Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Szukam wszelkich opinii na temat domu C14 "Szeroki" lub C12 "Wilcze łyko". Interesują mnie uwagi na temat samego projektu jak i budowy.

Z gory dziękuję

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=97

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=95

[ Ta wiadomość była edytowana przez: krakus dnia 2003-04-13 22:56 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: krakus dnia 2003-04-13 23:10 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: krakus dnia 2003-04-13 23:11 ]

• 3 weeks później...

No wreszcie. Dzięki marzanno i automic za odzew. Ja skłaniam się coraz bardziej ku C14. Automic, jestem bardzo ciekawy jak wyglądają wyliczone przez Panów fachowców koszty jego budowy. Mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy?

Pozdrawiam

Krakus

On 2003-05-03 09:18, marzanna wrote:

Kupiłam projekt C 12. Jest po adaptacji. Za dwa tygodnie robimy fundamenty. Mój telefon 0 14 621 99 97

Marzanno,

Co zmienilas w swoim C12? Jestem ciekaw bo C12 tez mi sie podoba.

Pozdrawiam

Jacek

• 3 weeks później...

Najpierw nic nie miałam zmieniac. potem okazało się, że pokoje na poddaszu będą za małe /metraz podany jest w powierzchni podlóg, niby o tym wiedzialam, ale odliczyłam za mało; poza tym w prezentacju tego projektu w któryms pokoju źle jest podany metraz, nien pamiętam juz dokładnie w którym, ale mogę to ewentualnie sprawdzic/. Zatem poszerzyłam dom z każdej strony o 50 cm. To wymusiło wprowadzenie ścian konstrukcyjnych. Zresztą, okazało sie, ze w tym projekcie nie ma ścian , ale sa jakies tam stelaże staleowe /takie jak w halach/, tak mi przynajmniej powiedział architekt, który wykonywał adaptacje.

Na gorze w innym miejscu dalam właz na stryszek, i z duzej łazienki wyodrębniłam osobne wc, ale to sa zmiany kosmetyczne.

Zgode autora uzyskalam bez problemu i zaplacilam za nia 135 zl.

A tak w ogole to najpierw chcialam budowac parterowy, bodajże d26. Niestety, okazal sie dla mnie za drogi /a tak chcialam parterowy domek/. Zdecydowalam sie zamienic projekt /co mi sie udalo/ no i musialam wybrac z projektow muratora. A z nich podobal mi sie tylko ten. Inne albo mi sie nie podobaly, albo nie odpowiadaly moim potrzebom /mowie oi projektach muratora, bo podobaly mi sie tez projekty Atruim/. I tak oto zaczyneam budowac c 12. Sama jestem ciekawa czy bedzie sie w ni dobrze mieszkac. no i caly czas nostalgicznie wspominam d 26. Alke ten tez mi sie podoba. no to mysl!

Przepraszam, jesli zbyt dlugo czekales na odpowiedz, ale ostatnio rzadko zagladam na Forum. Pozdrawiam serdecznie. Jezeli wybierzesz c 12 chetnie odziele sie doswidczeniami z jego budowy.

Najpierw nic nie miałam zmieniac. potem okazało się, że pokoje na poddaszu będą za małe /metraz podany jest w powierzchni podlóg, niby o tym wiedzialam, ale odliczyłam za mało; poza tym w prezentacju tego projektu w któryms pokoju źle jest podany metraz, nien pamiętam juz dokładnie w którym, ale mogę to ewentualnie sprawdzic/. Zatem poszerzyłam dom z każdej strony o 50 cm. To wymusiło wprowadzenie ścian konstrukcyjnych. Zresztą, okazało sie, ze w tym projekcie nie ma ścian , ale sa jakies tam stelaże staleowe /takie jak w halach/, tak mi przynajmniej powiedział architekt, który wykonywał adaptacje.

Na gorze w innym miejscu dalam właz na stryszek, i z duzej łazienki wyodrębniłam osobne wc, ale to sa zmiany kosmetyczne.

Zgode autora uzyskalam bez problemu i zaplacilam za nia 135 zl.

A tak w ogole to najpierw chcialam budowac parterowy, bodajże d26. Niestety, okazal sie dla mnie za drogi /a tak chcialam parterowy domek/. Zdecydowalam sie zamienic projekt /co mi sie udalo/ no i musialam wybrac z projektow muratora. A z nich podobal mi sie tylko ten. Inne albo mi sie nie podobaly, albo nie odpowiadaly moim potrzebom /mowie oi projektach muratora, bo podobaly mi sie tez projekty Atruim/. I tak oto zaczyneam budowac c 12. Sama jestem ciekawa czy bedzie sie w ni dobrze mieszkac. no i caly czas nostalgicznie wspominam d 26. Alke ten tez mi sie podoba. no to mysl!

Przepraszam, jesli zbyt dlugo czekales na odpowiedz, ale ostatnio rzadko zagladam na Forum. Pozdrawiam serdecznie. Jezeli wybierzesz c 12 chetnie odziele sie doswidczeniami z jego budowy.

No to sprawdziłam. W obecnej prezentacji projektu C 12 wszystko jest w porzadku. Ze zrozumialych względów nie oglądałam już projektów. Zauważyłam,że zmienił sie sposo prezentacji. przynajmniej tego projektu. Dom wreszcie pokazano z dwóch stron, co mu wyszło na korzyść. Oglądałam też c 14. Mnie się bardziej podoba C 12 /też z wiadomych względów/.

Zapomniaam jeszcze dodac , ze zrezygnowala, z drzwi od garazu od strony południowe i okna z tej samej strony i co za tym idzie ze schodkow, tez od strony południowej ze względow oszczędnościowych, choć doskonale rozumiem czemu miały służyć.

No to pozdrawiam jeszcze raz. Marzanna

• 3 years później...
Mam C14. Bardzo fajny . Mało poprawek , ekonomiczny na użytkowanie oraz na cenę . Sami budowlańcy się zdziwili , że im tak tanio wycena wyszla

witam mam prosbe jesli to aktualne prosze napisac cos o c14 mało kto ma ten projekt a mi sie strasznie podoba bede ogromnie wdzieczny za kazda informacje