jolana 13.04.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Co myślicie o zatrudnieniu do budowy domu jednej ekipy, która zrobi wszystko od początku do końca. Czy ktoś tak budował? Zaznaczam, że nie mówię tu o firmie, dom budowany ma być sysytemem gospodarczym. Jak wychodzi to cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 14.04.2003 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 czy nikt nie ma nic do powiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.04.2003 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Wg. mnie jeden człowiek nie zrobi ci wszystkiego dobrze. Ja zatrudniam murarzy do murowania, tynkarzy do tynkowania itp. Czasami są to firmy a czasami rzemieślnicy. Nie wiem czy tak jest taniej ale zapewne nie drożej a chyba lepiej. Jeśli zdasz się na kogoś kto będzie ludzi do budowy twojego domu szukał za ciebie to napewno doliczy sobie prowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.Kotoniak 11.05.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Prowadzę działalność gospodarczą w zakresie budownictwa mieszkaniowego .Na rynku jestem już 8 lat.Mam całkowicie odmienne zdanie jak Pan przede mną.Po pierwsze Jeden wykonawca da gwarancjęPo drugie niższa cenaPo trzecie brak dodatkowych kosztów (przeróbki po innych )Jeśli potrzebuje pani porady 0604192084 Bezpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.05.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 U mnie jedna ekipa murowała, tynkowała (cem-wap) wewn i zewn, ocieplała styropianem fundament, będą jeszcze robić kostkę brukową i płytki na parapety zewn, i ocieplenie poddasza. Kiedy ta sama ekipa muruje i tynkuje odpada na pewno marudzenie, że 'ściany jakieś krzywe'itd. Cenowo na pewno też korzystniej, bo inaczej podchodzi się do budowy, gdzie stawiają tylko ściany, a inaczej kiedy robią większość dużych prac. Do posadzek będzie inna ekipa - specjalizująca się tylko w posadzkach. Cały dach (więźba, dskowania, dachówka, rynny itd.) robiła ekipa cieśli-dekarza. Murarz uczciwie nawet nie próbował się tego podjąć, bo 'niech murarz muruje, a dach robi cieśla'. Plus dla niego Poszczególne instalacje, szpachlowanie i malowanie to też sprawa dla osobnych fachowców. Podobnie płytki i drewno na podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 28.05.2003 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 No i wsiorbało moje wiadomości pisane podczas krótkiego panowania nowego forum. Pisałam, że zdecydowałam się jednak na jedną ekipę, cena za robociznę "do końca" jest ustalona z góry. OcZywiście szef tej ekipy do prac fachowych, np elektrycznych itp. bierze podwykonawców, ale ile im płaci, mnie nie obchodzi, a on odpowiada za wszystko.Jak na razie wybór sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 30.05.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Napisz, proszę w jaki sposób doszliście z wykonawcą do ustalenia ceny końcowej? czy wyszliście od ceny za metr (jeśli tak, to pow. netto czy użytkowa)? Czy umawialiście się na konkretnych producentów np okien? Będę wdzięczna za pomoc (niekoniecznie publiczną). Pozdrowienia i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 30.05.2003 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Hej Joskul, wysłałam ci odpowiedź na maila.Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 30.05.2003 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Dzięki. Bezproblemowego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts