owmar 25.03.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Daba cieszę się bardzo, że ktoś też chce budować BETĘ. My chcemy zacząć w czerwcu. No, nareszcie ktoś się odezwał! Zastanawiamy się nad wyborem projektu już kilka miesięcy i jak na razie nic lepszego na naszą działkę nie znaleźliśmy. Zaczniemy też w czerwcu ....mam nadzieję. Ponieważ interesuję się BETĄ od dłuższego czasu udało mi się dwie znależć .Jedną nawet widziałam wewnątrz. Jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 25.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 GrzesiaTa Beta, którą widziałam ma strop monolityczny. Żadnych problemów z realizacją właściciel nie miał. Z tym, że przy takim stropie pojawia się niedaleko ścianki kominkowej słup podtrzymujący podciąg. Nie wygląda to żle i jak twierdzi właściciel - nie przeszkadza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 25.03.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 My mamy wersję parterówkę z tak zwanym stropodachem - konstrukcja dachu to wiązary.Zmiany jakie wprowadziliśmy to garaż dwustanowiskowy i mury z porothermu 44.Owmar czy możeszcoś powiedzieć na temat ogrzewania jakie zastosowali właściciele BET.Jaki kominek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 26.03.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 W tej Becie, którą widzieliśmy docelowo ma być gazowe. Ponieważ własciciele czekają jeszcze na doprowadzenie w tej chwili w kotłowni stoją 3 podłużne butle. Kominek jest bez płaszcza, ale z rozprowadzeniem ciepła. My najprawdopodobnie będziemy palić groszkiem, dlatego nie za bardzo odpowiada nam to usytuowanie kotłowni i kominek z płaszczem wodnym. Też zastanawialiśmy się nad dwustanowiskowym, ale boję się, że dziwnie będzie wyglądać budynek. Napisz proszę jaka jest szerokość garażu i jaki dach z tej strony. Czy liczyliście koszty ścian z porothermu? My czekamy jeszcze na wycenę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 26.03.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 owmar Wysłałam Tobie wiadomość.Nie wiem czy dotarła, bo nadal jest ststus niewysłane, być może to tak działa.Daj znać jak ją otrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslena 27.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 My mamy wersję parterówkę z tak zwanym stropodachem - konstrukcja dachu to wiązary. Zmiany jakie wprowadziliśmy to garaż dwustanowiskowy i mury z porothermu 44. Owmar czy możeszcoś powiedzieć na temat ogrzewania jakie zastosowali właściciele BET. Jaki kominek? Pozdrawiam Grzesia, też jestem mocno zainteresowany BETĄ. Fajna jest BETA 3 - ten podwójny garaż, ale jest trochę za duża. Możesz podesłać jakieś rzuty swojej bety z dwustanowiskowym garażem - to by było idealne rozwiązanie . O ile poszerzył się budynek? No i jestem ciekaw jak wygląda dach. Jeśli możesz podesłać coś to będę bardzo wdzięczny. Życzę powodzenia w dalszej realizacji. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 27.03.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Grzesia! Dzięki za wiadomość. Mam nadzieję, że moja dotarła. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 28.03.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Widzę, że uzbierało się nas trochę.Chciałbym żebyśmy utrzymywali kontakt i wymieniali się doświadczeniami.Szkoda mi tylko, że nikt z Was nie jest z moich olkolic. Z czego robicie mury?Ja się trochę wacham z tym porothermem Może obłożyć dodatkowo z zewnątrz klinkierem.Napiszczie jaki wysoki macie cokół. PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 29.03.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Właśnie otrzymałam wycenę wykonania wiązarów.Cena 26.050 + VAT.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 13.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 W tej Becie, którą widzieliśmy docelowo ma być gazowe. Ponieważ własciciele czekają jeszcze na doprowadzenie w tej chwili w kotłowni stoją 3 podłużne butle. Kominek jest bez płaszcza, ale z rozprowadzeniem ciepła. My najprawdopodobnie będziemy palić groszkiem, dlatego nie za bardzo odpowiada nam to usytuowanie kotłowni i kominek z płaszczem wodnym. Też zastanawialiśmy się nad dwustanowiskowym, ale boję się, że dziwnie będzie wyglądać budynek. Napisz proszę jaka jest szerokość garażu i jaki dach z tej strony. Czy liczyliście koszty ścian z porothermu? My czekamy jeszcze na wycenę. Pozdrawiam! a o jakiej BECIE piszecie bo ja kończę powoli BETA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 09.07.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Witam!My zaczynamy prawdopodobnie w sierpniu. Musimy zaczekać na murarzy. Nasza Beta jest z pracowni p. Kossakowskiego.Grzesia! My zdecydowaliśmy się na terivę, więc nie interesowałam się wiązarami. Za więżbę płacimy 10tyś z VAT+cena stropu.Pozdrawiam wszystkich budujących Bety i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotach 18.07.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Jeśli ktoś ma chwilę czasu, to proszę o opinie o projekcie:http://www.kossakowski.com.pl/beta1.html Planujemy dach dwuspadowy. Część salonowo-kuchenna ma być podpiwniczona. Rozważamy powiększenie kuchni kosztem pom. gosp. i spiżarni. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 31.07.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja obecnie buduję Betę I.Mam już wylane ławy.W projekcie jednak nic nie zmieniam.Ale uważam, że z tą piwnica bardzo dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 31.07.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Podoba mi się. Bardzo ładny domek, ładne wnętrze. My będziemy budować Protna I , domek dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 31.07.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 hm dom ma sporo powierzchni użytkowej i ta cała powierzchnia jest podzielona strasznš iloć pokoi, jesli na poddaszu sš sypialnie to może warto by było na parterze scalić pokoje i zrobić je większe... ponadto prosze mi powiedzieć po diabła tyle łazienek, instalacje kosztujš wykonanie trzech? łazienek też będzie kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotach 07.08.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dziękuję za odpowiedzi . Już przestałam tu zaglądać, bo przez jakiś czas nic się nie działo, a tu taka niespodzianka hm dom ma sporo powierzchni użytkowej i ta cała powierzchnia jest podzielona strasznš ilo�ć pokoi, jesli na poddaszu sš sypialnie to może warto by było na parterze scalić pokoje i zrobić je większe... ponadto prosze mi powiedzieć po diabła tyle łazienek, instalacje kosztujš wykonanie trzech? łazienek też będzie kosztowało. My planujemy na razie mieszkać tylko na dole i dlatego chciałam mieć tam tyle pokoi. Poddasze zaadoptujemy, jesli okaże się, że rodzice będa musieli z nami zamieszkać. Dlatego nie martwią mnie te łazienki , ale dziękuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotach 07.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja obecnie buduję Betę I. Mam już wylane ławy. W projekcie jednak nic nie zmieniam. Ale uważam, że z tą piwnica bardzo dobry pomysł. Cieszę się, że ktoś jeszcze buduje ten domek I zazdroszczę, że już tak daleko posunięte prace . My jesteśmy na etapie kompletowania dokumentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Rafał 08.10.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Wraz z mężem jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego domu projektu Beta 1. W przyszłym roku czeka nas etap wykańczania naszego domku. Brak nam jednak koncepcji jaki styl mu nadać. Prosimy o zdjęcia z ciekawymi rozwiązaniami i aranżacją wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 09.10.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 A o jakiej Becie mowa/jaka pracownia?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Rafał 09.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 chodzi mi o projekt domku BETA I autor: Grzegorz Kossakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts