anpi 08.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Od początku planowałem, że będę miał ościeżnice regulowane. No i tak też powiedziałem tynkarzom, więc nie obrobili glifów w miejscach gdzie mają być drzwi (widać cegły). No i teraz okazało się, że nie za bardzo mnie stać na ościeżnice regulowane i musiałem kupić zwykłe. No i mam problem - czy najpierw tynkować glify, a potem montować drzwi, czy odwrotnie. W pierwszym przypadku musiałbym czekać, aż tynk wyschnie. Ściany z tynkiem mają 14 cm grubości, a ościeżnice 9 cm, więc jeśli wybrałbym opcję drugą, to do wytynkowania byłoby po 2,5 cm z każdej strony. Mam jeszcze jeden pomysł - po zamontowaniu ościeżnic nakleić 2,5-centymetrowe paski płyty GK i obrobić tylko narożniki. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/63335-drzwi-wewn%C4%99trzne-dylemat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts