Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BABIE LATO pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 609
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mialek, gdzie dokładnie można zobaczyć w naturze tą Kreskę?

Widziałem trzy gotowe Kreski ( jedną oglądałem w środku ). Rozumiem, że znasz Gorzów ( jako ex mieszkaniec stolicy lubuskiego :))

Dwie są w Chalęcicach ( dokładnie w połowie drogi między Chwalęcicami , a cmentarzem ) , trzeci na zawarciu w kierunku Deszczna.

Dokładna lokalizacja tych w Chwalęcicach: Jadąc od strony cmentarza, po lewej stronie mija się pomarańczowy dom otoczony wysokim pomarańczowym murem. Zaraz za domem skręcasz w małą drogę. Po ok 100m widać dwie Kreski. Po lewej już prawie skończona, po prawej stan surowy otwarty. Właściciel tej skończonej ( prawie ) jest bardzo miły i chętnie pokazuje środek.

Pozdrowienia

Tomek

Ps. Mała poprawka. Dopiero teraz zorientowałem się , że moim krajanem jest Bikosa a nie ty Rafal. Nie wiem czy opis lokalizacji Kreski coś Ci da...

za to mi dał dużo!! jak będę u rodziców to zawitam do Chwalęcic- ale jadac od strony do czy od gorzowa?? bo jednak co innego zobaczyć w kompie a co innego na żywo (czu budynki mogą być w stanie ożywionym??). zanim się jednak wybiorę to powiedz jedno- mają zrobione jakieś przeróbki, czy wg projektu?a w stronę deszczna to przy drodze?? No i dzięki za info!!

za to mi dał dużo!! jak będę u rodziców to zawitam do Chwalęcic- ale jadac od strony do czy od gorzowa??

Od strony cmentarza ( czyli z Gorzowa )

bo jednak co innego zobaczyć w kompie a co innego na żywo (czu budynki mogą być w stanie ożywionym??). zanim się jednak wybiorę to powiedz jedno- mają zrobione jakieś przeróbki, czy wg projektu?

Ten gotowy w Chwalęcicach zewnętrznie wydaje się bez przeróbek. Parter jest jak w oryginale. Poddasze - zmieniony układ w porównaniu z tym proponowanym przez "Apa-Domy". Drugi w Chwalęcicach ( ten który opisałem jako po prawej ) wydaje się mieć zmienione portale ( ale być może poprostu jest niewykończony.

a w stronę deszczna to przy drodze?? No i dzięki za info!!

Około 200m od drogi. Widać go z drogi.

Nam bardziej odpwiada Babie Lato i pod wzgledem garazu i wygladu. troche szkoda miejsca na wolnostojacy garaz ale to zalezy do dzialki. my zreszta odwrocilismy kolejnosc. ten projekt to zdecydowanie to czego chcemy (ma pewien minusik-maly salon, nawet z jadalnia, ale trudno) wiec ciagle nam jakas dzialka nie pasuje. a jakie masz wymiary dzialki??

Rafałek, nie byłam jeszcze na wizji lokalnej bo wlasnie wroócilam z ytgodniowych wczasów. Wybieralismy sie w przyszly weekend ale zapowiedziala sie sycylijka i pojedziemy jesli nie przyjedzie. jak tylko zobacze to podziele sie wrazeniami. ciagle mam wrazenie ze zacisze musi miec bardzo porownywalne koszty budowy z babim. aha a jak u was podejmowanie decyzji co do projektu??