Mirosław 10.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Witam!! Jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać góra , ale po wykopie i zaszalowaniu ław jestem bardzo zszokowany. Salon wydaje się taki mały w porównaniu z tym który mam teraz (25m2) , mam nadzieję że razem z jadalnią w rzeczytwistości będzie to wyglądało trochę lepiej. Napiszcie jak to wygląda gdy są sciany i sufit. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 13.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Witam!! No to dzisiaj zalewamy najpierw ławy a później .............. żeby się nie rozeschły.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.07.2004 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Mirosłąw - dom będzie duży... jak staną mury i przykryjesz go stropem to będzie wielki... do tego dobre wykończenie i z czasem może się okazać, że jest za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 13.07.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Witam po dluzszej przerwie i pragne poinformowac ze walka sie rozpoczela: Babie Lato juz wytyczone, chudziak wylany i w sobote maja byc gotowe lawy a stan surowy otwarty planowany jest na 12 pazdziernika pod warunkiem ze zdrowia i pieniedzy wystarczy. A teraz pytanie: czy ktos zalewal w lawach obwodowych bednarke w celach uziemnienia budynku??? Co do wielkosci pomieszczen to potwierdzam ze po wylaniu chudziaka mamy takie same wrazenia jak Miroslaw czyli ze wszystkie pomieszczenia sa maciupkie. Pozdrawiam i zycze sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.07.2004 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ja zatopiłem bednarkę i wyprowadziliśmy ją w 2 miejscach. Wrażenie małości szybko mija... U mnie wczoraj wszedł dekarzocieśla i na razie położyli tylko murłaty, przygotowali słupki i ostro pracowali koncepcyjnie nad rysunkiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 14.07.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Hej- i mnie były nawiedziny Marsova- co tam Marsova- całej rodziny Zaczęły się murować scianki kolankowe, w przyszłym tygodniu więźbę zaczną kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 14.07.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 A ja nie zatopiłam bednarki i co ja teraz zrobię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 14.07.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam!! No to się wczoraj zalałem a dzisiaj dalej sobie polewam (ławy -a tak fajnie się to zdanie zaczynało)Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubuspuchatek 14.07.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 link do strony gzie sa zdjecia z budowy babiegolata http://www.dopierala.com.pl/ciesielskie/ciesielskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.07.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Witam!!! Obejżałem sobie . Ciekawie to wygląda. Tylko nie wiem czy warto pomiejszać bramę garażową wstawiając dodatkowe okno .Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 19.07.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witam zwolennikow Babiego Lata Pragnę doniesc ze lawy wylane zgodnie z planem. Natomiast jakosc wyrownania powierzchni law moglaby byc lepsza. Niestety zbyt duzo nierownosci. Pierwsza nauczka ze trzeba pilnowac roboli do konca. Opuszczajac plac budowy obiecali lawy wygladzic i okazalo sie ze na obiecankach sie skonczylo. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Witam !!!! Dawno nic nie pisałem , ostatnio doba jest dla mnie za krótka o 5 godzin. Melduję posłusznie wylazłem z ziemi na cały metr a tu zaczeło lać i robota zatrzymana. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 23.07.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witam jestem nowy, mój projekt domu to kreska ale z piwnicami,w których jest garaż . zaczynam budowe od września. piwnice są następstwem ukształtowania terenu mojej działki . wiem, że to podroży koszty budowy ale za to będe miał wszystki pomieszczenia gospodarcze w piwnicy dzięki temu zmienia się troche układ parteru no i garaż będzie na dole.co do poddasza narazie sobie odpuszczam bo nie wiem ile kasy wrzuce w ten dół.chętnie nawiążę kontakt z bikosa jestem z okolic gorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 23.07.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witam Serdecznie nowego KRESKO- BABIOLATOWICZA. To wrzucanie pieniędzy w dół trzeba potraktować dosłownie , bo strasznie dużo kasy kosztuje wyjście z ziemi a później trzeba to jeszcze zakopać. Ale nie ma co się martwić już na początku na to będzie czas później. A tak całkiem poważnie gratuluję podjęcia decyzji co do wyboru projektu i życzę powodzenia , jeżeli tylko będę mógł to wymienię się doświadczeniami. Pozdrówka:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 24.07.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Dzięki Mirosław za słowa pociechy . budowe rozkłada na kilka etapów,w tym roku mam zamiar zrobić piwnice . a na jakim ty jesteś etapie i ile cię to kosztowało?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam !!! Etap budowy taki sam jak stan Konta czyli zero. To miał być żarcik , a tak poważnie to koszty trudno obliczyć ponieważ stal kupiłem na całą inwestycję , cement też . Robocizna za zdjęcie humusu , wykop, szalowanie, zalanie ław , ułożenie bloczków , izolacja , zasypanie całości , wylanie chudziaka to 5000. Materiały to stal na ławy cena ? deski na szlunek około 500, gwoździe 50 ,beton 24m3 3840 ,bloczki betonowe 3000, papa zgrzewalna 380 piasek + cement około 400 piasek,do zasypania fundanentów około 3000 = chudziak ??, izolacja 300 siatka 240 + klej ?? no i oczywiście 65m2 styropianu ceny już nie pamiętam , kupowałem jeszcze po starej cenie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.07.2004 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 A u mnie dekarzo-cieśle diś skończyli robotę... Posprzątali i poszli. Od środy wyciągamy kominy i ścianę między domem a garażem (na górze), może zaczniemy działówki, ale jeszcze nic nie wiadomo, bo żona ciągle coś nad nimi debatuje . Jak będą ww ścianki i kominy to wracają dekarze i robią deskowanie i kładą dachówkę. Na tym chcemy zakończyć ten rok. Co do więźby to ciekawe, bo niby wszystko jest, a perę elementów im zostało... Ale wszystko wygląda ślicznie, pozbijane i poskręcane. A teraz wiadomość z ostatniej chwili - kominy będą tynkowane... Żona długo chciała klinkier, ale ostatecznie stwierdziła, że tynk będzie OK. Wybór poparty wywiadem wśród kominiarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam !!! Rafałek Ogromne Gratulacje , Trochę zazdraszczam bo ja dopiero wygrzebałem się z ziemi. Postaram się jednak szybko Ciebie gonić.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Rafałek a gdzie nowe zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam !!!! Bikosa czytam dziennik i jak zwykle jestem pełen podziwu . Trzymam kciuki za dealsze postępy , a mnie to wszystko dopiero czeka . Ale jak to mówią co nas nie zabije to nas wzmocni.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts