Montana 25.07.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam wszystkich Od jakiegoś czasu myślę o projekcie Babie Lato - decyzja jeszcze nie zapadła,wahamy się, krążymy między projektami ale.. Urzekł nas (mnie i mojego męża) urok tego "dworku", no i oczywiście co niestety jest bardzo istotne - koszty domu nie są aż tak "tragiczne". Śledzę od jakiegoś czasu Wasze wypowiedzi i coraz bardziej się przekonuję. Ostatnio zaczęłam czytać dziennik Bikosi (słowa uznania! ) włosy stają na głowie!!!! Serdecznie pozdrawiam Montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 25.07.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam!!!! Tu się nie ma co zastanawiać , ładniejszego projektu nie znajdziesz. Po zobaczeniu Babiego Lata każdy następny projekt porównowaliśmy do niego . Każdy inny to już nie to , Babie Lato lokuje się gdzieś w podświadomości. Mówiąc krótko witamy w klubie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 25.07.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam:) Jeżeli namawiacie to znaczy, że do tej pory nie zmieniliście zdania:)))) Domek jest dobry , śliczny , funkcjonalny . Oczywiście ja też myślę o przeróbkach - czy Ci architekci nie mogą bardziej "dla ludzi" projektować? Montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 26.07.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czesc Jako brzydsza polowa Montany przeznaczona do wykonywania robot domowych mam pytanie czy ktos z Was nie dodal piwnicy do Kreski/ Babiego Lata. Jakos nie wyobrazam sobie domu bez piwniczki na wino a i kotlownie wolalbym trzymac na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 26.07.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 WITAM .dzięki Mirosław za szybki kosztorys. stal kupiłem tak jak ty wczesnie .Jeszcze w "normalnych "cenach ale u mnie potrzeba jej trocheeeee więcej.bloczków będe potrzebował ze 3 tys.chyba bo jestem umówiny z wykonawcą ,który to dokładnie policzy .zakładam że stan zero będzie z 4 razy droższy od twojego ale będe miał piwniczki na wino i garaż na auto . pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.07.2004 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 A ja trochę żałuję, że nie odważyliśmy się na małą piwniczkę, ale było minęło... Za to mamy więźbę na dachu i z tego trzeba się cieszyć. Dodałęm trochę fotek do dziennika, za kilka dni będą nowe (jak będzie czas ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 26.07.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 witam HENRYKA . Mam taką kreskę z piwnicą "mam" ją na projekcie bo realizacje zaczynam we wrześniu teraz gromadze materiały i pod koniec sierpnia ruszamy z wykopem . tak jak pisałem wczesniej w piwnicy będe miał garaż ok 40m i pomieszczenia gospodarcze .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 26.07.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 czesc Cub@ Mam pytanie - o ile wzrosly koszty budowy stanu 0 i jak rozwiazales wejscie? Piwnica pod calym domem czy tylko pod czescia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.07.2004 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czy ta kreska z piwnicą to ta z oryginalną czy po adaptacji. Są dwie Kreski i ta oryginalnie z piwnicą wygląda jednak trochę inaczej niż ta zbliżona do Babiego lata, a szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 27.07.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 witam Rafałka i Henryka .projekt został adaptowany . moja kreska została dostosowana do piwnicy ,klatka schodowa powstała w miejscu pom.gospodarczego.piwnica jest pod całym domem.pod salonem będzie garaż reszta to kotłownia ,kuchnia letnia ,pralnia itp.co do kosztów to nie wiem bo dopiero zaczynam ,wiem napewno że nie będzie tanio ale jak pisałem wczesnie na forum zyskam więcej pomieszczeń i garaż,który i tak budował bym osobno wraz z gospodarczym budynkiem .jak ruszę będe pisał o kosztach.plany są od września majster wczesniej nie może . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.07.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Skoro potrzebowałeś garaż to czemu Kreska a nie Babie Lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 28.07.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 układ mojej działki nie pozwalał na szerszy dom no i różnica terenu jest spora dlatego zdecydowałem się na piwnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.07.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Witam !!! To jaka jest szerokość tej działki. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.08.2004 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A ja właśnie skończyłem kominy i na tym etapie kończe prace murarskie na ten rok. Mam piękne Ciemnobrązowe z jasnobrązową fugą (może za kilka dni będą zdjęcia w dzienniku). Majstry pogadały, wypiły 0,75, kilka piw i pojechali. Po południu był kierownik i robił odbiory, jeśli nie będzie zastrzeżeń, to będzie wypłata, choć ja mam mały drobiazg... ale to szczegół. Ogólnie było OK. W tym roku jeszcze wraca mój cieślodekarz - zrobi deskowania i położy dachówkę i na tym chyba zakończymy ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 10.08.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam!!! Właśnie skończyłem stawiać parter - teraz szalunki pod strop. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 17.08.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Hej, po długiej nieobecności iformuję, że u mnie wiecha zawisła slicznie. W dzienniku dokładne info plus fotki (trochę przeterminowane ) Niech nam wszystkim dalej tak idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 18.08.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam !!!! Zdjęcia super - kiedy u mnie tak będzie - narazie szalują stropy. Kolumienki przewspaniałe .Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 18.08.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Fajnie, że Ci się podobają kolumienki- chyba było warto!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 20.08.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Witam serdecznie po urlopie. Przypomne sie ze buduje Babie Lato w Kurowie Wszystkim gratuluje postepow w budowaniu. U nas te postepy sie troche slimacza. Opoznienie siega jednego tygodnia. Obecnie mamy stan zerowy i zaczeli wznosic sciany parteru. Mamy nadzieje ze opoznienie zostanie nadrobione. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 20.08.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Cześc Marsov! dawno Cię nie było. Hymm, no cóż zawsze jakieś opóźnienia powstaną. A jak z ekipą?? Wywaliłeś ich w końcu czy ci sami robią?? Jak będziesz w pobliżu to wpadaj- od przyszłego tygodnia rusza dachówka pozdrawiam wszystkihc czytaczy wątku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts