Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podkładki z cegły pod zbrojenie

Enio

Recommended Posts

Witam,

wiem że na ten temat już było - przeczytałem, niestety po fakcie.

Mam już zalane ławy w których zbrojenie oparte jest na kawałkach cegieł.

Pytanie: dać sobie z tym spokój i sie nie przejmować (i tak już po fakcie)? Czy jednak konsekwencje będą takie że ... lepiej nie myśleć?

Pozdrawiam

Enio

zbrojenia niepowinno sie podkładac materiałami ceramicznymi, czyli cegła nigdzie nawet na stropie a juz napewno nie w ziemi , a to za sprawa wilgoci jaka działa na fundament, a co sie dzieje z wilgotna cegla to wszyscy wiedza, rozpada sie na kawałki i zbrojenie est narazone na rdzewienie co doprowadza z czasem do przegnicia.Pamietam ze w szkole na obronie to było pierwsze pytanie jesli ktos na takie proste pytanie nie odpowiedział to odrazu był z kwitkiem odsyłany do domu:)

Jesli chodzi o stropy to po otynkowaniu stropu widac takie plameczki w miejscach podłozenia dachowki ceramicznej pod zbrojenie,z czasem to zachodzi ale pare latek to bedzie znac.

Ja na ławach podłozyłem kostke betonowa kupiłem bruku dwa metryi po sprawie :)

Teraz niema sie czym przejmowac juz nic nie zrobisz, zapomnij o tym i juz. napewno to nie zaszkodzi w najbliszych latach dziesiotkach lat,a jesli niemasz jakis szkod gorniczych i atostrady pod nosem to napewno nigdy nic sie nie stanie:)

Witam,

wiem że na ten temat już było - przeczytałem, niestety po fakcie.

Mam już zalane ławy w których zbrojenie oparte jest na kawałkach cegieł.

Pytanie: dać sobie z tym spokój i sie nie przejmować (i tak już po fakcie)? Czy jednak konsekwencje będą takie że ... lepiej nie myśleć?

Pozdrawiam

Enio

Teraz to pozostaje Ci tylko sobie wyobrazić,że to była czerwona betonowa kostka :wink: i żyć z tym dalej - generalnie to jakichś tragicznych konsekwencji nie będzie.