Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BABIE LATO pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 609
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/157072.jpg

Moje okienko-styropian nie jest najleprzym tłem :evil: .

Pozdrówka :wink:

Dzięki, wygląda bardzo fajnie :p :p :p :p

Ja też mam zamiar mieć okna z pcw 8) Ale gdybyś nie napisał że to z pcw to pomyslałabym że to z drewna :-?

A co to za kolor :roll: :roll: Fajny, ciepły, drewniany :wink: 8)

Tylko, że przy tak małym oknie (bo te okna są małe) dodatkowo zmniejszono ilość światła przez podział okna na 2 części.

Osobiście będę promował nasz wariant, bo unika się tej wady, a z zewnątrz będą i tak miały kuczki. W śrotku prostokąt jakoś nie razi... No ale oczywiście każdy może mieć własne zdanie.

Tylko, że przy tak małym oknie (bo te okna są małe) dodatkowo zmniejszono ilość światła przez podział okna na 2 części.

Osobiście będę promował nasz wariant, bo unika się tej wady, a z zewnątrz będą i tak miały kuczki. W śrotku prostokąt jakoś nie razi... No ale oczywiście każdy może mieć własne zdanie.

Witam

Coś za coś - zostałem postawiony pod ścianą , producent przyjoł zamówienie na okno z łukiem (jako jedyny bo reszta odmówiła :evil: ) a później zadzwonił że nikt nie chce wygiąć profilu i proponuje powyższy wynalazek :evil: :evil: . Jakoś musiałem to przełknąć bo czas naglił. Co do ilości światła to jedno okno jest w spiżarce a drugie w łazience gdzie i tak spędza się najwięcej czsu wieczorem albo wzceśnie rano .

Kolor ,,złoty dąb'' z obu stron w kuchni jadalni i salonie , pozostałe okna od środka są białe na zewnątrz drewnopodobne.

Witam

Coś za coś - zostałem postawiony pod ścianą , producent przyjoł zamówienie na okno z łukiem (jako jedyny bo reszta odmówiła :evil: ) a później zadzwonił że nikt nie chce wygiąć profilu i proponuje powyższy wynalazek :evil: :evil: . Jakoś musiałem to przełknąć bo czas naglił. Co do ilości światła to jedno okno jest w spiżarce a drugie w łazience gdzie i tak spędza się najwięcej czsu wieczorem albo wzceśnie rano .

Kolor ,,złoty dąb'' z obu stron w kuchni jadalni i salonie , pozostałe okna od środka są białe na zewnątrz drewnopodobne.

Witam i pozdrawiam budujących Babie lato

Zainteresowały mnie wypowiedzi p.Mirosława dotyczące okien, chciałabym wiedzieć jeśli to m ożliwe gdzie zamawiał takie okna i bardziej dokładnie z czego są zrobione. no i ile kosztują?

My budujemy nasze Babie Lato w gm. Trąbki Wielkie - Graniczna Wieś - jesteśmy na etapie zamykania dachu i wyprowadzania kominów.Ponieważ Gdynia to niedaleko, to może hurtownie w których się zaopatruje też mogłyby nas zainteresować.

Pozdrawiam Liliana

Do mnie trochę daleko ale możesz zapytać. Sosnowe wychodziły w cenie 460 zł z dowozem i montarzem (7% VAT) plus za szprosy (20 zł za pole). Robią również z plastiku, aluminiowe i drewnianoaluminiowe. Z drewna sosna, dąb i mahoń. W sośnie masz 2 warianty - lite i łączone wzdłuż na mikrowczepy (oczywiście wszystkie klejone warstwowo).

Tel: 061 29 51 038 - Zakład stolarski - Tomasz Kucz

[quote name="Liliana JagłaWitam i pozdrawiam budujących Babie lato

Zainteresowały mnie wypowiedzi p.Mirosława dotyczące okien, chciałabym wiedzieć jeśli to m ożliwe gdzie zamawiał takie okna i bardziej dokładnie z czego są zrobione. no i ile kosztują?

My budujemy nasze Babie Lato w gm. Trąbki Wielkie - Graniczna Wieś - jesteśmy na etapie zamykania dachu i wyprowadzania kominów.Ponieważ Gdynia to niedaleko, to może hurtownie w których się zaopatruje też mogłyby nas zainteresować.

Pozdrawiam Liliana[/quote]

Witam

Szkoda że tak późno , wcześniej można było zobaczyć rozwiązanie konstrukcyjne dachu które pozwoliło na ciekawsze (naszym zdaniem tz moim i mojej drugiej połowy ) zagospodarowanie poddasza. Trąbki Wielkie są nidaleko zapraszamy więc na '' kosultacje połączone z wymianą doświadczeń'' .

• 2 weeks później...
Witajcie wszyscy budujący Babie Lato i Kreski.

Właśnie staję się posiadzaczem rozpoczętej budowy Babiego Lata ... :lol:

Stan surowy otwarty.

Można się przyłączyć do rozmów?

Grazyna

Zapraszamy serdecznie.

U mnie w przyszłą sobotę przeprowadzka... :D

Witamy w Klubie Babiego Lata, serdecznie zapraszam do rozmów, my też jesteśmy na etapie stanu surowego

Pozdrawiam Liliana

Podziękowania dla Mirka i jego przemiłej żony. Umożliwili nam zwiedzanie swojego domku w trakcie wykończeń. Podpatrzeliśmy trochę zmian. Nie miało być góry, a tym czasem mąż chyba zdecyduje się na zrobienie góry.

Wielkie gratulacje dla Rafałka !!! nareszcie koniec (kiedy my tak powiemy ...przeprowadzka w sobotę)

Liliana

Zazdroszcze Rafalkowi przeprowadzki ...

A popros, to my jestesmy "nieszczesnymi" nabywcami domku spod Szczecina o ktorym wspominała Sylwia B. Budowę badał rzeczoznawca i nie jest tak źle

Nasze pierwsze posuniecie, to zakup okien... duży wybór, duży problem Co wybrac ?? Drewno czy PCV ?? Czy ktos z zachodniopomorskiego może polecić dobrego producenta? Jestesmy nowi w tym rejonie Polski i nie orientujemy sie w tym rynku ...