Gość elutek 05.12.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 06.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 w listopadzie minęły 4 lata od przeprowadzki. Nie jest dobrze, choć dużo lepiej. Nareszcie każde pomieszczenie ma swoje drzwi - w dniu przeprowadzki były tylko wejściowe i po ścianach leciała ciurkiem woda - nie wiedziałam, czy mam grzać czy wietrzyć. Wydawało się, że po zamieszkaniu też pójdzie tak szybko /maj 2002 pierwszy ruch łopatą - listopad 2002 przeprowadzka/. Niestety, wykładzina remontowa z NOMI za 6 zł. m.kwadratowy nadal leży... Elutek! i co z tą wodą na ścianach? po jakim czasie było ok?pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 06.12.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 mieszkaliście z dziećmi? teraz po czasie jak myslisz można było coś zrobić, żeby tego uniknąć np. osuszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.12.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 06.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zastanawiam się jak będzie u nas, zaczynamy możliwie wczesną wiosną....przeprowadzka we wrześniu....myślisz, że czeka mnie to samo?u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.12.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zastanawiam się jak będzie u nas, zaczynamy możliwie wczesną wiosną....przeprowadzka we wrześniu....myślisz, że czeka mnie to samo?u. dużo zależy od tego jak sie ekipy spiszą (opóźnianie terminów to taka ich cecha zawodowa ) no i oczywiście...od kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 06.12.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zastanawiam się jak będzie u nas, zaczynamy możliwie wczesną wiosną....przeprowadzka we wrześniu....myślisz, że czeka mnie to samo?u. dużo zależy od tego jak sie ekipy spiszą (opóźnianie terminów to taka ich cecha zawodowa ) no i oczywiście...od kasy Ekipę mamy jedną, która nocować będzie na budowie...stawiają dom ze wszystkim, oprócz elektryki... staram się być dobrej myśli...u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.12.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 06.12.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 poprawiliście mi humor dzięki u mnie niet: pieniędzy niektórych listew przypodłogowych gniazdek antenowych, komputerowych gdzieniegdzie brak oprawek gniazdek elektrycznych podbitki tynku akrylowego parapetów zewnętrznych okładziny schodów zewnętrznych tarasu kostki granitowej ogrodu bramy i furtki zawieszonych rynien- rur spustowych rolet w oknach porządku- kartony nie rozpakowane stoją lamp zewnętrznych podpiętych do prądu budy dla psa wiaty garażowej- dachówki są teraz chodzę na spacery do pobliskiego lasu i głęboko oddycham byle do wiosny pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 06.12.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Beaty! szacunek dla Ciebie za dobre nastawienie. Daj trochę ...Ja wiem, że jesli tylko pogoda dopisze, to będzie ok i ze wszystkim zdążymy...Boję się tylko tego, że wniosę graty a będzie mokro... z drugiej strony: Agduś dała radę więc może ja też... u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 06.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Ula@ trzymaj się, będzie dobrze powodzenia w budowaniu życzę trochę wariactwa, żeby potem można było co wspominać pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.12.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Miod na me serce. Jak moj chlop wariat powiedzial, ze sie wprowadzamy (po 4 miesiacach budowy) to o malo zawalu nie dostalam. Wymowilismy wynajmowane mieszkanie, spakowalismy betry do kartonow, lozko wspanialomyslnie dala mi siostra i sie przeprowadzilismy. O malo sie nie poryczalam. W kuchni syf kila i mogola po nudowlancach - resztki jedzenia, pety, puszki i wsrod tego wielka MYSZ. W pokojach nie lepiej - stosy maszyn, styropian, budrel na 102. Lazienka w miare. Mieszkam 2 miesiace i zdazylismy zrobic - podloge w salonie - prawie obudowe kominka - kupis meble do kuchni (przedtem mialam taki duzy napredce zbity stol, w ktorym wycielismy dziure na zlew - kontakty - chopl zrobil prowizoryczna szafe na ubranie, Nie mam - parapetow - opasek na oknach - wykonczonej do konca lazienki - skonczonej tej nieszczesenj kuchni (trzeba dokupic blat - kupujem juz tydzien) Zewnatrz nawet nie wspomne. A na gorze jest taki syf ( co sie wkurzylam to wszystko ta ladowalo) ze ostanio nawet kot kuwete sobie tam z5robil co juz w ogole doprowadzilo mnie do skrajnej kur...cy. Ale jak sobie nieraz siade to tez mam tumiwisizm Wlasnie sie wczoraj dowiedzialm ze budowlaniec przychodzi wykonczyc dol. I abarot od nowa budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 my mieszkamy od konca lipca nie mamy skonczonych 2pokoi na gorze i duzej lazienki nie mamy tynkow zewnetrznych podbitki ogrodu daszku nad wejsciem plotu z przodu paru mebli ale jest boooskoooo! i nie zamienilabym sie na nic innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Madd i Kasztanka! Bardzo wam zazdroszczę (w sensie pozytywnym) i gratuluję. Czeka mnie to samo. Napiszcie tylko jakie minimum muszę mieć, aby zamieszkać z dzieckiem(12 lat), żeby mogła chodzić do szkoły i kurna uczyć się....pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.12.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o dzieci w wieku szkolnym to u nas wystarczył własny pokój i biurko żeby było gdzie wypakować szkolne manele Wprowadzalismy się na betony, ale łazienki i kuchnia były gotowe do dziś wielu rzeczy nie ma ale powoli powoli idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 08.12.2006 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 U mnie jest postęp - dużo lepiej niż było. Pojawił się kominek i można już siedzieć w ciepełku Jutro sobota, więc pewnie starczy czasu żeby przybić dwie listwy podłogowe sąsiadujące z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 08.12.2006 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ula@ - chata może być nieskończona, ale musi być jako tako wyschnięta - to podstawowy warunek. Przecież w wodę nie postawisz mebli. A wszystko inne jakoś się zrobi prędzej czy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Dzięki za dobre rady...podstawa - to mieć sucho... u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Trzeba ogrzewać i wietrzyć wtedy woda szybko paruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts