Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak długo można mieszkać w nie wykończonym domu?

inż. Mamoń

Recommended Posts

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://tatromaniak.fr.pl/images/dom/1015m.jpg

A ja przez moment myślałam, że to beżowe pudło z tyłu to płytki na ścianie i już miałam pochwalić jakie ładne :lol:

Verunia - nawet ja pomyślałem, że to pudło to są gustowne i eleganckie płytki na ścianie. Niestety rzeczywistość wygląda bardziej parszywie. To karton, w którym mieści się brodzik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://tatromaniak.fr.pl/images/dom/1015m.jpg

A ja przez moment myślałam, że to beżowe pudło z tyłu to płytki na ścianie i już miałam pochwalić jakie ładne :lol:

Verunia - nawet ja pomyślałem, że to pudło to są gustowne i eleganckie płytki na ścianie. Niestety rzeczywistość wygląda bardziej parszywie. To karton, w którym mieści się brodzik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak brodzik to wszystko w porządku :lol:

Przecież w łazience jest , czyli na swoim miejscu 8) :lol:

Jeeeeesuuuuuuuuu!

Toż te posty to miód na moje uszy :D

Dzieki Bogu, a ja się załamywałam, ze 3 miesiące mieszkamy i ciągle syf.

NIe napiszę, czego jeszcze nie ma bo po co sie stresować.

Cieszę sie, że jest nasz domek i tyle.

Funia - napisz czego jeszcze nie ma, a jeszcze lepiej daj zdjęcia. My się w tym wątku w ten sposób pocieszamy cudzym nieszczęściem :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NIe ma:

kuchni,

pralni

PIECA!!!!!!!! :evil:

schodów na piętro

piętra (ale na piętrze jest internet :lol: )

listew przypodłogowych

kafli w wiatrołapie (czekają na montaż - jak wiele innych materiałów)

obudowy kominka,

trawnika

polbruku (marzy nam się granit, ale Hanka za mała i już mieliśmy wizję wywrotek na rowerku i pozdzieranej od granitu buzi) :-?

napędu do bramy ogrodz.

dzwonka do drzwi - domofonu?

mebli

i pewnie jeszcze coś by sie znalazło

Ps. Mamoniu kochany - zdjęc nie będzie

dom z zewnatrz tak ładnie wygląda - nie inni dalej myślą, ze wewnątrz jest tak samo :wink:

Jeeeeesuuuuuuuuu!

Toż te posty to miód na moje uszy :D

Dzieki Bogu, a ja się załamywałam, ze 3 miesiące mieszkamy i ciągle syf.

NIe napiszę, czego jeszcze nie ma bo po co sie stresować.

Cieszę sie, że jest nasz domek i tyle.

Funia - napisz czego jeszcze nie ma, a jeszcze lepiej daj zdjęcia. My się w tym wątku w ten sposób pocieszamy cudzym nieszczęściem :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NIe ma:

kuchni,

pralni

PIECA!!!!!!!! :evil:

schodów na piętro

piętra (ale na piętrze jest internet :lol: )

listew przypodłogowych

kafli w wiatrołapie (czekają na montaż - jak wiele innych materiałów)

obudowy kominka,

trawnika

polbruku (marzy nam się granit, ale Hanka za mała i już mieliśmy wizję wywrotek na rowerku i pozdzieranej od granitu buzi) :-?

napędu do bramy ogrodz.

dzwonka do drzwi - domofonu?

mebli

i pewnie jeszcze coś by sie znalazło

Ps. Mamoniu kochany - zdjęc nie będzie

dom z zewnatrz tak ładnie wygląda - nie inni dalej myślą, ze wewnątrz jest tak samo :wink:

Funia - głowa do góry - toż Ty prawie wszystko już masz :D :D :D :wink:

Funia - głowa do góry - toż Ty prawie wszystko już masz :D :D :D :wink:

nieeeee

ja mam tylko miejsce na wszytsko, a tego "wszytskiego" jeszcze nie mam ;)

a hasło "nie ma kuchni" należy rozumieć dosłownie

W OGÓLE JEJ NIE MA

jest tylko mała lodówka, mikrofala i kuchenka turystyczna - bez mebli i całej reszty

No właśnie - zastanawiam się, kiedy nasz garaż będzie garażem :roll:

Na razie jest tam pieprznik :oops: (właściwszego słowa chyba nie ma)...

Samochód nie stoi nawet na naszej posesji, tylko pod - właśnie "się robi" ogrodzenie...

A wykończenia idą bardzo powoli. Troche z powodu niedostatku pieniedzy, trochę z powodu temperamentu głównego wykonawcy, czyli mojego męża. A troche z powodu tego, że nie lubimy robić auszwicu...

JoShi - chwal męża swego bo mogłaś mieć gorszego :wink: :lol: :lol: :lol:

Ależ ja wcale na to nie narzekam. Jak by mi sie śpieszyło to wierciłabym mu dziure w brzuchu i pewnie byłoby trochę szybciej...

oj można, można

Funia

byle na swoim, nawet bez mebli

my na początku myliśmy gary w wannie :o bo nie było zlewozmywaka, drzwi do łazienki nie mielismy 3 lata (po remoncie nie było)- była zasłona :o :o , jak się zarwała kanapa połozylismy deskę a na nia poduchy :o :o :D :p :D :p teraz się śmiejemy

obecnie

mieszkamy ponad 5 lat w niewykończonym mieszkaniu (małe trochę ponad 30 metrów,stare ale nasze), gdzieniegdzie brak listew przypodłogowych, drzwi do łazienki niepomalowane, pólka do łazienki włsnoręcznej roboty leży w piwnicy, meble to zbieranina, troche z naszych pokoi "rodzinnych", szafy zrobione z frontów kupionych w ikei na wyprzedaży po 10 zł sztuka (sosna :o ), stary kuchenny kredens nie antyk tylko taki "wiejski" wyszlifowany i pomalowany itd.itd prawie wszystko robiliśmy sami za własne pieniądze (nie mamy mozliwości pomocy),

i marzymy o budowie domku, możemy mieszkać w niewykończonym, byle naszym i z własnym ogródkiem

życzymy wszystkim szczęscia w domkach bez względu na stan ich wykończenia, mozna być szczęsliwym w niewykończonym domu i nieszczęśliwym w pałacu

pixi i dixi

Ale najważniejsze, że U SIEBIE.

Resztą nie warto się przejmować. A chcielibyście mieć urządzone do końca mieszkanie, a za ścianą teściów lub rodziców? :-? :-? :-?

Oczywiście mam na myśli mieszkanie w domu teściów czy rodziców. Wtedy i pięknie urządzony pokój nie cieszy..... :-? Bo zupełnie inną sprawą jest kiedy rodzice czy teściowie mają swój kącik "w naszym domu".

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

http://foto.onet.pl/upload/35/8/_557608_n.jpg

hahahhahahh

ta fota jest boska

Olkalybowa, mam taką samą wannę. Fajna jest.

Mieszkamy 3 miesiące i dom jest w większości skończony, ale łatwiej się kończy 110m niż 200. Za to dookoła ugór, jedynie wywieźliśmy styropian i większe śmieci (za jedyne 400zł, chyba wejdę w śmieciowy biznes :evil: )

Czytałam kiedyś o babce, która pierwszą noc w domu spędziła zawinięta we wszystkie ciuchy, koce i ... dywan, bo było klika stopni powyżej 0. Rano obudziła ją woda kapiąca na twarz z dachu. A ponieważ nikt inny z rodziny się nie ruszał, pobiegła sprawdzić czy żyją.