Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BETA 1 pracownia PROJARCH (Kossakowski)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

po pierwsze bez obrazy ale jest taki dzial jak projekty i i tam ten watek winien się znaleźć.

po drugie

klasyczny błąd wejście do kuchni przez salon niefortunne

spiżarka w środku domu ? raczej projektant nie wie do czego ona służy

garderoba jak na taki metraż mała

w zasadzie dobry rozkład pomieszczeń ale okna od strony wejscia (zakładam że wejście od pólnocy bo taras raczej od południa) te do łazienki tak żeby każdy wchodzący widział co robię a te od pokoju są za duże (jak na stronę północną)

a garaż? doklejony do bryły daleko od wejścia do domu co robić jak pada deszcz a ty jesteś z zakupami.

- osoby przychodzące do domu mogą zajrzeć przez okienko do łazienki i zobaczyć gospodarzy w pozycji dumania, albo w kąpieli

- nie ma jak przejść z garażu do domu gdy deszcz pada (trzeba biec albo przesuwać się plecami po ścianach) - no i dość daleko z siatkami z zakupami będzie

- spiżarnia moim zdaniem jest w porządu (co z nią nie tak - januszek? gdzie ma być, jeśli nie obok kuchni?)

- garderoba faktycznie za mała, ale w każdym pokoju jest miejsce na szafy więc to nie będzie jakiś problem

pozatym git

faktycznie - powinna być chłodna - rzeczywiście u mnie w projekcie jest nieogrzewana i z "zetką" i akurat na ścianie północnej.

Myślę jednak, że "z braku laku", taka jak w tym projekcie też będzie dobra. Wstawi się do niej dużą brzydką lodówkę. Przede wszystkim będzie dużo miejsca na gary i konfitury

Mam właśnie taki dom. Jestem zadowolona, ale wprowadziłam kilka zmian.

1. Spiżarnia -jest dla mnie najmniej ważna, zrezygnowałam z niej i powiększyłam kotłownię i przedpokój, ( lodówka będzie ładna, nowa i zabudowana. Dostałabym szału gdybm musiała za kazdym razem wchodziść do spiżarni by wyjąć coś z lodówki.) optycznie powiększył się także salon

2. Łazienka z oknem- istnieje coś takiego jak rolety i firanki.

3. Garderoba faktycznie jest troszkę za mała, ale na najpotrzebniejsze rzeczy wystarczy, a zbędne można wynieść na strych. Powiększyłam lekko sień więc i tam bez problemu zmieści się szafa.

4 Garaż mógłby być inny, ale nie można mieć wszystkiego, a poza tym nie jesteśmy z cukru.

5 Wiem że okna od północy muszą być mniejsze, a najlepiej jakby ich wogóle nie było bo będzie wtedy cieplej, ale są i nie należą do największych, powiedziałabym że standart-150x150.

6 A wejście do kuchni to kwestia upodobania. Oglądając projekty przede wszystkim zwracałam uwagę na taki rozkłąd kuchni salonu i jadani.

Dostałabym szału gdybm musiała za kazdym razem wchodziść do spiżarni by wyjąć coś z lodówki

Na to fajny patent sprzedali mi znajomi. W kuchni mają małą lodóweczkę taką podblatową na masło, wędlinkę i serek, a w spiżarni lodówę-kobyłę z zamrażarką. W sumie obie kosztują tyle samo, co odbajerowana lodówka odo kuchni.

Żyjemy w takich czasach, że nie trzeba już kupować całego świniaka i magazynować go w wielkiej lodówce. Wydaje mi się że jedna średnia dobrej firmy wystarczy.

A w ogóle to nie na temat lodówek mieliśmy się rozwodzić lecz projektu.

• 1 year później...

Jesteśmy bardzo zainteresowany tym projektem.

Spełnia wszystkie nasze oczekiwania.

Widzę jednak, że dawno tu nikt nie zagladał i temat nie jest kontynuowany.

Może jednak ktoś się odezwie.

Mam kilka pytan.

Czy były jakieś problemy z realizacją projektu?

Czy ktoś buduje Betę w okolizach Wrocławia?

Pozdrawiam wszytkich.

• 1 year później...
Jesteśmy bardzo zainteresowany tym projektem.

Spełnia wszystkie nasze oczekiwania.

Widzę jednak, że dawno tu nikt nie zagladał i temat nie jest kontynuowany.

Może jednak ktoś się odezwie.

Mam kilka pytan.

Czy były jakieś problemy z realizacją projektu?

Czy ktoś buduje Betę w okolizach Wrocławia?

Pozdrawiam wszytkich.

no właśnie nikt tu nie zagląda ... :) a ja ruszam z budowa bety w kwietniu i rzecz jasna jestem zywo zainteresowana wszelkimi informacjami na temat tego domu. dołączam sie więc do grzesia i szukam właścicieli bety.