Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BABIE LATO pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 609
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, ja dopiero zaczynam myslec o budowie. Bardzo mi sie podoba projekt Babie Lato i w zwiazku z tym mam pytanie odnosnie stron swiata, jak wy macie polozone domy. ja mam dzialke z wjazdem od wschodu i zastanawiam sie czy ten dom bedzie pasowal do takiego polozenia dzialki.

Pozdrawiam Ala

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jak by to Mirosław powiedzieć... jesteśmy na etapue, że nar razie lepiej się nie chwalić... powiem tylko tyle, że od ponad miesiąca prace trwają... Jak będzie bezpieczniej to opiszę szczegółowo. Pochwalę się tylko, że mamy hudraulika z dużymi rabatami na materiał, a do tego VAT na 7% :D . Całość generuje dość duże zniżki kosztów, ale i tak jest drogo...

Witam

Ja rozumiem że są święta ale żeby na tą stronę nikt nie zajrzał .

W Gdyni drugi dzień przepięknej pogody aż chce się żyć i budować oczywiście.

Ja się tak łatwo nie poddam będę tu dalej zaglądał może jeszcze ktoś wybierze najładniejszy projekt na świecie :p i dołączy do nas Babiolatowiczów .

Pozdrówka :wink: :wink:

Chcę wybudować sobie najwspanialszy domek na świecie-KRESKA. Nie wiem czy mnie stać. Przed kupnem projektu chcialbym skalkulować koszty.Proszę powiedzcie mi jakie ilości materiałów są mi potrzebne wg. projektu.Np. ile betonu na fundamenty,ile stali ,jakie powierzchnie murów, ile dzrzewa na więżbę, jaka jest pow. dachu. Interesuje mnie stan zerowy otwarty. Dziękuję.

Witam

Co prawda nie budowałem prawie wsaniałej KRESKI ale najwspanialsze Babie Lato :wink: to jednak mogę coś podpowiedzieć.

Prosze napisać e-mail do arhitekta z APA a oni przyślą część dokumentacji. Wstępnie możnazrobić z tego kalulacje z tym że papierki sobie a rzeczywistość sobie . Różnica potrafi być znaczna w zależności od indiwidualnego wyboru technologii i ewentualnych przeróbek.

Pozdrówka :wink: