jolka009 14.10.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 a ja mieszkam 3 lata w niedokońcoznym mieszkaniu. I nie będę go kończyć bo się nie opłaca skoro zaczęłam budować dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 http://tatromaniak.fr.pl/images/dom/1015m.jpg A ja przez moment myślałam, że to beżowe pudło z tyłu to płytki na ścianie i już miałam pochwalić jakie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 15.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja też pomyślałam, że to płytki. Jak Mamoniowi jeszcze parę osób tak powie, to sam też uwierzy ... i nie ruszy tego pudła przez następne lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Mój garaż wygląda lepiej Ten Kol. Mamonia jest w porównaniu bardzo porządny. Nie jesteś sam chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 15.10.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 http://tatromaniak.fr.pl/images/dom/1015m.jpg A ja przez moment myślałam, że to beżowe pudło z tyłu to płytki na ścianie i już miałam pochwalić jakie ładne Verunia - nawet ja pomyślałem, że to pudło to są gustowne i eleganckie płytki na ścianie. Niestety rzeczywistość wygląda bardziej parszywie. To karton, w którym mieści się brodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.10.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 http://tatromaniak.fr.pl/images/dom/1015m.jpg A ja przez moment myślałam, że to beżowe pudło z tyłu to płytki na ścianie i już miałam pochwalić jakie ładne Verunia - nawet ja pomyślałem, że to pudło to są gustowne i eleganckie płytki na ścianie. Niestety rzeczywistość wygląda bardziej parszywie. To karton, w którym mieści się brodzik Jak brodzik to wszystko w porządku Przecież w łazience jest , czyli na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.10.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jeeeeesuuuuuuuuu! Toż te posty to miód na moje uszy Dzieki Bogu, a ja się załamywałam, ze 3 miesiące mieszkamy i ciągle syf. NIe napiszę, czego jeszcze nie ma bo po co sie stresować. Cieszę sie, że jest nasz domek i tyle. Funia - napisz czego jeszcze nie ma, a jeszcze lepiej daj zdjęcia. My się w tym wątku w ten sposób pocieszamy cudzym nieszczęściem NIe ma: kuchni, pralni PIECA!!!!!!!! schodów na piętro piętra (ale na piętrze jest internet ) listew przypodłogowych kafli w wiatrołapie (czekają na montaż - jak wiele innych materiałów) obudowy kominka, trawnika polbruku (marzy nam się granit, ale Hanka za mała i już mieliśmy wizję wywrotek na rowerku i pozdzieranej od granitu buzi) napędu do bramy ogrodz. dzwonka do drzwi - domofonu? mebli i pewnie jeszcze coś by sie znalazło Ps. Mamoniu kochany - zdjęc nie będzie dom z zewnatrz tak ładnie wygląda - nie inni dalej myślą, ze wewnątrz jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.10.2006 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jeeeeesuuuuuuuuu! Toż te posty to miód na moje uszy Dzieki Bogu, a ja się załamywałam, ze 3 miesiące mieszkamy i ciągle syf. NIe napiszę, czego jeszcze nie ma bo po co sie stresować. Cieszę sie, że jest nasz domek i tyle. Funia - napisz czego jeszcze nie ma, a jeszcze lepiej daj zdjęcia. My się w tym wątku w ten sposób pocieszamy cudzym nieszczęściem NIe ma: kuchni, pralni PIECA!!!!!!!! schodów na piętro piętra (ale na piętrze jest internet ) listew przypodłogowych kafli w wiatrołapie (czekają na montaż - jak wiele innych materiałów) obudowy kominka, trawnika polbruku (marzy nam się granit, ale Hanka za mała i już mieliśmy wizję wywrotek na rowerku i pozdzieranej od granitu buzi) napędu do bramy ogrodz. dzwonka do drzwi - domofonu? mebli i pewnie jeszcze coś by sie znalazło Ps. Mamoniu kochany - zdjęc nie będzie dom z zewnatrz tak ładnie wygląda - nie inni dalej myślą, ze wewnątrz jest tak samo Funia - głowa do góry - toż Ty prawie wszystko już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.10.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Funia - głowa do góry - toż Ty prawie wszystko już masz nieeeee ja mam tylko miejsce na wszytsko, a tego "wszytskiego" jeszcze nie mam a hasło "nie ma kuchni" należy rozumieć dosłownie W OGÓLE JEJ NIE MA jest tylko mała lodówka, mikrofala i kuchenka turystyczna - bez mebli i całej reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 16.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ale najważniejsze, że U SIEBIE. Resztą nie warto się przejmować. A chcielibyście mieć urządzone do końca mieszkanie, a za ścianą teściów lub rodziców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.10.