Cebor 05.11.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam,czy może ktoś budował lub słyszał o profekcie domu BETA?? Jeżeli tak to proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 06.11.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Może jakiś link do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Zastanawiamy się nad wyborem projektu beta I z wlasny-dom.plBardzo nam się podoba, ale chcielibyśmy poznać opinię innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 http://www.wlasny-dom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 11.12.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 po pierwsze bez obrazy ale jest taki dzial jak projekty i i tam ten watek winien się znaleźć.po drugie klasyczny błąd wejście do kuchni przez salon niefortunnespiżarka w środku domu ? raczej projektant nie wie do czego ona służygarderoba jak na taki metraż mała w zasadzie dobry rozkład pomieszczeń ale okna od strony wejscia (zakładam że wejście od pólnocy bo taras raczej od południa) te do łazienki tak żeby każdy wchodzący widział co robię a te od pokoju są za duże (jak na stronę północną) a garaż? doklejony do bryły daleko od wejścia do domu co robić jak pada deszcz a ty jesteś z zakupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 11.12.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 - osoby przychodzące do domu mogą zajrzeć przez okienko do łazienki i zobaczyć gospodarzy w pozycji dumania, albo w kąpieli- nie ma jak przejść z garażu do domu gdy deszcz pada (trzeba biec albo przesuwać się plecami po ścianach) - no i dość daleko z siatkami z zakupami będzie- spiżarnia moim zdaniem jest w porządu (co z nią nie tak - januszek? gdzie ma być, jeśli nie obok kuchni?) - garderoba faktycznie za mała, ale w każdym pokoju jest miejsce na szafy więc to nie będzie jakiś problem pozatym git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 12.12.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 spiżarka to raczej chłodne miejsce (tak z zalożenia)owszem obok kuchni tak ale w środku domu raczej będzie trudno uzyskaćodrobinę niższą temp. spiżarka winna być na zewnętrznej ścianie (najlepiej północnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.12.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 faktycznie - powinna być chłodna - rzeczywiście u mnie w projekcie jest nieogrzewana i z "zetką" i akurat na ścianie północnej. Myślę jednak, że "z braku laku", taka jak w tym projekcie też będzie dobra. Wstawi się do niej dużą brzydką lodówkę. Przede wszystkim będzie dużo miejsca na gary i konfitury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Mam właśnie taki dom. Jestem zadowolona, ale wprowadziłam kilka zmian.1. Spiżarnia -jest dla mnie najmniej ważna, zrezygnowałam z niej i powiększyłam kotłownię i przedpokój, ( lodówka będzie ładna, nowa i zabudowana. Dostałabym szału gdybm musiała za kazdym razem wchodziść do spiżarni by wyjąć coś z lodówki.) optycznie powiększył się także salon 2. Łazienka z oknem- istnieje coś takiego jak rolety i firanki.3. Garderoba faktycznie jest troszkę za mała, ale na najpotrzebniejsze rzeczy wystarczy, a zbędne można wynieść na strych. Powiększyłam lekko sień więc i tam bez problemu zmieści się szafa.4 Garaż mógłby być inny, ale nie można mieć wszystkiego, a poza tym nie jesteśmy z cukru.5 Wiem że okna od północy muszą być mniejsze, a najlepiej jakby ich wogóle nie było bo będzie wtedy cieplej, ale są i nie należą do największych, powiedziałabym że standart-150x150. 6 A wejście do kuchni to kwestia upodobania. Oglądając projekty przede wszystkim zwracałam uwagę na taki rozkłąd kuchni salonu i jadani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.12.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dostałabym szału gdybm musiała za kazdym razem wchodziść do spiżarni by wyjąć coś z lodówki Na to fajny patent sprzedali mi znajomi. W kuchni mają małą lodóweczkę taką podblatową na masło, wędlinkę i serek, a w spiżarni lodówę-kobyłę z zamrażarką. W sumie obie kosztują tyle samo, co odbajerowana lodówka odo kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 12.12.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 drodzy moi spiżarka jeśli jest w domu i ma pełnić swoją rolę to nie może w niej być jakiekolwiek urządzenie, owszem lodówka wewnątrz jest chłodna ale na zewnątrz wydziela sporo ciepła. na pewno nie powinna znajdować się w spizarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Żyjemy w takich czasach, że nie trzeba już kupować całego świniaka i magazynować go w wielkiej lodówce. Wydaje mi się że jedna średnia dobrej firmy wystarczy.A w ogóle to nie na temat lodówek mieliśmy się rozwodzić lecz projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 12.12.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 zbędne można wynieść na strych.A jak sie na niego dostać? Z zewnątrz po drabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 EwuniaZrobiliśmy w garażu wejście na strych( schody drewniane składane)Drugi otwór jest zrobiony stropie w holu- planujemy za kilka lat zagospodarować część strychu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 15.12.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 A mnie się podoba...taki jaki jest! Fajny! Pozdr...groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 15.12.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Witam!I mnie bardzo podoba się ten projekt(ale jestem laikiem).czy możesz napisać,ile Cie kosztwało wybudowanie domku?Pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIWANCZYK 15.12.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Dom jest w stanie surowym otwartym (chyba tak to się nazywa). Stoją mury, dach jest pokryty blachodachówką, media doprowadzone do budynku, bez kanalizacji, okna, pierwsza wylewka. Wydaliśmy okoła 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 24.01.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Jesteśmy bardzo zainteresowany tym projektem.Spełnia wszystkie nasze oczekiwania. Widzę jednak, że dawno tu nikt nie zagladał i temat nie jest kontynuowany. Może jednak ktoś się odezwie.Mam kilka pytan.Czy były jakieś problemy z realizacją projektu?Czy ktoś buduje Betę w okolizach Wrocławia? Pozdrawiam wszytkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daba 15.03.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Jesteśmy bardzo zainteresowany tym projektem. Spełnia wszystkie nasze oczekiwania. Widzę jednak, że dawno tu nikt nie zagladał i temat nie jest kontynuowany. Może jednak ktoś się odezwie. Mam kilka pytan. Czy były jakieś problemy z realizacją projektu? Czy ktoś buduje Betę w okolizach Wrocławia? Pozdrawiam wszytkich. no właśnie nikt tu nie zagląda ... a ja ruszam z budowa bety w kwietniu i rzecz jasna jestem zywo zainteresowana wszelkimi informacjami na temat tego domu. dołączam sie więc do grzesia i szukam właścicieli bety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 21.03.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Daba cieszę się bardzo, że ktoś też chce budować BETĘ.My chcemy zacząć w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts