mk3 08.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Jaką farbą i ile razy pomalowac tynk gipsowy (wykonany maszynowo), czy potrzebne jest zagruntowanie sciany jak tak to jakich firm farby i gruntów nalezy unikac a jakie zastosowac nie ukrywam że chodzi mi o zastosowanie tańszych bo juz u mnie z kasa krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Na każdej farbie jest opis, jak malować. Producenci z reguły zalecają pomalowanie świeżego tynku farbą rozcieńczoną 10-20% wody. Na to dopiero nierozcieńczona farba. Ja co prawda mam tynki wapienno-cementowe, ale chyba będę gruntował przed malowaniem zwykłym gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Jaką farbą i ile razy pomalowac tynk gipsowy ... gruntujesz farbą ...( rozcieńczona solidnie poł na pół wodą ) do malowania wystaczy Ci dekoral, sniezka czy inna tania farba jesli chcesz uzyskać intensywne kolory daj duzo pigmentu przy pastelowych - symbolicznie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 08.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Ja tam gdzie używałem polskie farby jako podkład stosowałem białą farbe dekorala akrylit W rozcienczoną gruntem. Większość domu malowałem farbami Benjamin moore gdzie stosowałem podkład BM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts