Aga - Żona Facia 10.10.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Mam pytanie - jeżeli w projekcie nie ma opisu ile jest ścian fundamentowych, ław fundamentowych, ścian działowych i nośnych itp, itd, to czy jestem w stanie (razem z Faciem oczywiście) policzyć to wszystko na podstawie kosztorysu, który SylwekW udostępnia??? Tak się zdarzyło, że nie mamy w ogóle wykazu materiałów (no oprócz więźby i stali!!!). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.10.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Mam pytanie - jeżeli w projekcie nie ma opisu ile jest ścian fundamentowych, ław fundamentowych, ścian działowych i nośnych itp, itd, to czy jestem w stanie (razem z Faciem oczywiście) policzyć to wszystko na podstawie kosztorysu, który SylwekW udostępnia??? Tak się zdarzyło, że nie mamy w ogóle wykazu materiałów (no oprócz więźby i stali!!!). Pozdrawiam Jak masz projekt to jest on zapewne w takie skali, ze 1cm to 1m. Tak więc linija w dłoń i mierzymy. Potem mnożymy przez szerokość i wysokość ławy fundamentowej. Znasz juz mniej więcej ilość betonu na ławy. A ściany to tez linijka i mnozenie przez wysokość np. 2,70. Analogicznie ściany fundmanetowe. Potem trzeba wiedziec ile bloczków, pustaków wchodzi na mkw, ile zaprawy, kleju itp na 1 mkw + robocizna + inne dodatki np. deski szalunkowe i można szacować... Ja w każdym wypadku tak robiłem. Poza tym poprosiłem wykonawcę by podał mi ile kosztowałyby matriały na mój dom. On ma jakieś układy z hurtowniami i była pierwsze wersja budzetu. Później ja pojeździłem po hurtowniach i jest druga wersja budżetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA90 28.12.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Cześć Wszystkim, właśnie szukam działki i zaczynam latanie po bankachczy ktoś może mi przesłać wzorcowy kosztorys ???chciałabym się zorientować co mnie czeka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.12.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Cześć Wszystkim, właśnie szukam działki i zaczynam latanie po bankach czy ktoś może mi przesłać wzorcowy kosztorys ??? chciałabym się zorientować co mnie czeka [email protected] Popatrz tutaj. ja z tego korzystałem.. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9584&postdays=0&postorder=asc&start=69 Może najpierw znajdź działkę, a potem lataj po bankach... Bo oferty banków często zmieniaja się, a działki mozna szukać nawet i 2lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzindzia0 19.02.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Chyba nie bede zbyt orginalna, ale, ja tez,ja tez, ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patryk.d2 19.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 ja rowniez prosil bym o wzor jakiegos kosztorysu !!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 19.02.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam To i ślicznie proszę!!!!!!!!! Pozdrawiam Aha adres w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 27.02.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Nie ma sprawy. Tylko chyba nie ma sensu dawać pusty i wypełniony taki sam formularz. Ponieważ ja po otrzymaniu druczku z banku wklepałem sobie go do Excela i potem wypełniłem razem z kerownikiem budowy (właściwie to on wypełnił a ja tylko przeniosłem to do Excela) to podaję link tylko do takiego wypełnionego (każdy przecież może sobie go wykasować - gdyby ktoś nie miał Excela i chciał pusty np ... .pdf to proszę o sygnał. Oto link: Wypełniony "Druk na kredyt" z PKO BP Natomiast jeśli chodzi i pełny kosztorys oparty w znacznej mierze na faktycznych wydatkach (oraz częściowo na prognozach, które zamienią się w realne liczby jak dojdę do danego etapu budowy) to tu można go sobie pobrać: Mój realny kosztorys Tylko uprzedzam, że jest dość złożony - sugeruję pierw dobrze się przyjrzeć zależnościom między poszczególnymi arkuszami oraz polami w arkuszach zanim zaczniecie zmieniać. W razie problemów służę pomocą - GG i email w podpisie. Sylwek Wielkie dzięki za udostępnienie !!! Ściągnełam sobie kosztorys - bardzo się przyda. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4r4s 29.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam All forumowiczów. CZy ja Też Mogę ProsIć O kOsztorys Wzór. Z góry DziĘkujĘ. Pozdrawiam.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 to ja tez poprosze o kosztorys.. te ze strony pobrałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 23.05.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam. Zadziwia mnie jak wy chcecie wszyscy korzystać z jednego kosztorysu?. Wszyscy budujecie taki sam domek w dodatku w tym samym regionie?. Kosztorys to coś bardzo indywidualnego dla danej budowy i nijak się ma do innej. Kogoś kto buduje skromnie przestraszy kosztorys jakiejs willi i jeszcze całkiem zrezygnuje z budowy a ktoś kto dostanie kosztorys jakiejś chatki napali się i zacznie budować swą wymarzoną wille i ile wybuduje może fundamenty.Jakiś niskąplikowany kosztorys można zakupić za kilkaset zł np 400 i wtedy jest on coś wart bo uwzględni wasz projekt, ceny materiałów w waszej okolicy i ceny robót w waszej okolicy i wszystkie wasze oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniek 15.07.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 profesjonalne kosztorysy pod wybrany projekt domu kosztorysant budowlany tel. kom. 606809346biuro: 022 7153012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafir6 17.07.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Czy mógłbym kogoś prosić o kosztorys domu o pow. uż. ok 140m2 i kubatury ok. 530m3.Dom jednorodzinny, nie podpiwniczony, z użytkowym poddaszem, dach spadzisty (prosty) oraz garażem jednostanowiskowym.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafir6 25.07.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniek 31.07.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 szafir ale po co komu kosztorys innego domu domy to cos wiecej niz zwykły klocek na działce, to cos jakby rozebrac na elementy skode i kazac mechanikowi z tych samych elementów złożyc opla, jest to moze nie do końca podobny problem ale jednak, najczęściej kosztorysuje domy na 110-125m2 większość z nich jest prawie identyczna ale..., powiem inaczej gdyby pan x wziął kosztorys pana y i poszedł do banku wziął kredyt pod taki domek i firma budowlana albo on sam zakupił elementy wskazane w kosztorysie to ja gwarantuje ci, że zaskoczenie będzie ogromne bo z całą pewnościo coś trzeba by było oddać wymienic albo dokupić koszty nigdy wtedy nie maleją czas goni a siwy włos na skroni tez może sie pojawić, to nie tak prosto zaplanowac budowę domu dlatego właśnie jest ktoś taki jak kosztorysant ma odpowiednie programy zazwyczaj jest projektantem albo inz. budowlanym i z całą pewnością budowa z kosztorysem od profesjonalisty który wszystko wyliczy pod konkretny projekt skończy sie czystym terenem budowy a nie bałaganem bo zostało tego i owego za dużo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 03.08.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 By się taki i inne wątki nie ciągnęły bez końca, to mogę zaoferować miejsce na serwerku na takie dokumenty. Będą do pobrania dla wszystkich i bez żadnych ograniczeń czasowych. Jeśli ktoś mi podeśle, to wrzice to na serwerek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 01.09.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jeśli to możliwe to też by mi się bardzo przydał. [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bond 05.12.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Cholera, ja też nie mam z czym iść do banku, please o przykład kosztorysu dziekuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Nie zapomnij o mnie, też proszę o kosztorys. Widzę, że rozchodza się jak ciepłe bułeczki.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts