szym75 08.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Dwa lata temu zainstalowałem piękne wejściowe zewnętrzne drzwi stalowe pokryte jakimś laminatem o kolorze brązowym drewnopodobnym. Ostatnie ciepłe lato sprawiło, że od strony dworu laminat się jakby wypalił, zmatowiał, pojawiły się w pewnych miejscach szkarty które mozna oderwać.Najprościej wywalić i kupić nowe. Nietety bardzo mi ich szkoda bo są naprwdę mocne z porządnym zamkiem, zawiasami. Może ktoś z forum wie w jaki sposób by je odrestaurować. Myślałem żeby zerwać tą powłokę i pomalować ale czym i jak. Pod spodem jest blacha ocynkowana. Proszę o propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 11.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jak ocynk to tylko specjalna farba do powierzchniocynkowanych, chyba że drzwi mają już kilka latto wtedy można dowolną.A jak nie to kupic dobrą okleinę starą zedrzeć i okleićdrzwi nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts