owocowa2 10.10.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Napisałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 13.10.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam!Jesteśmy w trakcie budowy-zalany strop. Mamy terrivę na części mieszkalnej. Garaż poszerzony do 4m i dach czterospadowy również na garażu. Jeżeli będę mogła w czymś pomóc -napiszcie. Mam zdjęcie innej bety- mogę spróbować przesłać na prv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdania 01.02.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Cześć. Widzę że bardzo dawno nikt sie tutaj nie odzywał. Postanowiłam jednak napisać, ponieważ mam taką nadzieję że jeszcze ktoś tu zaglądnie. Interesuje mnie bowiem właśnie projekt beta 1 z pracowni G. Kossakowskiego. Czy znajdzie się ktoś kto budował lub buduje taki domek i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami? Bardzo mi na tym zależy ponieważ podoba mi sie ten projekt i taki właśnie chce wybudować dom. Jednak mam kilka pytań. Jeśli sie ktoś znajdzie będę dozgonnie wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 11.02.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witaj! Minął rok i nasza Beta już stoi, chociaż wiele pracy jeszcze przed nami. Pytaj, może będę mogła pomóc. Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 16.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 To i ja się przyłącze do tematu. Też buduję Betę.Mam już fundamenty.Zaczynamy robić wkrótce ściany.W projekcie strop i dach sa z wiązarów kratowych.Chciałabym to zmienić.Terivy nie ma na czym oprzeć. Jak macie rozwiązaną sprawę stropu i dachu.Zastanawiam się nad filigranem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdania 16.02.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Hej! my już ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten projekt, ale nie podjęliśmy jeszcze ostatecznej decyzji co do stropu. Wersja ze stropodachem nie za bardzo nam odpowiada i zastanawiamy się nad terivą bądź też stropem styropianowym. Ten drugi wychodziłby prawdopodobnie drożej jednak przy układzie tego domu jest prawdopodobnie łatwiejszy w montażu z tego względu że jest dużo lżejszy. Jest to chyba dobry pomysł mimo że ja nie byłam do końca przekonana ale dużo na ten temat poczytałam. Nie wiem jeszcze jak to cenowo wyjdzie.. Zastanawiamy się, chyba nie mam innych pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 16.02.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 BogdaniaMożesz coś napisać na temat tego stropu styropianowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 16.02.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 owmarJeżeli możesz podeślij zdjęcia domku. Jestem bardzo ciekawa jak wygląda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdania 18.02.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Hej Jeśli chodzi o stropy styropianowe (z tego co się dowiedziałam), system ten składa się z tzw. gotowych szalunków styropianowych, takie gotowe elementy układa się na poziomie stropu. Potem układa się zbrojenia wieńca i żeber i to zalewa się betonem. Płyty styropianowe posiadają bardzo dobrą izolacyjność termiczną. I dużo większą rozpiętość. W fazie montażu płyty są elementem konstrukcyjnym, przenoszącym obciążenia montażowe, natomiast w fazie eksploatacji pozostają wypełnieniem nie konstrukcyjnym - obciążenia zewnętrzne przenoszone są przez belki i betonową płytę stropu. Płyty stanowią jednocześnie szalunek jak i wypełnienie stropu, co ułatwia i skraca czas jego wykonania. Lekkość tego szalunku ułatwia jego montaż w budynku, a sam strop ma stosunkowo nieduży ciężar własny i bardzo dobrą sztywność. To tak w skrócie. Tyle się zorientowałam czytając w internecie, ale to tylko teoria... A teraz poszukuje kogoś kto taką metodę stosował, ponieważ chciałabym się dowiedzieć jak to później w praktyce wygląda. Jaka jest trwałość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarp 21.02.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam! Jeśli ktoś ma zdjecia z gotowego lub prawie gotowego domu beta, beta 2 lub beta 3 to proszę żeby przesłał mi na emaila...Jestem zainteresowana tym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia1 18.03.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam! Lada dzień rozpoczynamy budowę domu BETA I; niestety nigdzie nie znalazłam zdjęć z realizacji tego projektu. Jeżeli ktoś mógłby umożliwić mi obejrzenie zrealizowanej inwestycji, byłabym ogromnie wdzięczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Rafał 18.03.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 a my se juz mieszkamy w Becie I i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia1 20.03.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wobec tego ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia1 20.03.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam! Lada dzień rozpoczynamy budowę domu BETA I; niestety nigdzie nie znalazłam zdjęć z realizacji tego projektu. Jeżeli ktoś mógłby umożliwić mi obejrzenie zrealizowanej inwestycji, byłabym ogromnie wdzięczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 11.04.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam serdecznie... Ja ruszam z Beta2 w maju Kupiony mam dach i solbet Kto buduje ze mną?Licze na wymiane doświadczen.... pozdr.Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts