rafałek 01.04.2005 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Widzę Mirosław, że ten wątek stał się Twoją domeną... Szkoda tylko, że fanów Babiego lata jakby mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 01.04.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 A szkoda - wielka szkoda. Właśnie dostałem wycenę od hydraulika robocizna + materiał 47000 z vat. Muszę ochłonąć. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatar 01.04.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Fanów BL jest więcej tylko działka nie jest z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.04.2005 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 No tak... to typowy projekt dla snobów lub koneserów... Ostatnio jak się chce kogoś uwalić to przyczepia mu się na forum metkę snoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.04.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam .. A tu cały czas plaża. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.04.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Jaka plaża - prace trwają cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 30.04.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Jestem na etapie zakładania kanalizacji i mam kłopot z zakupem podłogowego zamknięcia rewizyjnego fi 160, które zgodnie z planem ma być w garażu. W sklepie pani robi zdziwioną minę gdy o to pytam. Jak wybrnęliście z tej sytuacji ?Pozdrawiam Ryszard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 30.04.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Jestem na etapie zakładania kanalizacji i mam kłopot z zakupem podłogowego zamknięcia rewizyjnego fi 160, które zgodnie z planem ma być w garażu. W sklepie pani robi zdziwioną minę gdy o to pytam. Jak wybrnęliście z tej sytuacji ? Pozdrawiam Ryszard. Witam Ja go poprostu nie wstawiłem. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.04.2005 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Fi 160 która wychodzi z domu przelatuje pod garażem, wychodzi z boku i kiedyś wpadnie do plastikowej studzienki w której zrobi skręt o 90 stopni i poleci do dużej studzienki w drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 01.05.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Fi 160 która wychodzi z domu przelatuje pod garażem, wychodzi z boku i kiedyś wpadnie do plastikowej studzienki w której zrobi skręt o 90 stopni i poleci do dużej studzienki w drodze... Dokładnie tak samo tylko moja studzienka będzie w oczyszczalni przydomowej. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 01.05.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 W miejscu gdzie ma być ta nieszczęsna rewizja jest zbieg rur z garażu i części mieszkalnej oraz z poddasza, trochę boję się pozbawiać się możliwości ingerencji w razie jakichś komplikacji. Przy okazji spytam jeszcze jak wysoko nad poziomem chudziaka wyprowadzaliście wszystkie rury. Całą kanalizę, łącznie z odejściami do zmywarki i zlewozmywaka w kuchni mam głęboko pod chudziakiem. Pozdrawiam Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.05.2005 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 U mnie rozłożona kanalizę na długo przed chudziakiem więc część wyszła nad, część pod lub w warstwie chudziaka. Na wiosnę wrócił gydraulik i sobie poprawił. W praktyce wyszły różne przesunięcia, jedne większe, inne mniejsze, pion kanalizacyjny w rogu garderoby przy garażu przenieśliśmy do garażu i jest w rogu przy kominie. W łązience na dole zrezygnowaliśmy z bidetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 01.05.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Staram się trzymać projektu i za bardzo nie wydziwiam. Ufam, że projektant wiedział co robi i dogłębnie to przemyślał. Brakuje mi jednak szczegółów i stąd moje dyletanckie pytania. Pozdrawiam. Ryszard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.05.2005 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Staram się trzymać projektu i za bardzo nie wydziwiam. Ufam, że projektant wiedział co robi i dogłębnie to przemyślał. Brakuje mi jednak szczegółów i stąd moje dyletanckie pytania. Pozdrawiam. Ryszard. Tak ta rewizja jest przydatna, ale... pamiętaj o rewizjach w pionach i przy najdalszym odcinku czyli kuchnia. Jeśli coś będzie nie tak to właśnie tam będziesz szukał ratunku a czy ostatnia będzie w garażu czy na dworze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 03.05.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 W końcu pozostawiłem wylot rury na poziomie chudziaka, zakorkowałem. Na posadzce będę musiał to jakoś zaznaczyć i w razie awarii kuć!Trochę świętowałem, a teraz jadę na działkę. Pozdrawiam. Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 03.05.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 W końcu pozostawiłem wylot rury na poziomie chudziaka, zakorkowałem. Na posadzce będę musiał to jakoś zaznaczyć i w razie awarii kuć! Trochę świętowałem, a teraz jadę na działkę. Pozdrawiam. Ryszard Jak to mówią ,, POTRZEBA JEST MATKĄ WYNALAZKÓW'' Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.05.2005 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 W końcu pozostawiłem wylot rury na poziomie chudziaka, zakorkowałem. Na posadzce będę musiał to jakoś zaznaczyć i w razie awarii kuć! Trochę świętowałem, a teraz jadę na działkę. Pozdrawiam. Ryszard Zobacz czy nie da się na to nałożyć takiego dekla od zasuwy do wodociągu, alebo dokupić górę małej studzienki kanalizacyjnej. Tak na oko ma ona za 30-40 cm średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 03.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Masz dobrego pomysła! Tak zrobię. Dziękuję i pozdrawiam. Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 19.05.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Mam jeszcze pytanie do stawiających bądź użytkujących Babie Lato, czy główną skrzynkę elektryczną umieścić w garażu czy też w wiatrołapie? Bieganie w nocy do garażu gdy coś wywali bezpieczniki jest trochę niewygodne. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubuspuchatek 19.05.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 zaktualizowany album babiego lata http://www.dopierala.com.pl/babielato/index w sierpniu przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts