rafałek 20.05.2004 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Ławy zazbroiłem zgodnie z projektem - fachowcy mówili, że nie warto "bo w okolicy nikt tego nie robi" ale ja się uparłem koszt nie był duży a będę spał spokojnie. Co do Barkta to ma już 3 zęby ale wszystkie na dole... ale gryzie zawzięcie - sam to odczułem na palcu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.05.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam!!!Rafałek ile klatek zostało jeszcze w aparacie ??Nie mogę się doczekać następnych fotek.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 01.06.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam !!!!!Cały czas czekam na nowe fotki . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.06.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Nowe fotki postaram się powiesić w sobotę lub w niedzielę. W piątek układamy stop. Bikosa - może Ty upublicznisz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 02.06.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Witam !!!!!!! NARESZCIE DOSTAŁEM POZWOLENIE Dziś odebrałem pozwolenia na obie budowy - Domu oraz sieci wodociągowej , teraz tylko dziennik budowy i można zaczynać .Pozdówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.06.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Witam!!!Rafałek niedziela wieczór a zdjęć jak niema ta niema . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.06.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witam!!!!! Byłem dzisiaj w starostwie miałem nadzieję że uda mi się zarejestrować dzienniki budowy ale terminu 2 tygodni nie udało się przeskoczyć. Tak więc woda i dom muszą jeszcze tydzień poczekać. Trudno mam jeszcze tydzień wolnego . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.06.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Witam!!!!!Cosik cichutko się nam zrobiło na naszej stronie. Rafałek co chwila zaglądam do albumu i nie mogę się doczekać nowych zdjęć . Napisz ile zużyłeś porotermu na ściany , kupiłem 40 palet po 60sztuk tj. 2400 jestem ciekawy czy to wystarczy.W środę uprawomacnia się moje pozwolenie i zaczynam wielkie budowanie.Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.06.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Witam !!!! Bikosa jestem pełen podziwu po przeczytaniu Twojego dziennika (a tak wogóle skąd się biorą takie Babki z ikrą ).Chętnie zobaczyłbym też zdjęcia Twojego Dworu.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 15.06.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Dzięki Mirosław- hymmm, skąd się biorą?? W tym przypadku z Gorzowa Wlkp U mnie ściany juz są, nadproża też, zaczynaja sie robic kominy od chyba jutra. Pojutrze szaluje się strop w garażu. ze zdjeciami jest o tyle problem, że nie mam cyfry, a nawet jak bym sie juz dorwała do skanera to pewnie taka ze mnie sierota, że nie będę umiała ich zamiescić na żadnej stronce . Moja "ikra" niestety nie dotyczy zdolności komputerowych pozdrawiam wszystkich fanów projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 16.06.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Wiekopomny moment budowy nastąpił u mnie w sobote 12 czerwca , mam juz okna i alarm . Moja kreska jest wspaniała . Teraz wykończeniówka i w może jak dobrze pójdzie w październiku sie w prowadzam . Pozdrawiam wszystkich kreskowiczów i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.06.2004 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Dla wszystkich zniecierpliwionych: http://www.republika.pl/babie_lato/index2.html To jest stan sprzed 2 tygodni - dziś jest już strop i ściana kolankowa i wieńce z kotwami i część ścian już ocieplonych i obłożonych oblicówką. Do poniedziałku ekipa wyjechała... chwila oddechu. Może zacznę pisać dziennik i poprawię te fotki... ale kiedy oddam ukradziony czas rodzinie? Córka już się na mnie obraża Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 16.06.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Konrad- Ty to jesteś gość!! Teraz będziesz "się" wykańczał?? Trzymam kciuki! Rafałek- idziesz nie jak burza ale jak huragan!! U mnie strop to gdzies za 2 tygodnie będzie- teraz szalują od czwartiku, potem będą wiązać zbrojenie. Strasznie pracochłonny ten stropik. Aha, tez będę miala więźbę całą drewnianą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 17.06.