Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BABIE LATO pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Witam!!

Jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać góra , ale po wykopie i zaszalowaniu ław jestem bardzo zszokowany. Salon wydaje się taki mały w porównaniu z tym który mam teraz (25m2) , mam nadzieję że razem z jadalnią w rzeczytwistości będzie to wyglądało trochę lepiej. Napiszcie jak to wygląda gdy są sciany i sufit. Pozdrówka :wink:

• Odpowiedzi 609
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po dluzszej przerwie i pragne poinformowac ze walka sie rozpoczela:

Babie Lato juz wytyczone, chudziak wylany i w sobote maja byc gotowe lawy a stan surowy otwarty planowany jest na 12 pazdziernika pod warunkiem ze zdrowia i pieniedzy wystarczy.

A teraz pytanie: czy ktos zalewal w lawach obwodowych bednarke w celach uziemnienia budynku???

Co do wielkosci pomieszczen to potwierdzam ze po wylaniu chudziaka mamy takie same wrazenia jak Miroslaw czyli ze wszystkie pomieszczenia sa maciupkie. :roll:

Pozdrawiam i zycze sukcesow

Witam zwolennikow Babiego Lata

Pragnę doniesc ze lawy wylane zgodnie z planem.

Natomiast jakosc wyrownania powierzchni law moglaby byc lepsza. Niestety zbyt duzo nierownosci. Pierwsza nauczka ze trzeba pilnowac roboli do konca. Opuszczajac plac budowy obiecali lawy wygladzic i okazalo sie ze na obiecankach sie skonczylo.

Pozdrawiam wszystkich

Witam jestem nowy, mój projekt domu to kreska ale z piwnicami,w których jest garaż . zaczynam budowe od września. piwnice są następstwem ukształtowania terenu mojej działki . wiem, że to podroży koszty budowy ale za to będe miał wszystki pomieszczenia gospodarcze w piwnicy dzięki temu zmienia się troche układ parteru no i garaż będzie na dole.co do poddasza narazie sobie odpuszczam bo nie wiem ile kasy wrzuce w ten dół.chętnie nawiążę kontakt z bikosa jestem z okolic gorzowa

Witam Serdecznie nowego KRESKO- BABIOLATOWICZA.

To wrzucanie pieniędzy w dół trzeba potraktować dosłownie , bo strasznie dużo kasy kosztuje wyjście z ziemi a później trzeba to jeszcze zakopać.

Ale nie ma co się martwić już na początku na to będzie czas później.

A tak całkiem poważnie gratuluję podjęcia decyzji co do wyboru projektu i życzę powodzenia , jeżeli tylko będę mógł to wymienię się doświadczeniami. Pozdrówka:wink: :wink:

Witam !!!

Etap budowy taki sam jak stan Konta czyli zero. :o :o

To miał być żarcik , a tak poważnie to koszty trudno obliczyć ponieważ stal kupiłem na całą inwestycję , cement też . Robocizna za zdjęcie humusu , wykop, szalowanie, zalanie ław , ułożenie bloczków , izolacja , zasypanie całości , wylanie chudziaka to 5000. Materiały to stal na ławy cena ? deski na szlunek około 500, gwoździe 50 ,beton 24m3 3840 ,bloczki betonowe 3000, papa zgrzewalna 380 piasek + cement około 400 piasek,do zasypania fundanentów około 3000 = chudziak ??, izolacja 300 siatka 240 + klej ?? no i oczywiście 65m2 styropianu ceny już nie pamiętam , kupowałem jeszcze po starej cenie. Pozdrówka :wink:

A u mnie dekarzo-cieśle diś skończyli robotę... Posprzątali i poszli. Od środy wyciągamy kominy i ścianę między domem a garażem (na górze), może zaczniemy działówki, ale jeszcze nic nie wiadomo, bo żona ciągle coś nad nimi debatuje :D . Jak będą ww ścianki i kominy to wracają dekarze i robią deskowanie i kładą dachówkę. Na tym chcemy zakończyć ten rok.

Co do więźby to ciekawe, bo niby wszystko jest, a perę elementów im zostało... Ale wszystko wygląda ślicznie, pozbijane i poskręcane.

A teraz wiadomość z ostatniej chwili - kominy będą tynkowane... Żona długo chciała klinkier, ale ostatecznie stwierdziła, że tynk będzie OK. Wybór poparty wywiadem wśród kominiarzy.

Pozdrawiam