Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BABIE LATO pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Witam wszystkich :D

Od jakiegoś czasu myślę o projekcie Babie Lato - decyzja jeszcze nie zapadła,wahamy się, krążymy między projektami ale.. Urzekł nas (mnie i mojego męża) urok tego "dworku", no i oczywiście co niestety jest bardzo istotne - koszty domu nie są aż tak "tragiczne". Śledzę od jakiegoś czasu Wasze wypowiedzi i coraz bardziej się przekonuję. Ostatnio zaczęłam czytać dziennik Bikosi (słowa uznania! :D ) włosy stają na głowie!!!!

Serdecznie pozdrawiam :D

Montana

• Odpowiedzi 609
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM .dzięki Mirosław za szybki kosztorys. stal kupiłem tak jak ty wczesnie .Jeszcze w "normalnych "cenach ale u mnie potrzeba jej trocheeeee więcej.bloczków będe potrzebował ze 3 tys.chyba bo jestem umówiny z wykonawcą ,który to dokładnie policzy .zakładam że stan zero będzie z 4 razy droższy od twojego ale będe miał piwniczki na wino i garaż na auto . pozdrowienia

witam HENRYKA . Mam taką kreskę z piwnicą "mam" ją na projekcie bo realizacje zaczynam we wrześniu teraz gromadze materiały i pod koniec sierpnia ruszamy z wykopem . tak jak pisałem wczesniej w piwnicy będe miał garaż ok 40m i pomieszczenia gospodarcze .pozdrawiam

witam Rafałka i Henryka .projekt został adaptowany . moja kreska została dostosowana do piwnicy ,klatka schodowa powstała w miejscu pom.gospodarczego.piwnica jest pod całym domem.pod salonem będzie garaż reszta to kotłownia ,kuchnia letnia ,pralnia itp.co do kosztów to nie wiem bo dopiero zaczynam ,wiem napewno że nie będzie tanio ale jak pisałem wczesnie na forum zyskam więcej pomieszczeń i garaż,który i tak budował bym osobno wraz z gospodarczym budynkiem .jak ruszę będe pisał o kosztach.plany są od września majster wczesniej nie może . pozdrawiam .

• 2 weeks później...
A ja właśnie skończyłem kominy i na tym etapie kończe prace murarskie na ten rok. Mam piękne Ciemnobrązowe z jasnobrązową fugą (może za kilka dni będą zdjęcia w dzienniku). Majstry pogadały, wypiły 0,75, kilka piw i pojechali. Po południu był kierownik i robił odbiory, jeśli nie będzie zastrzeżeń, to będzie wypłata, choć ja mam mały drobiazg... ale to szczegół. Ogólnie było OK. W tym roku jeszcze wraca mój cieślodekarz - zrobi deskowania i położy dachówkę i na tym chyba zakończymy ten rok.

Witam serdecznie po urlopie. Przypomne sie ze buduje Babie Lato w Kurowie

Wszystkim gratuluje postepow w budowaniu. U nas te postepy sie troche slimacza. Opoznienie siega jednego tygodnia. Obecnie mamy stan zerowy i zaczeli wznosic sciany parteru. Mamy nadzieje ze opoznienie zostanie nadrobione.

Pozdrowienia