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Witam wszystkich ponownie .Ano wykańczam sie oj co racja to racja , z roboty na budowe i tak cąły tydzień , no ale juz coraz bliżej celu . Widze ze chyba jestem najdalej z was jeśli chodzi o etap budowy Chętnie podziele sie swoimi uwagami co do projektu 1 Strop Zmniejszyłem grubość stropu o 2cm a co za tym poszło też zmniejszyłem średnice prętów zbrojeniowych . Za projekt nowego stropu dałem 300 zł zaoszczęłem 1500 . A strop 12 cm jest zupełnie wystarczający ,mam tam 4cm styropianu i 4 cm posadzki Dach Jak moi dachowcy zobaczyli projekt więżby to zrobili o tak . A zaznaczam że jest to ekipa sprawdzona w boju , dokładna i zyjąca tylko z dachów . Te krokwie to szaleństwo , gabaryty ogromne , ciężar też spory . Zmniejszyłem je 16*14 , a porócz tego dąłem czpienie w scianach kolankowych .Pozatym te słupy podporowe więźby tez oprzesówałem żeby to miało ręce i nogi . Lukarny No tego to juz wogle nie skumałem , Dlaczego tam nie ma wejścia zaprojektowanego to ja nie rozumiem , Ja oczywiście mam wejście i powiem wam że powierzchni do wykorzystania jest tam dość sporo.Można sobie graciarnie zrobic albo garderobe albo co tam kto chce ,te zabudowy słupów to wogle zlikwidowałem bo słupy poprzesówałem do scian działowych na górze. Łazienka Też dziwne wentylacja w stropie , powinien jakiś komin tam byc , trzeba rure przez poddasze ciągnąć i kominek dac wentylacyjny na dachu Jesli macie pytanka chętnei odpowiem w miare wiedzy i mżliwości Ale w sumie i tak kreska mi sie najbardziej podoba To na razie tyle CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 17.06.2004 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Pozdrówka..Bikosa zauważyłem że dzisiaj mija równy roczek od czasu jak Dołączyłaś do forum . Z okazji rocznicy sładam najserdeczniejsze życzenia niech się mury pną do góry w zawrotnym tępie i bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 20.06.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Witam milosnikow Babiego Lata i Kresek Dawno sie nieodzywalem i nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie. Mam zamiar budowac Babie Lato14 kwietnia zlozylem dokumenty a pozwolenie otrzymalem do reki 18 czerwca czyli 2 miechy oczekiwania i wiele problemow do pokonania od akceptacji wtornika elektronicznego poprzez problem z odplywem wod deszczowych na wylaczeniu dzialki z produkcji rolnej konczac. Pierwsza wojna z urzednikami zakonczona jednak sukcesem i teraz czekam na uprawomocnienie potem dziennik i hejze. W miedzyczasie udalo mi sie zalatwic energie a w tym tygodniu mam nadzieje zalatwic wode na dzialce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 21.06.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Nareszcie Marsov1- gratulujemy i życzymy szybkiego gonienia Konradka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 21.06.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 mam pytanie do konradk. Czy podciagi podtrzymujace strop lukarny nad wejsciem dales bo samej sciany kolankowej czy tak jak w projekcie tylko do wienca stropu. Mniemam ze sciane kolankowa robiles prosta w tej czesci budynku. W jakich odleglosciach robiles slupki w sciance kolankowej i czy robiles je takze na rogach budynku? Jesli zrobiles wejscie do lukarny to nie masz ciaglosci wienca na sciance kolankowej, czy przedyskutowales to z kierownikiem budowy? Czy masz wejscia do obu lukarn? Jesli cos mi sie jeszcze nasunie to pozwole sobie jeszcze zadac ci pytanie, zgoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.06.2004 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Jak połączyliście wieńce (Babie Lato). Są na różnych wysokościach. Ja zrobiłem słupki na narożach. Zrobiłem to przed wylaniem, ale po wykonaniu szalunków. Narożne pustaki zostały wydrążone i przezbrojone. A jakie wy rozwiązanie przyjeliście? czy nie łączyliście obu wieńców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 23.06.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Rafalek, widze ze jestes tez na zaawansowanym etapie wiec moze ustosunkujesz sie chocby na niektore moje pytania wyzej? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts