Joasia Jasia 08.02.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Dziś na dole brakuje ciągle kuchni (jeszcze tydzień ino - uważam że jestem mistrzynią w czekaniu na kuchnię ) brak listew przypodłogowych a na górze drzwi wew., łazienki, listew i ... łóżka w naszej sypialni Ciągle śpimy na materacu Ale idzie ku lepszemu - na 10 rocznicę ślubu ma być łóżko (czyli jeszcze rok z kawałkiem ino ).A No no! Jak teraz się ludziom spieszy do luksusów! My kupiliśmy łóżko po 17-tu latach małżeństwa. Mieliśmy problem z wstawaniem z materaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Ok, niech Ci będzie - przegięłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 10.02.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Czytam i czytam i tak myślę: moja rodziana stwierziła, że jestem bardzo odważna w oczach jednych, a dla innych nienormalna bo postanowiłam jechać 2 tyś. km, w jedną stronę na poł. Francji z 3 dzieci w tym najmłodszy syn 4 miesiące i 10 dni samochodem i tam spać przez 3 tygodnie w namiotach Eurocampu. Ale to jest nic w porównaniu, do tego jak piszecie, że wy mieszkacie gdy nie macie barierek na schodach i balkonach i wprowadzacie się z dzieciakami, gdy Wam drzwi od wewnątrz zachodzą szronem. W pierwszym momencie myślę, że jesteście nienormalni, ale zachwilę porównuję to do wyjazdu, który był dla mnie, męża i synów nafajniejszy w życiu i mamy masę miłych wspomnień. Ale potem znowu przychodzi refleksja, że było fajnie bo nic złego się nie stało, nic z tych rzeczy których obawiała się rodzina, a gdyby było inaczej? Jeszcze jedno, pamiętam, że jako nastolatce lepiej mi się mieszkało w małym mieszkaniu które było skończone, niż jak rodzice przeprowadzili się do dużego mieszkania, które "remontują" do dziś- ja już w tym czasie zdążyłam się wyprowadzić dwa razy i przymierzam się do budowy. JA jestem narwana, ale obiecywałam sobie, że zanim nie będę mieć wykończonych podłóg i ścian i listw przypodłogowych jednej łazienki,kuchni i barierek na schodach i balkonach to się nie przeprowadzę. Mogę nie mieć mebli zasłonek i tym podobnych rzecczy. Nooo chyba, że nie będę za co miala za co spłacać kredytu i będę musiała wynająć swoje mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 10.02.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 JA jestem narwana, ale obiecywałam sobie, że zanim nie będę mieć wykończonych podłóg i ścian i listw przypodłogowych jednej łazienki,kuchni i barierek na schodach i balkonach to się nie przeprowadzę. Mogę nie mieć mebli zasłonek i tym podobnych rzecczy. Nooo chyba, że nie będę za co miala za co spłacać kredytu i będę musiała wynająć swoje mieszkanie Podłogi betonowe sa fajne Znalazłam w archiwum poniższe zdjęcie (wrzesień 2003). Mój mąż ma chwile nirwany po ułożeniu 30 m2 kafli. Zobacz jego oczy Przechyla własnie kieliszeczek jarzębiaczku Beton - 2 miesiące, jarzebiak - 30 zł. To wspomnienie - bezcenne http://erb.pl/pic/zalun1.jpg Można mieszkać na prowizorce ale krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 10.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Wiecie, że ja już nawet nie mogę sobie dokładnie przypomnieć co było, a czego nie było na początku? Wprowadziliśmy się w długi weekend majowy 2005r. I chyba naprawdę mam małą przerwę w życiorysie, bo jakoś mi się zlewają pierwsze miesiące po przeprowadzce. Pamiętam, że mieliśmy "na stanie" trzech fachowców + majster czyli mój mąż. Wykończone na tip top garaż (to był priorytet majstra), pomieszczenie gospodarcze, sypialnia z garderobą i jedna łazienka. Czyli dużo. Meble i sprzęty w kuchni były, brakowało tylko barku. W jadalni zamiast stołu stały ławy ogrodowe kupione przy okazji czegośtam. Najgorsze było to, że rano przed wyjściem do pracy już witałam fachowców, przychodziłam z pracy na dziki sajgon, wieczorem sprzątałam po fachowcach, na drugi i następny dzień to samo...a w międzyczasie jeździłam po meble, wybierałam lampy, kolorki, materiały itp. Moment w którym ostatni fachowiec opuścił nasz dom to było największe święto i od tego czasu dopiero zaczełam MIESZKAĆ i cieszyć się domem. Na wiosnę niestety fachowcy powrócili z tynkowaniem zew. i to już była prawdziwa masakra, bo przez kilka miesięcy przerwy zdążyliśmy odwyknąć. W tej chwili mamy wszystko gotowe (kilka pierdółek zostało, ale to się już nie liczy) co zawdzięczam majstrowi - mężowi, który nie odpuścił dopóki nie skończył (taki charakterek, gdyby nie on mieszkałabym na prowizorce jakieś 15 lat pewnie ). I chociaż nie raz wściekałam się na niego, że po nocach, że drobizgami się zajmuje zamiast podgonić priorytety, bo przecież niektóre rzeczy można poźniej, jak będzie luźniej .....to teraz naprawdę doceniam. Szkoda tylko, że małż jak raz odpuścił wykończenówkę to nabrał majsterkowstrętu i głupiego obrazka nie może mi przywieśić od roku już chyba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 13.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Szkoda tylko, że małż jak raz odpuścił wykończenówkę to nabrał majsterkowstrętu i głupiego obrazka nie może mi przywieśić od roku już chyba . I dlatego ja uparłam się, na beton komórkowy, co bym mogła sobie sama powiesić ten obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Szkoda tylko, że małż jak raz odpuścił wykończenówkę to nabrał majsterkowstrętu i głupiego obrazka nie może mi przywieśić od roku już chyba . I dlatego ja uparłam się, na beton komórkowy, co bym mogła sobie sama powiesić ten obrazek eee... tam - ja poszłam krok dalej - uparłam się na silikaty i poprosiłam o nową wiertarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 14.02.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja wczoraj w silikaty wbijałam młotkiem gwoździe Ale tak się zastanawiam, może to był tylko tynk. Dzisiaj sprawdzę głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 14.02.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No ten wątek to miód na moje serce Wprowadzamy się za tydzień, a ściany jeszcze mokre. Już pogodziliśmy się z tym, że wprowadzimy się na gołe tynki. Co gorsza pękają ściany i codziennie nowa rysa wzbogaca nasze wnętrza, taki naturalny dekorator. Mieszkanie sprzedaliśmy już w listopadzie, bo za coś trzeba było ciągnąć budowę. Mamy podłogi na dole, zamówioną kuchnię, łazienka na dole się kończy, parapety będą na koniec lutego. Dziś przyszły kafelki do kuchni. Niestety kominek jest do poprawy i parę kafli do skucia w salonie Od tygodnia żyję w lekkiej depresji, w końcu odpowiadam za dwójkę dzieci, ale po lekturze tego wątku stwierdziłam, że damy radę. Inni wytrzymali, to i my sobie poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Znam siebie i wiem że nie mogłabym mieszkać spokojnie w niewykończonym domu.Już od początku budowy wiedząc że pieniądze nam sie nie rozmnożą, wręcz przeciwnie trzeba będzie spłacić kredyt, wybieraliśmy ładne ale tańsze. Czasami wariowaliśmy- antracytowa dachówka ceramiczna była piękna. Co tam, hulaj dusza piekła nie ma! Stan euforii trwał dzień, dwa, a potem myśl - i co z tego że dachówka będzie super jak będę miała niewykończona łazienkę?Albo nie starczy na meble do jadalni? I tak ze wszystkim. Jeszcze kilka rzeczy musimy zrobić ale na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 14.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A ja mam juz klamki tak się Wam pochwalę , a co!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 14.02.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Klamki są, a drzwi? D`arek gratuluję. U nas nie pieniądze stanowią problem, tylko czas. Mieszkanie sprzedane z późnym terminem wyprowadzki-luty, niby 4 miesiące, ale jak się okazało jednak za mało. No i stąd te mokre ściany. My nie z Tych, którzy na początku mają pieniądze, więc je wydają. Cała budowa u nas na kredyt czyli z ołówkiem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 15.02.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja ma i klamki i drzwi, i co z tego jak nie mam wkładek Wszędzie zamontowali łazienkowe i czekamy 2 tydzień na wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Drzwi miałam i tak od sierpnia bez klamek sobie żyliśmy W końcu trzeba było nabyc, bo się juz wszyscy domownicy powoli zaczynali przyzwyczajać do zycia w domku bez klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Problem z klamkami zacznie się u nas w maju....dopiero Zopafisa no i w co wbiłaś gwoździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 15.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Problem z klamkami zacznie się u nas w maju....dopiero Zopafisa no i w co wbiłaś gwoździe To był tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 O Jezu! Dziewczyny jesteście boskie Dom bez klamek- dobrze, że nie z gumowymi ścianami Gwoździe w tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.02.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Problem z klamkami zacznie się u nas w maju....dopiero Zopafisa no i w co wbiłaś gwoździe To był tynk Znaczy poznałaś już główną zaletę silikatów Ale podobno jak się wwierci kołek rozporowy to trzyma bosko! (dlatego zażądałam wiertarki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A mnie mąż wyśmiewa jak chcę wbijać gwoździki w ściany. Zaznaczam, różne ściany, jakie mieliśmy po drodze. I jak mam chwytac za młotek, to bierze wiertarkę i pakuje kołki nawet pod papierowy kalendarz na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 27.02.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 O rany!!! W piątek przeprowadzka. W domu mam zagruntowane ściany, rozbabrany kominek, wszędzie podłogi, w łazience nie ma kranów, a jutro montują kuchnie.Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts