Sitemaster 08.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Planuje budowę za dwa lata i dużo słyszałem, że materiały budowlane podrożeją od przyszłego roku. Nie wiem czy w to wierzyć. Co o tym sądzicie? Czy warto kupić teraz materiały na dom, czy czekać aż do momentu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Materiały budowalen drożeja bez przerwy. A co będzie za 2 lata - nikt Ci tego nie powie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 11.10.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 wszystko idzie w gore naprawde w zastraszajaym tempie i do tego sa klopoty z dostanie nie ktorych materialow. Np na Porotherm i Siporex producenci nie przyjmuja juz amowien do konca tego roku. Wogole starsznie ciezko jest cos dostac, a jak jest to cenna jest o 100% wyzsza, ale i tak ludzie kupuja, no bo co maja zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrasP 14.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 To fakt. Ceny zaczęły galopować. Wina za to lub błogosławieństwo - zalezy z której strony patrzeć - to Unia (nota bene od razu przypomina mi się pani Zyta udowadniająca, że przez 10 lat to na pewno żadnych podwyżek nie będzie. Program Durczoka - ostatnia wolna noc w 2004 i debata w TV). Abyśmy mieli więcej pieniędzy, to wszyscy muszą z tego kraju wyjechać. Żebyśmy byli konkurencją dla "Unijczyków" w zakupach materiałów budowlanych, to musielibyśmy pracować za prawdziwe pieniądze. Kółko zaczyna się zamykać. Za dwa lata to będzie albo totalny krach, albo zwykła klapa. Poczekaj - zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.10.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 W ciągu tego roku, od kwietnia wszystko poszło od kilkudziesięciu do prawie 100% w górę - od ceny gruntów w mojej okolicy i bloczków max (ja kupowałem jakoś po 1,95 a słyszałem że kosztują już ponad 3 zł) poprzez przewody (tu jakieś 50%), na robociźnie skończywszy (niedawno np. pomocnicy dekarza pracowali za 30-40 zł/dzień, teraz wołają ponoć 50-80) a w przyszłym roku ma być jeszcze lepiej Jedno co potaniało to pokrycia dachowe, w tym roku było trochę taniej niż w ubiegłym jeśli chodzi np. o ceramikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 ...no i niestety czarnowidztwo się sprawdziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.04.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Niestety drozeje wszystko po kolei. Raz w tygodniu odbieramy materiały zamówione w składzie budowlanym w styczniu (oczywiście płacimy za nie więcej, niż ta cena, po której zamówilismy, gdyż w tej cenie "styczniowej" nawet producenci materiałów do hurtowni nie sprzedają...), za kazdym razem pracownicy mówią, że jest po prostu szok cenowy. Np. maxy, za które płacilismy 1,60zł w zeszłym roku są po min. 5,50zł - do odbioru we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 15.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dwa lata? Drozej bedzie juz za dwa miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marius5 31.07.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Podbijam temat. Dołączam pytanie o materiały konstrukcyjne, rury, teowniki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts