Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kosztorys

JARZĄBEK

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 3 months później...

Wielu prosi o kosztorys ..... nie wiem o jaki Wam chodzi bo wątek dziwnie się zaczyna - jakby sie odnosił do jakiegos innego .... ale ja mam i mogę udostępnić kilka rodzajów kosztorysu:

- druk z banku jak brałem kredyt;

- ten sam druk ale już wypełniony przez mojego kierownika budowy(zaakceptowany przez bank);

- realny kosztorys z mojej budowy - w postaci pliku Excella ... do którego zresztą w innym wątku jest odnośnik bo umieściłem go na serwerze WWW

.... napiszcie co potrzeba bo nie do końca wiem?

Nie ma sprawy.

Tylko chyba nie ma sensu dawać pusty i wypełniony taki sam formularz. Ponieważ ja po otrzymaniu druczku z banku wklepałem sobie go do Excela i potem wypełniłem razem z kerownikiem budowy (właściwie to on wypełnił a ja tylko przeniosłem to do Excela) to podaję link tylko do takiego wypełnionego (każdy przecież może sobie go wykasować - gdyby ktoś nie miał Excela i chciał pusty np ... .pdf to proszę o sygnał.

Oto link: Wypełniony "Druk na kredyt" z PKO BP

Natomiast jeśli chodzi i pełny kosztorys oparty w znacznej mierze na faktycznych wydatkach (oraz częściowo na prognozach, które zamienią się w realne liczby jak dojdę do danego etapu budowy) to tu można go sobie pobrać: Mój realny kosztorys

Tylko uprzedzam, że jest dość złożony - sugeruję pierw dobrze się przyjrzeć zależnościom między poszczególnymi arkuszami oraz polami w arkuszach zanim zaczniecie zmieniać. W razie problemów służę pomocą - GG i email w podpisie.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Wielkie dzieki!!!!

Właśnie jestem na etapie przekonyania męża do budowy swojego domku, ale on jako 100% ekonomista przed podjęciem decyzji musi wiedzieć za co i ile musi zapłacić i co brać pod uwagę przy tworzeniu kosztorysu budowy!! :roll: :roll:

Pozadrawiam :D

• 2 months później...

Mam pytanie - jeżeli w projekcie nie ma opisu ile jest ścian fundamentowych, ław fundamentowych, ścian działowych i nośnych itp, itd, to czy jestem w stanie (razem z Faciem :lol: oczywiście) policzyć to wszystko na podstawie kosztorysu, który SylwekW udostępnia???

Tak się zdarzyło, że nie mamy w ogóle wykazu materiałów (no oprócz więźby i stali!!!).

Pozdrawiam