Gość 08.10.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 na jakiej głębokości powinien być wykonany wymienik (pewnie przmarzania ale nie wiem na jekiej ) mieszkam w tuszynie koło Łodzi w terenie leśnym piaszczystym oraz nie wiem jak długi powinien on być by zapewnić ogrzanie powietrza średnicę wymiennika oraz jego zakończenie ( na jakie wysokości powinien wystawać nad gruntem) z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.10.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Przeważnie jest to glebokosc 1,2 -1,5 m. Dlugosc okolo 25-40 m jesli jest to wymiennik ziemia-powietrze. Wystawac powinien okolo 80-100 cm i byc zabepieczony obudowa czerpni. Najorzytsniejsze grunty dla dzialania wymiennika to grunty spoiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu1881 24.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Mieszkam w Łodzi przy Starowej Gorze i mam taki wymiennik jak chcesz zobaczyć to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.10.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam Podświadomie i milcząco założono, że rurowy. Są i inne, a ja uważam, że nawet wiele lepsze. zobacz: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=75065&postdays=0&postorder=asc&start=0 Jamnika na wiele sposobów pod szafę się da wepchnąć. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts