oto łoża

http://www.ikea.com/PIAimages/22199_PE107066_S3.jpg

180/200

Testuję trzeci tydzień, narazie się trzyma, nie trzeszczy.

Co do beds'a i temu podobnych to jak kogoś stać to czemu nie ?

Natomiast ja przez ostatnie 6 lat spałem na bardzo podobnym ( niskim ) łóżku i... narazie dziękuję, podnoszenie się z niego kilka razy w nocy do naszych krasnali wyleczyło szybko mnie i małżonkę z niskiego spania.

Kilka tygodni temu kupiliśmy łóżko MALM białe 160/200 w Ikea z materacem. Wybór był ... prosty, bo po zapoznaniu się z ofertą innych sklepów okazało się, że białego nigdzie kupić nie można.

Na razie rzeczone łóżko ma się dobrze. Nie jest to łóżko na wieki, ale kilka lat powinno wytrzymać. Poza tym dostępne cenowo i co ważne - można zamówić z wniesieniem do mieszkania.

Nie powiem żeby Ikea była szczytem moich marze ale na studencką kieszeń była w sam raz, więc od trzech lat jesteśmy posiadaczami wikliowego łoża a także szafy i komody - dotychczas nic się nie zepsuło, nie trzeszczy, wszystkie zawiasy w porządku.

Natomiast od jakichś ośmiu lat towarzyszy nam sofa i fotel z serii tommelila i są niezmiennie moimi ukochaymi meblami. Nie mamy swoich własnych pociech, ale mamy psa i kota :D - zdejmowalne pokrowce, które można wrzucić do pralki są błogosławieństwem.

.........

Natomiast od jakichś ośmiu lat towarzyszy nam sofa i fotel z serii tommelila i są niezmiennie moimi ukochaymi meblami. Nie mamy swoich własnych pociech, ale mamy psa i kota :D - zdejmowalne pokrowce, które można wrzucić do pralki są błogosławieństwem.

Daj im jeszcze 2 lata. Też takie mam - wygodne są niebotycznie - to prawda. Niestety - moje wyglądają jakby je pies z budą przeleciał :):)

Na moje oko to prawie 10 lat będzie w sumie - jak na ikeę wynik prawie do księgi guinessa. Umówmy się, że za 2 tys. zł trudno jest znaleźć wygodny wypoczynek, który przeżyje 10 lat z hordą znajomych znajomych, zwierzakami i dziećmi znajomych.

Przepraszam, ale trudno mieć wysokie wymagania wobec produktów ikei, więc cieszę się, że moje wytrzymały i tak długo w całkiem niezłym stanie.

Posiadam od 5lat, szafki kuchenne, witryne, kredens z sosny patynowanej, regały, szafke pod telewizor, stół również sosna patynowana, komode, łóżko sosnowe z wielkim materacem z ramą i na żadnej z nich nie ma oznak starzenia się oraz jakichkolwiek uszczerbków. Aha, mam jeszcze sofe trzy osobową ale od dwóch lat i nic.

Buduje dom i napewno nową kuchnie tez złoże z ikei.

Moje dzieci od roku śpią na piętrusku Hemnes (to jest to łóżko z opcją rozstawienia na 2 osobne wyrka) i ja jestem z niego bardzo zadowolona.

Co do skrzypienia, stolarz zdradził nam pewien prosty patent: w miejscach gdzie skrzypi psiknąć WD40 i przechodzi jak ręką odjął! Na długi czas :wink:

Myślę, że najlepszymi testerami mebli są nasze pociechy... ;) :) :D

Niespełna 3 lata temu kupiliśmy naszym brzdącom piętrowe łóżko z IKEI. Łóżko to jest zbudowane w taki sposób, że można z niego złożyć 2 osobne łóżka jednoosobowe. Materiał to jakieś iglaste drewno (sosna albo świerk) - zarówno ściany, jak i ramy pod materac, 4 solidne szyny blaszane do których mocuje się listewki (to jest rodzaj ramy pod materac) za pomocą plastikowych klipsów, kilka wkrętów metalowych i śrub z nakrętkami (wszystko ładnie zgrane kolorystycznie i dobrze spasowane). W lutym tego roku mieliśmy przeprowadzkę i mebelki bez problemu dało się rozłożyć i złożyć od nowa. Dzieci, jak to dzieci - skaczą po łóżkach, znoszą najróżniejsze dziwy i cudeńka na te nieszczęsne łóżka i przesiadują tabunami na górnym piętrze (jak zjedzie się cała rodzinka ze swoimi pociechami). Do tej pory łóżko oprócz normalnych śladow użytkowania (rysy i drobne wgniecenia - w końcu to tylko drewno iglaste) sprawuje się znakomicie. Mało tego, wielokrotnie sam na łóżko zmuszony byłem wchodzić (np. aby zamontować jakieś półeczki na szpargały, albo powiesić lampkę nocną - nota bene też z IKEI ;)) i choć z początku robiłem to z sercem w gatkach :oops:, to teraz spokojnie sobie na tym pięterku leżakuję... Do jakości wykonania i relacji tejże do ceny, absolutnie nie mam zastrzeżeń i jestem z tego wyboru zadowolony, niestety materace, to już insza inszość... Z IKEI nie polecam!!! Strasznie szybko się odkształcają i tracą swoje właściwości. Lepiej kupić od razu te droższe...

:D :D :D

Dla mnie istnieje tylko Ikea i BoConcept. Tzn. z tych 2 firm podobaja mi sie meble :) Dwie rozne polki cenowe, styl podobny.

Jak bedziesz kupowal lozko w Ikei to zwroc uwage na dno lozka. Ja kupilem takie z profilowanymi listwami a mimo to po pewnym czasie zaczely wypadac i lamac sie, chociaz tony nie waze. :lol: