Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BETA 1 pracownia PROJARCH (Kossakowski)

Recommended Posts

Daba cieszę się bardzo, że ktoś też chce budować BETĘ.

My chcemy zacząć w czerwcu.

No, nareszcie ktoś się odezwał! Zastanawiamy się nad wyborem projektu już kilka miesięcy i jak na razie nic lepszego na naszą działkę nie znaleźliśmy. Zaczniemy też w czerwcu :roll: ....mam nadzieję.

Ponieważ interesuję się BETĄ od dłuższego czasu udało mi się dwie znależć :lol: :lol: .Jedną nawet widziałam wewnątrz. Jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem.

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grzesia

Ta Beta, którą widziałam ma strop monolityczny. Żadnych problemów z realizacją właściciel nie miał. Z tym, że przy takim stropie pojawia się niedaleko ścianki kominkowej słup podtrzymujący podciąg. Nie wygląda to żle i jak twierdzi właściciel - nie przeszkadza.

Pozdrawiam!

W tej Becie, którą widzieliśmy docelowo ma być gazowe. Ponieważ własciciele czekają jeszcze na doprowadzenie w tej chwili w kotłowni stoją 3 podłużne butle. Kominek jest bez płaszcza, ale z rozprowadzeniem ciepła.

My najprawdopodobnie będziemy palić groszkiem, dlatego nie za bardzo odpowiada nam to usytuowanie kotłowni :( i kominek z płaszczem wodnym.

Też zastanawialiśmy się nad dwustanowiskowym, ale boję się, że dziwnie będzie wyglądać budynek. :roll: Napisz proszę jaka jest szerokość garażu i jaki dach z tej strony.

Czy liczyliście koszty ścian z porothermu? My czekamy jeszcze na wycenę.

Pozdrawiam!

My mamy wersję parterówkę z tak zwanym stropodachem - konstrukcja dachu to wiązary.

Zmiany jakie wprowadziliśmy to garaż dwustanowiskowy i mury z porothermu 44.

Owmar czy możeszcoś powiedzieć na temat ogrzewania jakie zastosowali właściciele BET.

Jaki kominek?

Pozdrawiam

Grzesia,

też jestem mocno zainteresowany BETĄ. Fajna jest BETA 3 - ten podwójny garaż, ale jest trochę za duża. Możesz podesłać jakieś rzuty swojej bety z dwustanowiskowym garażem - to by było idealne rozwiązanie :-). O ile poszerzył się budynek? No i jestem ciekaw jak wygląda dach. Jeśli możesz podesłać coś to będę bardzo wdzięczny. Życzę powodzenia w dalszej realizacji.

Pozdrawiam

Arek

Widzę, że uzbierało się nas trochę.

Chciałbym żebyśmy utrzymywali kontakt i wymieniali się doświadczeniami.

Szkoda mi tylko, że nikt z Was nie jest z moich olkolic.

Z czego robicie mury?

Ja się trochę wacham z tym porothermem

Może obłożyć dodatkowo z zewnątrz klinkierem.

Napiszczie jaki wysoki macie cokół.

Pozdrawiam

Ewa

• 2 months później...
W tej Becie, którą widzieliśmy docelowo ma być gazowe. Ponieważ własciciele czekają jeszcze na doprowadzenie w tej chwili w kotłowni stoją 3 podłużne butle. Kominek jest bez płaszcza, ale z rozprowadzeniem ciepła.

My najprawdopodobnie będziemy palić groszkiem, dlatego nie za bardzo odpowiada nam to usytuowanie kotłowni :( i kominek z płaszczem wodnym.

Też zastanawialiśmy się nad dwustanowiskowym, ale boję się, że dziwnie będzie wyglądać budynek. :roll: Napisz proszę jaka jest szerokość garażu i jaki dach z tej strony.

Czy liczyliście koszty ścian z porothermu? My czekamy jeszcze na wycenę.

Pozdrawiam!

a o jakiej BECIE piszecie bo ja kończę powoli BETA 2 :)

• 4 weeks później...

Witam!

My zaczynamy prawdopodobnie w sierpniu. Musimy zaczekać na murarzy. Nasza Beta jest z pracowni p. Kossakowskiego.

Grzesia! My zdecydowaliśmy się na terivę, więc nie interesowałam się wiązarami. Za więżbę płacimy 10tyś z VAT+cena stropu.

Pozdrawiam wszystkich budujących Bety i nie tylko.

• 2 weeks później...

Jeśli ktoś ma chwilę czasu, to proszę o opinie o projekcie:

http://www.kossakowski.com.pl/beta1.html

Planujemy dach dwuspadowy. Część salonowo-kuchenna ma być podpiwniczona. Rozważamy powiększenie kuchni kosztem pom. gosp. i spiżarni.

Pozdrawiam

Dorota

• 2 weeks później...

hm dom ma sporo powierzchni użytkowej i ta cała powierzchnia jest podzielona strasznš iloœć pokoi, jesli na poddaszu sš sypialnie to może warto by było na parterze scalić pokoje i zrobić je większe...

ponadto prosze mi powiedzieć po diabła tyle łazienek, instalacje kosztujš wykonanie trzech? łazienek też będzie kosztowało.

Dziękuję za odpowiedzi :D . Już przestałam tu zaglądać, bo przez jakiś czas nic się nie działo, a tu taka niespodzianka :-)

hm dom ma sporo powierzchni użytkowej i ta cała powierzchnia jest podzielona strasznš ilo�ć pokoi, jesli na poddaszu sš sypialnie to może warto by było na parterze scalić pokoje i zrobić je większe...

ponadto prosze mi powiedzieć po diabła tyle łazienek, instalacje kosztujš wykonanie trzech? łazienek też będzie kosztowało.

My planujemy na razie mieszkać tylko na dole i dlatego chciałam mieć tam tyle pokoi. Poddasze zaadoptujemy, jesli okaże się, że rodzice będa musieli z nami zamieszkać. Dlatego nie martwią mnie te łazienki :wink: , ale dziękuje za opinie.

Ja obecnie buduję Betę I.

Mam już wylane ławy.

W projekcie jednak nic nie zmieniam.

Ale uważam, że z tą piwnica bardzo dobry pomysł.

Cieszę się, że ktoś jeszcze buduje ten domek :D

I zazdroszczę, że już tak daleko posunięte prace :) . My jesteśmy na etapie kompletowania dokumentów :cry: .

• 2 months później...
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Wraz z mężem jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego domu projektu Beta 1. W przyszłym roku czeka nas etap wykańczania naszego domku. Brak nam jednak koncepcji jaki styl mu nadać. Prosimy o zdjęcia z ciekawymi rozwiązaniami i aranżacją wnętrz.