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ale najważniejsze, że U SIEBIE. Święta prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 No właśnie - zastanawiam się, kiedy nasz garaż będzie garażem Na razie jest tam pieprznik (właściwszego słowa chyba nie ma)... Samochód nie stoi nawet na naszej posesji, tylko pod - właśnie "się robi" ogrodzenie... A wykończenia idą bardzo powoli. Troche z powodu niedostatku pieniedzy, trochę z powodu temperamentu głównego wykonawcy, czyli mojego męża. A troche z powodu tego, że nie lubimy robić auszwicu... JoShi - chwal męża swego bo mogłaś mieć gorszego Ależ ja wcale na to nie narzekam. Jak by mi sie śpieszyło to wierciłabym mu dziure w brzuchu i pewnie byłoby trochę szybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXI I DIXI 16.10.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 oj można, można Funia byle na swoim, nawet bez mebli my na początku myliśmy gary w wannie bo nie było zlewozmywaka, drzwi do łazienki nie mielismy 3 lata (po remoncie nie było)- była zasłona , jak się zarwała kanapa połozylismy deskę a na nia poduchy teraz się śmiejemy obecnie mieszkamy ponad 5 lat w niewykończonym mieszkaniu (małe trochę ponad 30 metrów,stare ale nasze), gdzieniegdzie brak listew przypodłogowych, drzwi do łazienki niepomalowane, pólka do łazienki włsnoręcznej roboty leży w piwnicy, meble to zbieranina, troche z naszych pokoi "rodzinnych", szafy zrobione z frontów kupionych w ikei na wyprzedaży po 10 zł sztuka (sosna ), stary kuchenny kredens nie antyk tylko taki "wiejski" wyszlifowany i pomalowany itd.itd prawie wszystko robiliśmy sami za własne pieniądze (nie mamy mozliwości pomocy), i marzymy o budowie domku, możemy mieszkać w niewykończonym, byle naszym i z własnym ogródkiem życzymy wszystkim szczęscia w domkach bez względu na stan ich wykończenia, mozna być szczęsliwym w niewykończonym domu i nieszczęśliwym w pałacu pixi i dixi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 16.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ale najważniejsze, że U SIEBIE. Resztą nie warto się przejmować. A chcielibyście mieć urządzone do końca mieszkanie, a za ścianą teściów lub rodziców? Oczywiście mam na myśli mieszkanie w domu teściów czy rodziców. Wtedy i pięknie urządzony pokój nie cieszy..... Bo zupełnie inną sprawą jest kiedy rodzice czy teściowie mają swój kącik "w naszym domu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.10.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Można mieszkać i nawet jest bardzo przyjemnie Choć czasami mozna mieć nerwa ale od czego jest Forum i znieczulacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 17.10.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Można mieszkać i nawet jest bardzo przyjemnie Choć czasami mozna mieć nerwa ale od czego jest Forum i znieczulacze A ile wspomnień potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Można mieszkać i nawet jest bardzo przyjemnie Choć czasami mozna mieć nerwa ale od czego jest Forum i znieczulacze A ile wspomnień potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 24.11.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 No i już się nie boję....tzn aż tak bardzo....wprowadzę się za pół roku od zdjęcia humusu... u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 05.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 http://foto.onet.pl/upload/35/8/_557608_n.jpg hahahhahahh ta fota jest boska Olkalybowa, mam taką samą wannę. Fajna jest. Mieszkamy 3 miesiące i dom jest w większości skończony, ale łatwiej się kończy 110m niż 200. Za to dookoła ugór, jedynie wywieźliśmy styropian i większe śmieci (za jedyne 400zł, chyba wejdę w śmieciowy biznes ) Czytałam kiedyś o babce, która pierwszą noc w domu spędziła zawinięta we wszystkie ciuchy, koce i ... dywan, bo było klika stopni powyżej 0. Rano obudziła ją woda kapiąca na twarz z dachu. A ponieważ nikt inny z rodziny się nie ruszał, pobiegła sprawdzić czy żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 05.12.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Ale z Was żartownisie...teraz żałuję, że mama nie posłała mnie na obóz przetrwania...ale co tam pooglądam Ryzykantów i juz.., pozdrowionka dla tych, którzy mieszkają i kapie im, i wieje i grzęzną w błocie przed domem .u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts