rafałek 17.04.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Szukam osób budujących dom wg projektu Autorskiej Pracowni Architektonicznej - Jarosława Charkiewicza z Białegostoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 17.04.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 a jak nazywa sie ta pracownia... zerkne na domki o których mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.04.2003 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Projekty można zobaczyć pod adresem: http://www.apa-domy.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piano 22.04.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Cześć, kupiłem "Cztery Kąty II" dwa lata temu. Projekt duży ale podobał mi się parter. Niestety, pomimo otrzymania wszelkich pozwoleń nie wbiłem łopaty. Głównie z powodów życiowych ale też z braku funduszy. Nie znam nikogo kto budował wg projektów APA. Będę wdzięczny za informacje na temat zgodności planów z realiami. Ostatecznie nie zarzuciłem pomysłu własnego domu ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.04.2003 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2003 W DOM-PROJEKCIE w Poznaniu mówili, że trochę osób w Wielkopolsce budowało KRESKĘ. Babie Lato to KRESKA z garażem. Na stan surowy podobno powinno wystarczyć 100 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 06.06.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Mam projekt "Kreska", w tym roku bede wylewac fundament, nie wiem jak to wyjdzie, chce zmienic material na sciany na silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 17.06.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Czesc, ja narazie przymierzam sie do zakupu projektu, pomyslalam ze swietnie wyglada i mozna na poczatek zrobic tylko parter a kiedys w przyszlosci takze poddasze. zastanowila mnie wypowiedz ze stan surowy za 100tys- bylo by dobrze. piszac do pracowni APA mozesz otrzymac kosztorys dla budowy przez firme pod lkucz- po odjeciu kosztow firmy pozostanie faktyczny koszt. oni w materilach zaplanowali okna PCV- czy ktos sobie wyobraza takie okna w domku tak zaprojektowanym?? ja budowe zacze od wiosny, narazie zaczynam gromadzic materialy i mam watpliwosci silka czy porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 18.06.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Ja juz zdecydowalem , mu mnie beda silikaty 18cm i albo styropian albo wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 26.06.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 silka 18-tka?? tzn, nie bedziesz uzytkował poddasza? ponoc wtedy potrzeba szerszej np. 25-tki. no wlasnie welna czy styropian to kolejny problem. styropian wychodzi taniej i nie chlonie wody ale za to przy kiepskiej wentylacji ma sie termos w domu, grzyb itp bo wogole nie oddycha. na tym etapie, na ktorym jestem w tej chwili chyba bardziej sklaniam sie ku welnie ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 26.06.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 z 18 spokojnie moge uzytkowac poddasze, z niej mozna budowac budynki o dwoch kondygnacjach a co do grzyba podobno na silikatach go nie ma bo to bloczki wapienne a wapno przeciwdziala grzybom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 30.06.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 oj, oj w wiekszosci sie zgadzam. a mi buuuu sprzatneli dzialke sprzed nosa no i zaczynam szukac od nowa. po wariacku bo musi mi pasowac do babiego lata i otoczeniem i stronami swiata. trzymam kciuki za budowe. a tak na marginesie- w ktorym regionie kraju budujesz?? ja jestem z zachodniopomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 01.07.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Ja buduje w Wielkopolsce a dokladnie okolice Konina, masz racje dzialka to podstawa, mozna miec piekny dom ale jak otoczenie nie takie to i uroku brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.07.2003 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Gesiu - jesteś najdalej z budową powiedz - jak oceniasz koszty budowy tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 01.07.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Rozbawilo mnie ze jestem najdalej , dopiero zamierzam zaczac, w tym roku planuje wylanie fundamentow, na razie nie mam jeszcze pozwolenia na budowe ( mial zalatwic mi kolega w trybie przyspieszonym a ciagnie sie to juz 3 tygodnie- ustawowo wydaja w terminie 1 miesiaca , takze nie polecam zalatwianie spraw przez znajomych, juz nie popelnie tego bledu wiecej!!!). Co do kosztow to w najkorzystniejszym przypadku zamkna sie w 90.000 zl . Oczywiscie stan surowy zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 01.07.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 No cóż, fajnie to brzmi- najdalej. gdyby nie ta działka też były plany na fundamenty. a tak to pewnie zacznę na wiosnę. bedziesz krok do przodu. na tym etapie to jestes milion krokow dalej bo masz działkę. ja dziś jadę na kolejny rekonesans po działkach. trzymajcie kciuki! ja tez trzymam za pozwolenie na budowę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.07.2003 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Bikosa, piszesz, że chcesz się zmieścić w 100k zł. Czy w tym jest uwzględniony nowy VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 01.07.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 rafałek, jeśli tylko uda mi się zakupić działkę i załatwić formalności to jeszcze na jesieni wyleje fundamenty. ale tak, czy inaczej jeszcze w tym roku kupie zapas materiałów budowlanych- oczy tyle na ile starczy finansów i w ten sposób zminimalizuję podwyżkę vatu. wszystkiego na pewno się nie uda ale oby jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.07.2003 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Ostatnio przeliczamy z żoną, czy damy radę finansowo postawić Babie lato. Mamy wątpliwości i do tego jeszcze ten VAT. Oglądaliśmy Zacisze też z tego samego biura ale jest mniej funkcjonalne. Może jednak projekt indywidualny ale w stylu Babiego lata? Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 05.07.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Rozmawiałem z klientem który postawił Kreskę. Twierdzi , że stan surowy zamknięty postawił za 70-80 tyś. ( ale na jego budowie pracowali chyba ruscy). Trochę dalej stoi także Kreska za którą właścicielka - zatr. firmę ) dała 130 tyś ( stan surowy otwarty ) - ale to informacja z drugiej ręki.PozdrowieniaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.07.2003 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Czyli pojawia się światełko w tunelu. Bikosa - co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts