Mirosław 21.08.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witam!!!! Szalunki skończone Zaczeło się kręcić zbrojenie.Wczoraj kupiłem tuby zbrojeniowe dla kolumn 35x300cm po 118 zł za sztukę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 23.08.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 hej, u mnie domek praktycznie pokryty membraną. Rynny prawie przykręcone. Wczoraj nakryłam u siebie na budowie Marsova robiącego wywiad gospodarczy i To zmasowany atak!! Mirosław- i rozumiem, że kolumienki narazie proste a później ewentualnie obłożysz?? Co tu tak cichutko?? Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.08.2004 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Bikosa - cicgo - bo wszyscy pilnują majstrów... U mnie deskują dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 26.08.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Cześć , ponieważ należę do grona nieszczęśników zarażonych Babim Latem ("co oni widzą w tych dworkach?!") -zadam wam parę pytań i może się wyleczę: 1.Ile kosztowały was materiały na kominy (kto nie kupił-to ile szacuje na te Trzy Wieże) ? 2.Tak na wyrost - ale czy widzicie w tym salonie miejsce na domowe kino?Mam wątpliwości,czy salon nie będzie za mały... 3.Gdzie wstawicie pralkę,za garaż ? - ten dom to jedna wielka instalacja wodna... Naprawdę ciekawy projekt,ale duży hall mocno ogranicza możliwości.Może macie inne spojrzenie z "placu boju" ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.08.2004 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Cześć , ponieważ należę do grona nieszczęśników zarażonych Babim Latem ("co oni widzą w tych dworkach?!") -zadam wam parę pytań i może się wyleczę: 1.Ile kosztowały was materiały na kominy (kto nie kupił-to ile szacuje na te Trzy Wieże) ? Nie 3 ale 4 kominy. Mam Schiedla obłożonego płykami klinkierowymi. Koszt około 6 tys. (Rondo + Rondo Plus _ 2 wentylacyjne... 2.Tak na wyrost - ale czy widzicie w tym salonie miejsce na domowe kino?Mam wątpliwości,czy salon nie będzie za mały... Kiedyś na telekonferencji rozmawiałem o tym z Bikosą. Ona wtedy nie chciałą TV w salonie. Zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać. To ma być miejsce spotkań i odpoczynku a nie wszyscy się schodzą i gapią w okienko... Coś w tym jest. 3.Gdzie wstawicie pralkę,za garaż ? - ten dom to jedna wielka instalacja wodna... Na początek będzie stała w łazience. Mamy pralkę z wsadem z góry więc się smieści... Za jakiś czas jak zrobimy górę to pójdzie do pomieszczenia gospodarczego na górze... Ale jak ktoś chce to czemu nie w garażu lub za kotłownią? Co do instalacji to nie jest to takie wielkie nieszczęście choć małą nie jest. Do komfortowego kożystania z CWU trzeba pamiętać o cyrkulacji. Ostatnio rozmawiałęm z hydraulikiem. Dodajemy grzejnik w holu koło garażu i wstawiamy małą 30'stkę w wykuszu (podnosimy lekko okno) i od niej będziemy rozwijać podłogówkę w jadalni. Naprawdę ciekawy projekt,ale duży hall mocno ogranicza możliwości.Może macie inne spojrzenie z "placu boju" ...? Duży? a bo ja wiem? Mały nie jest ale wstaw schody. trzeba też się wygodnie migać - to główna arteria domu. Kiedyś z Żoną porównywaliśmy Babie Lato z domami o podobnych ukłądach i wszędzie wychodzi duża komunikacja. Zauważ jednak, że część to schody, jeśli nie tu to gdzie? - jest patent na schody w wiatrołapie ale kay inny zabiera miejsce w innych pubktach lub tworzy klatkę schodową która też dużo zabiera miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 27.08.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 No rafalek,jeśli to 4 wieże,to kurcze dużo...jak to mozliwe te 6 tys - sam je stawiałeś? Z tym TV - nie ma co się nim przejmować,ale jak przyjdzie kiedyś zrobić kino to co - w sypialni? W końcu nie wszystko da się wyrzucic na to poddasze.Chciałbyś latać z poddasza na dół,żeby ciuchy porozwieszać.Za garażem? - jasne,ale czy to niepotrzebnie nie przedraża instalki?-też myślę,że przy takich odległościach cyrkulacja konieczna... No właśnie - poddasze - ja nie wiem,czy mi zależy na ocieplaniu,zabudowie i potem ogrzewaniu tej kubatury.szczerze Ci powiem,że go nie chcę i dlatego hol dla mnie duży...bo bez schodów Czy budujesz ten dworek dla wielu osób ? Ja dla 3 może 4-ech(tu zonka by się żachnęła ),więc taki parter i jeszcze poddasze - no nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.08.2004 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 My na razie góry nie robimy. Dom ma być dla 4 osób plus kiedyś być może rodzice lub teście... (czas pokaże). Już dla 4 osób to przy samym dole brakuje nam przynajmniej jednego pomieszczenia na książki i dla mnie do pracy. Co do kominów to te ok 6 tys. to koszt materiałów. Robociznę ciężko obliczyć, bo była negocjowana dla całości prac murarskich. Komin systemowy to był argument do zbijania ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 31.08.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam !!! Dzisiaj zalałem strop . Przyjechały cztery gruchy betonu i pompa z wibratorem Razem 36,5 m3 betonu B-20. Teraz trzeba to solidnie polewać na budowie i w domu . Zaczynam nad tym pracować zwłaszcza w domu , będę polewał żeby się nie zarwało. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 31.08.2004 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 A ja rozpaliłem w wyczystce. To była radość. Do tego dekarze skończyli deskować dach, mam podbitkowy okam, i pół domu pod papą Postaram się to szczegółowo opisać w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.09.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witam!!!! No to parter skończony , teraz dach i poddasze . Właśnie skończyli stawiać działówki na dole , nawet nieźle to wygląda. Jes tylko mały kłopot z umiejscowieniem kominka , ale coś trzeba wykombinować. Mam straszny poślizg czasowy z więźbą już dwa tygodnie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.09.2004 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Mirosław - gratulacje. A tak na marginesie to już myślałem, że ten wątek umarł. Jakoś nie mam czasu nic to dopisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.09.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Witam !!! Wątek nie umarł - żyje i ma się całkiem nieźle tylko czasu ma mało , tak samo jak ja ledwo go starcza na czytanie a z pisaniem już szkoda mówić ( pisać). Ale zdjęcia oglądam , robię kopię i pokazuję swoim fachmanom jak to powinno wyglądać. W sobotę odebrałem drewno na konstrukcję dachu teraz tylko czekam na cieślę i dalej do roboty. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 27.09.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Hej, u mnie są juz okienka i alarm, tlyko cyfrówki ciągle niet Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 07.10.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Witam!!! Od wczoraj powoli rośnie dach . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.10.2004 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 A ja mam koniec (w tym roku). Zamontowali okna dachowe i czekają na odbiór. Jak na razie nie jest źle. W jednym miejscu przy rynnie trzeba będzie poprawić kosz, ale po wczorajszej deszczowej nocy nie zauważyłem nic niepokojącego. Jeszcze tylko lustracja kierownika i płacę. Potem zabijam okna (wejście na górę zabezpieczyłem wczoraj).A i jeszcze jedno. Dodałem okno w łazience na stryszku. Jest super. Łazienka jasna i będzie można z wanny oglądać gwiazdy. Tylko otwierać trzeba będzie z drabinki, No ale co robić. Kto ma ten wie czemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 14.10.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Witam !!!!! Powoli kończą konstrukcję dachu. Prawdopodonie w sobotę zawiśnie wiecha a mnie dopadło jakieś grypsko . Muszę się szybko wyleczyć bo ominie mnie ta impreza. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 17.10.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Niedawno kupiłem "Kreskę" teraz jest w adaptacji, zmieniłem materiały na BK, zrezygnowałem z ganku z tyłu domu, zmieniłem strop na gęstożebrowy i od wiosny ruszam z budową! fajnie że jest wątek o tym domu , z przyjemnością pozaglądam! A przy okazji może ktoś buduję / zbudował "Kreskę" w okolicach Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 17.10.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Mirosław- jak wiecha?? U nas była super impreza. Aktualne wieści z frontu to obecnośc tynków na ścianach wewnętrznych Witam nowego klubowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 18.10.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Witam!!! Wiecha wisi dumnie od soboty . Tylko świętowanie mi nie wyszło . Grypsko pokręciło mi całe plany , noc przed spędziłem w szpitalu- tak mnie pokręciło( jakaś odmiana grypy jelitowej). Ale jeszcze sobie to odbije, narazie dietka. Cieśle w ostatniej chwili przrobili mi więźbę nad garażem , jest bez słupów. Powstał nowy wielki pokój , już wcześniej zrezygnowałem z wejścia podłogowego od garażu. Przeróbki poszły dalej i tak górna łazienka mieści się nad dolną a z reszty wykroiliśmy trzy pokoje i garderobę . Przez przeniesienie łazienki uzyskaliśmy miejsce na drzwi do pokoju nad garażem. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.10.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam!!! Po paru dniach przerwy po zrobieniu więźby fachowcy kończą stawiać ścianki działowe na poddaszu . Teraz zostało deskowanie i papa. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts