rafałek 26.06.2005 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Mirosłąw - ktoś szukał budujących Babie Lato z Twoich okolic. Czy mu się udało Ciebie znaleźć? Gratuluję zaawansowania prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.06.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Mirosłąw - ktoś szukał budujących Babie Lato z Twoich okolic. Czy mu się udało Ciebie znaleźć? Gratuluję zaawansowania prac Witam . Zimą umówiliśmy się z bardzo sympatycznymi fanami Babiego Lata na budowie. Po obejżeniu stwierdziliśmy że dla ich 3-osobowej rodziny będzie to chyba za duży dom. Po tym kontakt się urwał. Nie wiem tylko czy byli to ci sami o których pytasz. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.06.2005 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Najlepsze jest to, że mamy dość spójny wątek o tym projekcie a ostatnio pojawiły się 2 lub 3 pytania "czy ktoś buduje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 27.06.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 NARESZCIE......, trafilem na skarbnice wiedzy i doswiadczen budujacych ten, jakze ciekawy projekt. Z ogromna uwaga i przyjemnoscia przeczytalem wpisy i dziennik budowy oraz obejrzalem zamieszczone zdjecia... Ja chce rozpoczac budowe dopiero na wiosne przyszlego roku dlatego zbieram doswiadczenia osob ktore budowe maja juz za soba lub sa w trakcie. Pozdrawiam wszystkich:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 27.06.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 NARESZCIE......, trafilem na skarbnice wiedzy i doswiadczen budujacych ten, jakze ciekawy projekt. Z ogromna uwaga i przyjemnoscia przeczytalem wpisy i dziennik budowy oraz obejrzalem zamieszczone zdjecia... Ja chce rozpoczac budowe dopiero na wiosne przyszlego roku dlatego zbieram doswiadczenia osob ktore budowe maja juz za soba lub sa w trakcie. Pozdrawiam wszystkich:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 27.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Mirosław - rozumiem ze budujesz w Bojanie? Jak mozna sie z Toba skontaktowac? Podaj namiary na Ciebie w prywatnej wiadomosci. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.06.2005 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A nie mówiłęm, że są ludzie z okolic Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 27.06.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Rafałek - masz racje sa ludzie z Wybrzeża:-) Ja jednak mam zamiar budowac na goscinnej ziemi malopolskiej w pieknej galicji:))))) Tutaj pomieszkuje tylko czasowo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.06.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Hej, Projekt fajny – typowy polski dworek - a realizacja (pod warunkiem, że wierna projektowi) jest po prostu SUPER ! Znajomi wybudowali zgodny z projektem w każdym detalu – a efekt po prostu niesamowity. Jedyny problem - fajnie prezentuje się na dużej działce, powiedzmy min 1500m2 Domy z projektowni APA http://www.apa-domy.com.pl/ są przede wszystkim dobrze przemyślane pod względem układu i funkcjonalności pomieszczeń – my np. właśnie kupiliśmy projekt DUDEK Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 14.08.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Dla wszystkich budujących Babie Lato - w okolicach Szczecina powstaje osiedle złozone z tych domków i deweloper oferuje je w cenie... 160.000 netto! Jak myślicie, to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 16.08.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dla wszystkich budujących Babie Lato - w okolicach Szczecina powstaje osiedle złozone z tych domków i deweloper oferuje je w cenie... 160.000 netto! Jak myślicie, to możliwe? Witam Ciekawe co znajduje się w standarcie , myślę że jest to kompletny golas 127m2 bez zagospodarowania góry . Inaczej jest to niemożliwe. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 16.08.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 buduję "Kreskę" zaczynałem w kwietniu tego roku, szacuję, że na podstawie tego co już wydałem na budowę , na podstawie tego co mam jeszcze nie zrobione ale już wycenione , stan surowy otwarty wyniesie około 120 tyś zł. brutto , w tym troche pracy własnej, ściany z ceramiki poryzowanej, strop Teriva , dachówka cementowa , ale policzyłem wszystkie wydatki które były związane z budową , tzn. nawet takie drobiazgi jak podatek od nieruchomości, różnie gwoździe, deski, inne materiały i narzędzia pomocnicze , ogrodzenie tymczasowe itp... jak to wszystko zsumowałem to wyszło około 120 tyś "utopionych" pieniędzy, w kosztorysie "Kreski" dołączonym do projektu , koszt realizacji jest podany w kwocie 284.390,98 zł. ( elewacje, posadzki ( drewno ) elewacje , instalacje i inne. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.08.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Golas to mało powiedziane. Zastanawiam się nad jakością, z czego dach, jakie mury... To wychodzi dziwnie tanio. Mamy prawie wykończony - jeszcze podłogi i skończyć malowanie. Przed domem prawie nic nie zrobione, góra niedocieplona tylko styropian pod posadzką, bez schodów a wyszło już ponad 240 tys. Hydraulika (materiały z robocizną) to koszt 20 tys. Dach to conajmniej 37 tys. plus rynny. Okna dachowe nie wspomnę (choć wiem, że mogłem wybrać najtańsze dziwnych firm... . Okna " normalne to 13 tys przy czym są to jedne z tańszych jakie znaleźliśmy. Co ciekawe drewniane i wcale nie wyszły drożej od większości plastików. Większość materiałów z 7% VAT'em. Kosztorys z projektu kupionego w listopadzie 2003 (kurcze - to już tyle czasu ) to prawie 377 tys. Ta różnica daje do myślenia tym bardziej, że od tego czasu wszystko podrożało, a okolice Szczecina do najtańszych nie należą. Co z ceną działki? I jeszcze jedna sprawa - to projekt na dużą działkę - jak będzie wygladało stadko takich domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 01.09.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.09.2005 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 [/img] Chyba coś nie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 01.09.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam Co do Babiego Lata w okolicy Szczecina- prawie stałam się jego posiadaczką Jest to stan surowy otwarty- domek śliczny-po prostu nie można się w tym projekcie nie zakochać Na szczęscie trochę ochłonęłam i zaprosiłam tam inspektora bud. Domek pomimo, że śliczny to wybudowany z naj- naj- najtańszych materiałów. Dostałam dobrą radę- szukać ziemi i budować od podstaw- będę wiedziała co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 01.09.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam Co do Babiego Lata - domek śliczny-po prostu nie ię w tym projekcie nie zakochać . Dostałam dobrą radę- szukać ziemi i budować od podstaw- będę wiedziała co mam. Witam Zgadzam się z tym w 102% a zwłaszcza z tym zakochaniem . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 01.09.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Mirosław Bo ludzie z Gdyni mają podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Sylwia B - złąp namiar na Bikose - najłatwiej znajdziesz ją na grupie szczecińskiej. Ona już mieszka zdaje się od kwietnia. Może Cię zaprosi do wykończonego Babiego Lata.Nam do zamieszkania zostały już tylko 28 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 02.09.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 KURKA WODNA , chciałem wkleic zdj swojej kreski , ale chyba nie umiem , a jest doprawdy piekna . POZDRO DLA KRESKOWICZÓW I BABIARZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts