fabick 08.10.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i bardzo proszę o pomoc. Mieszkamy sobie od roku w 80 letniej chatce (taka typowa kostka 10x10). Niestety pełna jest ona "ciekawych" rozwiązań, które sukcesywnie staram się przywracać do normalności. Napotkałem jednak przed poprzednią zimą na przeszkodę, która jest dla mnie mocno nieprzystępna. Jest to wyłaz dachowy, który nie dość, że jest ułożony pod kątem 45st. do ściany to jeszcze znajduje się w fatalnym miejscu (sąsiaduje ze ścianą z kominami a bezpośrednio pod nim mamy 2 rozdzielki elektryczne). Wysokość pomieszczenia w tym miejscu to około 300 cm a strop jest ułożony pod kątem około 15 stopni. Strop to deski obite trzciną a ich odległość od dachu to około 20-30 cm. Chciałbym bardzo zamontować tam składane schody ale jak to zrobić skoro warunki są tak fatalne. Ani do jednej ściany (skrzynka z bezpiecznikami - nie do ruszenia chyba, że sprzedam nerkę ), ani do drugiej (kominy i daleko) a nawet gdyby się udało przymocować to te cholerne skrzynki z bezpiecznikami nie pozwolą im się otworzyć. Może ktoś miałby jakiś pomysł? Poniżej umieściłem link to szkicu, który na prędce skleciłem by pokazać co mnie trapi. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Szkic Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/63375-jak-zamkn%C4%85%C4%87-wy%C5%82az-kominiarski/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts