bratki 07.10.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ewentulanie może być Słodowy. Powiedzcie, czy tylko naoglądałam się Vandamów i innych Segali, czy też w warunkach domowych mogę sobie wykonać jeden malutki spaw? Odspawał mi się pręt od suszarki do prania. Super glue okazał się bardziej super niż glue. No i kołacze mi się w głowie, że jakby tak nasypać siarki z zapałek, z czymś jeszcze pomieszać i podpalić, to że by się całkiem przystojnie zespawało. Tylko nie wiem z czym to trzeba pomieszać. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 07.10.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Nie oglądaj tyle telewizji, bo któregoś dnia wyskoczysz z balkonu w pelerynie supermena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 07.10.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 No i kołacze mi się w głowie, że jakby tak nasypać siarki z zapałek, z czymś jeszcze pomieszać i podpalić, to że by się całkiem przystojnie zespawało. Tylko nie wiem z czym to trzeba pomieszać. Macie jakieś pomysły? No tak to rzeczywiscie tylko McGyver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.10.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Idz do Ery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.10.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Odspawał mi się pręt od suszarki do prania. Super glue okazał się bardziej super niż glue. No i kołacze mi się w głowie, że jakby tak nasypać siarki z zapałek, z czymś jeszcze pomieszać i podpalić, to że by się całkiem przystojnie zespawało. Tylko nie wiem z czym to trzeba pomieszać. najlepiej z benzyną, to oprócz dużego "pierdut !!" będzie całkiem fajny pożar a na poważnie z prętem suszarki nie wiadomo, tam jednak występują spore - jak na taką konstrukcję - obciążenia przy mniejszych może dałoby radę to jedynie zlutować ale są w handlu różne cuda i holajzy takie np. uszczelniacze do rur - dwa składniki międli się w palcach, po czym zalepia jak plasteliną; ponoć trzyma http://www.sciaga.pl/tekst/14058-15-klejenie_metali http://www.univarpoland.pl/kleje_przemyslowe.php McGyver zamknięty w celi do współwięźnia: - Ty, masz sznurówki ? - Nie... - Cholera.... nici z helikoptera..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ewentulanie może być Słodowy. Powiedzcie, czy tylko naoglądałam się Vandamów i innych Segali, czy też w warunkach domowych mogę sobie wykonać jeden malutki spaw? Odspawał mi się pręt od suszarki do prania. Super glue okazał się bardziej super niż glue. No i kołacze mi się w głowie, że jakby tak nasypać siarki z zapałek, z czymś jeszcze pomieszać i podpalić, to że by się całkiem przystojnie zespawało. Tylko nie wiem z czym to trzeba pomieszać. Macie jakieś pomysły? Myślisz zapewne o tak zwanym termicie, czyli mieszaninie pyłu aluminiowego i tlenku żelaza (Fe2O3). Obawiam się, że tym nie zespawasz. Jeśli już, to lutowanie twardym lutem. Potrzebny drut mosiężny i boraks. + oczywiście palnik. Doraźnie możesz zlepić poxipolem robiąc dość dużą "klopę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.10.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ponury, dziękuję! Zrujnowałeś mi pomysł na rozrywkę , ale z rad skorzystam. Lutownicę odrzuciłam w przedbiegach, bo cyna miękka a tam wręcz dźwignia się tworzy. Spróbuję Epidianem podrzuconym w linku (nawet gdzieś w domu mam, tylko odkąd skleiłam sobie nim palce, to mało entuzjastycznie po niego sięgam ) No i... znalazłam link, gdzie jest przepis na coś co mi chodziło po głowie, choć raczej z magnezu niż siarki (z siarki też jest, ale bardziej skomplikowany, i chyba niższa temperatura). Nie podaję adresu, bo tam dużo treści, które chyba nie powinny za bardzo krążyć. A pelerynę batmana lecę kupić już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.10.2006 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Tomku, rozminęłam się z Twoim wpisem - termit (termita?) też znalazłam, choć o trochę innym składzie. Nie będę urozmaicać życia sąsiadom. Będzie Epidian czy poxipol i duża klopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Jest jeszcze taki poxipol w formie plasteliny. Nie pamiętam w tej chwili jak się nazywa. Będzie lepszy od poxipolu z tubki w tym przypadku. Spróbuj związać przed nałożeniem masy łączone elementy drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 08.10.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 A ja zrobiłem tak:owinąłem obydwa druty suszarki miedzianym drucikiem dosyć solidnie, powstała taka "kieszeń" na drut suszarkowy. Trudno to opisać trochę, obwiązałem po prostu wszystko drutem i całość zalutowałem lutownicą. Trzyma się i działa. Przy okazji zalutowane końcówki drutów suszarki nie korodują i nie ma szansy na spaskudzenie suszonych rzeczy rdzą. Trochę roboty, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.10.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Warto końcówkę pręta zagiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.10.2006 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Panowie, jestem pod wrażeniem! Dziękuję za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts